Onni Tiiralle SM-hopeaa M18-sprintistä!

Nuorten SM-hiihdot kilpailtiin 14.-16.1. Keuruulla. Perjantaina ohjelmassa oli sprintit, lauantaina vapaan tyylin normaalimatkat ja sunnuntaina sähäkät viestit.

Onni Tiira avasi kisaviikonlopun upeasti, kun hän hiihti vaiherikkaassa sprintissä toiseksi. SM-hopea oli Onnille uran ensimmäinen! Sprinttipäivänä finaaliin saakka ylsi myös Amanda Saari, joka oli N23-sarjassa lopulta viides. Fanny Kukonlehto oli N20-sarjassa seitsemäs ja yhteensä seitsemän pyrintöläistä eteni karsinnasta erävaiheeseen!

Lauantain kisapäivä oli hiukan erikoinen, kun kisat jouduttiin ladun huonon kunnon vuoksi hetkeksi keskeyttämään ja myöhemmin jatkamaan muutetuilla radoilla. Kaatumisista kärsi valitettavasti myös useampi Pyrinnön hiihtäjä. Toisaalta saimme myös hienoa menestystä, sillä Pauliina Koivuniemi hiihti N18-sarjassa kahdeksanneksi ja palkinnoille. Onni Tiira oli M18-sarjassa hyvin 12., Ronja Haavisto N20-sarjassa, Hilda Kukonlehto myös 12. N23-sarjassa, Riina Hakala 23-sarjassa 15. ja Helmi Haavisto 21. N17-sarjassa.

Sunnuntaina N20-sarjan viestissä Fanny Kukonlehto avasi upeasti ja toi Pyrinnön 1. joukkueen kärjessä vaihtoon. Ilona Mäkelä ja Ronja Haavisto jatkoivat viestiä hienosti ja ykkösjoukkue oli lopputuloksissa viides vain 20 sekunnin päässä pronssista. Samassa sarjassa 2. joukkue oli 16. Nuorempien naisten N18-sarjassa ykkösjoukkue oli hyvin 10. ja kakkosjoukkue säesti 15. sijallaan.

Kuva: Heidi Lehikoinen