Hämeen Hiihto piirinmestaruus ja HS-aluekilpailu 21.2.2021

LUKEKAA KILPAILUHJE HUOLELLISESTI! 

Viimeisin päivitys: 19.2.2021 klo 14:12

19.2.2021 klo 14:12 – Linkki lähtölistaan ja aikataulun pieni tuunaus, Korjattu ratakartta, Ohjeistus käännöstekniikka-alueista.

19.2.2021 klo 12:45 – Lisätty linkki Aamulehden LIVE-striimiin. Kahvio poistettu tarjonnasta. EA-pisteen paikka muutettu.

18.2.2021 klo 16:00 – Kilpailuryhmät ja niiden aikataulut (lähdöt alkaa klo 10:30), aluekartasta parempi versio

10.2.2021 klo 19:10 – Ensimmäinen versio, keskeneräinen


Aamulehti lähettää kisoista LIVE-striimin, joka on nähtävillä TÄÄLLÄ

Kilpailu on piirikunnallinen, ja kilpailussa noudatetaan maastohiihdon kilpailusääntöjä sekä niitä täydentäviä ohjeita

Sääntöjen kohta 1.3.5:

Piirikunnallisiin kilpailuihin saavat osallistua piiriin kuuluvien seurojen jäsenet ja piirin alueella opiskelevat tai muuten tilapäisesti oleskelevat Liiton jäsenseuran kilpailijat.

Mikäli on kyse ‘piirin alueella opiskelevasta tai muuten tilapäisesti oleskelevasta Liiton jäsenseuran kilpailijasta’, pyydämme lähettämään erillisen viestin kilpailunjohtajalle (pasi.rajala(at)nokia.com) ilmoittautumisajan umpeutumiseen mennessä.

Maastohiihdon sääntöryhmä tiedotti 4.2.2021 seuraavan linjauksen:

Jos piirikunnallisen kilpailun osallistujista on 20 % tai enemmän piirin ulkopuolisia kilpailijoita, peritään jälkikäteen kansallisen kilpailun osallistumismaksu Hiihtoliiton maastohiihdon johtoryhmän linjauksen mukaisesti.

Tämän uuden ohjeen mukaisesti kilpailun tuomarineuvosto voi harkintansa mukaan hyväksyä pienen määrän e.m. osallistumissäännön ulkopuolella olevia ilmoittautumisia. Yhteydenotto tuomarineuvostoon ennen ilmoittautumisajan päättymistä, jos tarvetta näille!.

COVID-19 Vaikutukset

Koronaviruksen torjunta aiheuttaa kilpailuun osallistujille merkittäviä rajoitteita:

Kilpailupaikalle ei saa tulla jos on vähänkään koronatartuntaan viittaavia oireita – ei edes paikoitusalueille.

Käsihygieniaa on noudatettava WC-käyntien yhteydessä kädet pesten ja kilpailupaikalla tarjolla olevia käsien desinfioitipisteitä käyttäen.

Lähikontakteja vältetään. Kilpailukeskuksen alueella on tilaa niin, että kilpailuja-huoltaja -parien on mahdollista pitää toisiinsa tarvittavat etäisyydet. Vaadittu etäisyys perheryhmien välillä on vähintään kaksi metriä.

Kilpailukeskuksen alueella on kasvomaskien käyttöpakko. Poikkeuksena ainoastaan lääkärinlausunnolla erivapauden saaneet ja kilpailijat kilpailusuorituksensa aikana. Kasvomaskeja on tarjolla kilpailijoille kilpailunumeroita noudettaessa ja kilpailijoille suorituksen jälkeen. Huoltajien kasvomaskit sekä kilpailijoiden maskit alueelle saavuttaessa hankitaan omatoimisesti.

Yleiset viranomaisten valtakunnalliset ja alueelliset suositukset koronaturvallisuuteen liittyen, kuten suositukset välttää tarpeetonta matkustamista, on otettava huomioon kilpailuun osallistumista harkittaessa.

KILPAILUKUTSU, LÄHTÖLISTAT JA TULOKSET

 kilpailukutsuun

Lähtölista

Tuloslinkki

(Tuloslinkki toimii vasta kilpailun aikana)

KILPAILUOHJE:

Kilpailujen ajankohta: Sunnuntai 21.02.2021 alk. klo 10:30. Tarkempi kilpailuaikataulu myöhemmin tässä ohjeessa.

Ilmoittautumiset: Keskiviikko 17.2.2021 klo 24:00 mennessä osoitteessa www.kilmo.fi.

Lähtölistat julkaistaan viimeistään 19.2.2021 klo 16. Jälki-ilmoittautumiset ennen arvonnan suorittamista kaksinkertaisella maksulla.

Osanottomaksu: 15 €/urheilija (alle 16v ja nuoremmat sarjat), 20 €/urheilija (muut sarjat). Kilpailu kuuluu maksurenkaaseen.

Jos seura ei kuulu maksurenkaaseen , maksu tilille ilmoittautumisen yhteydessä (KILMO), Tampereen Pyrintö Hiihtojaosto, IBAN: FI9857322620113209

Hiihtotapa: Perinteinen (P)

Kilpailuissa noudatetaan FIS:n kilpailusääntöjä sekä Suomen hiihtoliiton kotimaisia kilpailusääntöjä. Mahdolliset poikkeukset sekä lisäykset tässä kilpailuohjeessa.

Kilpailussa ei ole käytössä vuorohiihtovyöhykkeitä. Perinteistä hiihtotapaa ja perinteisen sauvapituussääntöä valvotaan.

Kilpailumuoto ja rata: Henkilökohtainen väliaikalähtö (30 sek). Kilpailussa käytetään Kaupin urheilupuiston kilpalatuja.

Ratakartta, päivitetty 19.2.2021:

Alustavasta ratakartasta poiketen 3km lenkki ‘oikaisee’ järven rannassa olevan lisälenkin – se on käytössä vain 5km radalla.

Ratakarttaan on merkitty punaisella katkoviivalla alueet, joihin saatetaan merkitä käännöstekniikka-alueet. Käännöstekniikka-alueet merkitään latukolmioilla, jotka on asetettu ladun molemmin puolin poikittain sekä alueen alkuun että loppuun. Käännöstekniikka-alueella ei ole latua, ja kyseisellä alueella salitaan käännöstekniikka. Muualla käännöstekniikan käyttö tulkitaan hiihtotapavirheeksi. Käännöstekniikan määritelmä löytyy Hiihtoliiton sääntösivuilta dokumentista ‘keskeiset hiihtosäännöt kilpailijoille’ <LINKKI>.

Huom! Käännöstekniikka-alueiden tarkka paikka ja pituus ratkeaa vasta kilpailupäivän aamuna mm. kelin perusteella. Tutustukaa merkintöihin latuun tutustumisen aikana. Voi myös olla että jossain karttaan merkityssä kohdassa ei lopulta olekaan käännöstekniikka-aluetta.

5 km lenkillä olevaan vauhdikkaaseen Pirunvuoren laskuun ajetaan latu – ladun vieressä laskeminen on tietenkin sallittu.

Verryttely on sallittu kilpailuladulla vain kilpailuaikataulun osoittamina aikoina. Verryttely kilpailuladulla on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana. Kuulutuksen ja toimitsijoiden antamia ohjeita verryttelystä on noudatettava. Verryttelyyn on tarjolla runsaasti avoimia kuntohiihtolatuja.

Kilpailuaikataulu 

Kilpailu toteutetaan kolmena erillisenä ‘kilpailuryhmänä’. Yhteen kilpailuryhmään kuuluu useita sarjoja niin, että ryhmän koko on noin 50 kilpailijaa. Kilpailuryhmien välissä on tauko, jonka aikana edellinen ryhmä poistuu ja seuraava saapuu kilpailukeskuksen alueelle. Jokaisella kilpailuryhmällä on myös oma aikaväli latuun tutustumiseen.

Ryhmä 1. matkat 1 ja 2 km – noin 43 lähtijää

9:30-10:25 Latuun tutustuminen (latu valmis ja merkattu 9:30)

10:30 lähdöt alkaa, järjestys N7, M7, N8, M8 – 5 min tauko – N9, M9, N10, M10

n.11:08 lähdöt ohi

n.11:15 viimeinen maalissa (M10)

11:30 palkinnot tarjolla

 

Ryhmä 2. matka 3 km – noin 58 lähtijää

11:15-11:50 Latuun tutustuminen

11:55 lähdöt alkaa, järjestys N65, N11, M11, N12, M12, N13, M13, N14

n.12:35 lähdöt ohi

n.12:50 viimeinen maalissa (N14)

13:05 palkinnot tarjolla

 

Ryhmä 3. matkat 5 ja 10 km – non 59 hiihtäjää

12:50-13:25 Latuun tutustuminen

13:30 lähdöt alkaa, järjestys M65, M75, N35, M14, M15, M16, N15, N16, N20, NYL, M18, M35, M45, M55, MYL

n.14:22 lähdöt ohi

n.14:55 viimeinen maalissa (MYL)

15:10 palkinnot tarjolla

 

Palkinnot:

Palkintojen jako itsepalveluna kisa-alueella olevasta palkintojenjakopisteestä.

Kilpailukeskuksen alue ja Stadionalue:

Huom. Ensiapupiste kuvasta poiketen maalialueen läheisyydessä pesäpallokatsomossa.

Kilpailukeskuksen alueella pidetään kaikissa tilanteissa turvavälit ja kasvomaskien käyttö on pakollista (pl. terveydelliset syyt todistuksen perusteella). Tämä koskee sekä kilpailijoita että huoltajia. Huoltajien määrän suositellaan olevan mahdollisimman pieni, ja huoltajia tarvitaan ennen kaikkea pienimmille hiihtäjille, suositus yksi per hiihtäjä.

Stadionalueelle pääsevät vain hiihtäjät. Hiihtäjät siirtyvät lähtöön erillistä ‘kaistaa’ myöten turvavälit säilyttäen ja kasvomaskit päällä.

Kilpailun jälkeen stadionalueelta poistutaan eri reittiä kuin lähtöön siirryttiin. Kasvomaskit laitetaan takaisin päälle heti kun mahdollista, ja aina ennen poistumista stadionalueelta. Kilpailijoille on tarjolla uudet kasvomaskit maalialueella.

Kilpailupaikan osoite: Kuntokatu 5, Tampere. Perillä seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita.

Kilpailukanslia: Kilpailukansliaa ei ole. Kilpailun johtajan ja tuomarineuvoston jäsenet löytää kilpailukeskuksen alueelta Jury-liivin perusteella.
Kilpailunumerot haetaan kilpailijoiden tai huoltajien toimesta itsenäisesti kilpailukeskuksen alueella olevasta pisteestä.
Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailuryhmäkohtaisesti 15 minuuttia  ennen k.o. kilpailuryhmän ensimmäisen kilpailijan lähtöä, ei sitä aikaisemmin. Kilpailijat/huoltajat vastaavat itse siitä, että kilpailijat hiihtävät oikealla numerolla – lähtölista on esillä nettisivuilla <linkki> ja myös paperiversiona kipailukeskuksen ilmoitustauluilla.

Numeroliivit palautetaan kilpailun jälkeen maalialueella olevalle palautuspisteelle. Kadonneen numeroliivin korvaushinta on 50e.

Mehujakelua ei maalintulossa ole.

Paikoitus: Parkkipaikkojen sijainti on merkittyaluekarttaan (15.1.2021 mennessä). Paikoitusalueille pysäköidään väljästi turvavälien mahdollistamiseksi.

Huolto: Kilpailupaikalla ei ole käytössä pukutiloja. WC:t ovat käytössä, ja niiden yhtäaikaista henkilömäärää valvotaan. Ei lämpimiä suksihuoltotiloja tai sähkönsyöttöä kilpailijoiden käyttöön. Kilpailukeskuksen läheisyydessä toimiva suksihionta.fi :n toimipiste palvelee suksihuollossa, tiedustelut p. 0407373008

Kilpailukeskuksen vieressä (300m) palvelee Kauppi Sport Center ja siellä oleva lounasravintola on avoinna myös kilpailupäivänä.

Kilpailupaikalla on kahviomyynti luukkupalveluna. Kahvio jää tällä kertaa pois, osittain koronaturvallisuudenkin takia.

Ensiapupiste sijaitsee kilpailupaikalla, maalialueen läheisyydessä pesäpallokatsomossa.
(Tarvittaessa siirrytään sisälle huoltorakennukseen hoitotoimenpiteiden ajaksi)

Kilpailuorganisaatio:

TD: Miikka Seppälä

Kilpailun johtaja: Pasi Rajala

Kilpailusihteeri: Eira Kähtävä

Tulospalvelu Antti Pitkänen, Jussi Hannukainen

Ratamestari: Janne Salo

Tiedustelut: Kilpailun johtaja Pasi Rajala, 040 5464925, pasi.rajala(at)nokia.com (tai toimisto@tampereenpyrinto.fi)
(Sähköpostitiedusteluihin ei vastata enää 20.1. klo 20 jälkeen)