TP Piirikunnalliset 7.3.2021

LUKEKAA KILPAILUHJE HUOLELLISESTI! 

Viimeisin päivitys: 6.3.2021 klo 10:40

6.3.2021 klo 10:40 – Lähtölistat julkaistu, lisätty tuloslinkki. Korjattu aikataulu

5.3.2021 klo 20:00 – Vahvistettu hiihdettävä reitti, korjattu ajanoton muoto, lisätty organisaation nimiä.

1.3.2021 klo 17:00 – Ensimmäinen versio, keskeneräinen

Kilpailu on piirikunnallinen, ja kilpailussa noudatetaan maastohiihdon kilpailusääntöjä sekä niitä täydentäviä ohjeita

Sääntöjen kohta 1.3.5:

Piirikunnallisiin kilpailuihin saavat osallistua piiriin kuuluvien seurojen jäsenet ja piirin alueella opiskelevat tai muuten tilapäisesti oleskelevat Liiton jäsenseuran kilpailijat.

Mikäli on kyse ‘piirin alueella opiskelevasta tai muuten tilapäisesti oleskelevasta Liiton jäsenseuran kilpailijasta’, pyydämme lähettämään erillisen viestin kilpailunjohtajalle (pasi.rajala(at)nokia.com) ilmoittautumisajan umpeutumiseen mennessä.

Maastohiihdon sääntöryhmä tiedotti 4.2.2021 seuraavan linjauksen:

Jos piirikunnallisen kilpailun osallistujista on 20 % tai enemmän piirin ulkopuolisia kilpailijoita, peritään jälkikäteen kansallisen kilpailun osallistumismaksu Hiihtoliiton maastohiihdon johtoryhmän linjauksen mukaisesti.

Tämän uuden ohjeen mukaisesti kilpailun tuomarineuvosto voi harkintansa mukaan hyväksyä pienen määrän e.m. osallistumissäännön ulkopuolella olevia ilmoittautumisia. Yhteydenotto tuomarineuvostoon ennen ilmoittautumisajan päättymistä, jos tarvetta näille!.

COVID-19 Vaikutukset

Koronaviruksen torjunta aiheuttaa kilpailuun osallistujille merkittäviä rajoitteita:

Kilpailupaikalle ei saa tulla jos on vähänkään koronatartuntaan viittaavia oireita – ei edes paikoitusalueille.

Käsihygieniaa on noudatettava WC-käyntien yhteydessä kädet pesten ja kilpailupaikalla tarjolla olevia käsien desinfioitipisteitä käyttäen.

Lähikontakteja vältetään. Kilpailukeskuksen alueella on tilaa niin, että kilpailija-huoltaja -parien on mahdollista pitää toisiinsa tarvittavat etäisyydet. Vaadittu etäisyys perheryhmien välillä on vähintään kaksi metriä.

Kilpailukeskuksen alueella on kasvomaskien käyttöpakko. Poikkeuksena ainoastaan lääkärinlausunnolla erivapauden saaneet ja kilpailijat kilpailusuorituksensa aikana. Kasvomaskeja on tarjolla kilpailijoille kilpailunumeroita noudettaessa ja suorituksen jälkeen. Huoltajien kasvomaskit sekä kilpailijoiden maskit alueelle saavuttaessa hankitaan omatoimisesti.

Yleiset viranomaisten valtakunnalliset ja alueelliset suositukset koronaturvallisuuteen liittyen, kuten suositukset välttää tarpeetonta matkustamista, on otettava huomioon kilpailuun osallistumista harkittaessa.

KILPAILUKUTSU, LÄHTÖLISTAT JA TULOKSET

 kilpailukutsu löytyy hiihtokalenteri.fi:stä

Lähtölista

Tuloslinkki

(Tuloslinkin takaa online-tulokset, toimii viimeistään kilpailun alkaessa)

KILPAILUOHJE:

Kilpailujen ajankohta: Sunnuntai 7.3.2021 alk. klo 12:00. Tarkempi kilpailuaikataulu myöhemmin tässä ohjeessa.

Ilmoittautumiset: Perjantai 5.3.2021 klo 24:00 mennessä osoitteessa www.kilmo.fi.

Lähtölistat julkaistaan viimeistään 6.3.2021 klo 16. Jälki-ilmoittautumiset kaksinkertaisella maksulla.

Kilpailuissa on tarjolla vain sarjat N14, N16, M14 ja M16. Kilpailun taroituksena on ensisijassa toimia katsastuskilpailuna HS-loppukilpailun viestejä varten.

Kilpailusääntojen kohdan 3.1.4. mukaan kilpailijan tulisi osallistua ikäluokkansa mukaiseen sarjaan mikäli sellainen on tarjolla. Koska muita sarjoja ei ole tarjolla, 14-sarjoihin voi siis ilmoittautua nuorempiakin (jos tarpeen viestijoukkuekatsastuksen takia). Samalla perustelulla sallitaan M14-sarjalaisten ilmoittautuminen M16-sarjaan. N14 ja N16 voivat hiihtää omissa sarjoissaan viestijoukkuejärjestelyistä huolimatta, koska matka on niissä sarjoissa sama.

Osanottomaksu: 10 €/urheilija. Kilpailu kuuluu maksurenkaaseen.

Jos seura ei kuulu maksurenkaaseen , maksu tilille ilmoittautumisen yhteydessä (KILMO), Tampereen Pyrintö Hiihtojaosto, IBAN: FI9857322620113209

Hiihtotapa: Vapaa (V)

Kilpailuissa noudatetaan FIS:n kilpailusääntöjä sekä Suomen hiihtoliiton kotimaisia kilpailusääntöjä. Mahdolliset poikkeukset sekä lisäykset tässä kilpailuohjeessa.

Kilpailumuoto ja rata: Henkilökohtainen väliaikalähtö (30 sek). Kilpailussa käytetään Kaupin urheilupuiston kilpalatuja.

Vahvistettu ratakartta, päivitetty 5.3.2021. Käytettävä 3km reitti on hyvässä kunnossa:

Kilpailussa on käytössä normaali sähköinen ajanotto. Kilpailussa on myös online-tulospalvelu.

Verryttely on sallittu kilpailuladulla vain kilpailuaikataulun osoittamina aikoina. Verryttely kilpailuladulla on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana. Kuulutuksen ja toimitsijoiden antamia ohjeita verryttelystä on noudatettava. Verryttelyyn on tarjolla runsaasti avoimia kuntohiihtolatuja.

Kilpailuaikataulu  

Kilpailu toteutetaan sarjojen vähyydestä johtuen yhtenä kilpailuryhmänä, Kilpailijoita kaikkiaan noin 40.

11:00-12:00 Latuun tutustuminen (latu valmis ja merkattu 11:00)

12:00 lähdöt alkaa, järjestys N14, N16, M14, M16.
Sarjoen välissä n. 3 minuutin tauko mahdollisia jälki-ilmoittautuneita varten – ei pidempiä taukoja siksi että olosuhde
säilyy sarjoilla samanlaisena ja tulokset vertailukelpoisina kaikilla 3km hiihtävillä sarjoilla.

noin 12:50 viimeinen maalissa (M16)

Palkinnot:

Palkintojen jako itsepalveluna kisa-alueella olevasta palkintojenjakopisteestä sitä mukaa kuin sarjojen tulokset varmistuvat

Kilpailukeskuksen alue ja Stadionalue:

Huom. Ensiapupiste kuvasta poiketen maalialueen läheisyydessä pesäpallokatsomossa.

Kilpailukeskuksen alueella pidetään kaikissa tilanteissa turvavälit ja kasvomaskien käyttö on pakollista (pl. terveydelliset syyt todistuksen perusteella). Tämä koskee sekä kilpailijoita että huoltajia. Huoltajien määrän suositellaan olevan mahdollisimman pieni, suositus yksi per hiihtäjä.

Stadionalueelle pääsevät vain hiihtäjät. Hiihtäjät siirtyvät lähtöön erillistä ‘kaistaa’ myöten turvavälit säilyttäen ja kasvomaskit päällä.

Kilpailun jälkeen stadionalueelta poistutaan eri reittiä kuin lähtöön siirryttiin. Kasvomaskit laitetaan takaisin päälle heti kun mahdollista, ja aina ennen poistumista stadionalueelta. Kilpailijoille on tarjolla uudet kasvomaskit maalialueella.

Kilpailupaikan osoite: Kuntokatu 5, Tampere. Perillä seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita.

Kilpailukanslia: Kilpailukansliaa ei ole. Kilpailun johtajan ja tuomarineuvoston jäsenet löytää kilpailukeskuksen alueelta Jury-liivin perusteella.
Kilpailunumerot haetaan kilpailijoiden tai huoltajien toimesta itsenäisesti kilpailukeskuksen alueella olevasta pisteestä.
Kilpailunumerot ovat noudettavissa 45 minuuttia  ennen ensimmäisen kilpailijan lähtöä, ei sitä aikaisemmin. Kilpailijat/huoltajat vastaavat itse siitä, että kilpailijat hiihtävät oikealla numerolla – lähtölista on esillä nettisivuilla <linkki> ja myös paperiversiona kipailukeskuksen ilmoitustauluilla.

Numeroliivit palautetaan kilpailun jälkeen maalialueella olevalle palautuspisteelle. Kadonneen numeroliivin korvaushinta on 50e.

Mehujakelua ei maalintulossa ole.

Paikoitus: Parkkipaikkojen sijainti on merkitty aluekarttaan. Paikoitusalueille pysäköidään väljästi turvavälien mahdollistamiseksi.

Huolto: Kilpailupaikalla ei ole käytössä pukutiloja. WC:t ovat käytössä, ja niiden yhtäaikaista henkilömäärää valvotaan. Ei lämpimiä suksihuoltotiloja tai sähkönsyöttöä kilpailijoiden käyttöön. Kilpailukeskuksen läheisyydessä toimiva suksihionta.fi :n toimipiste palvelee suksihuollossa, tiedustelut p. 0407373008

Kilpailukeskuksen vieressä (300m) palvelee Kauppi Sport Center ja siellä oleva lounasravintola on avoinna myös kilpailupäivänä.

Kahvio jää tällä kertaa pois, osittain koronaturvallisuudenkin takia.

Ensiapulaukku löytyy kilpailupaikalta, maalialueen läheisyydessä pesäpallokatsomossa.
(Tarvittaessa siirrytään sisälle huoltorakennukseen hoitotoimenpiteiden ajaksi)

Tarvitaessa hälytetään paikalle ensihoito Acutasta (vasteaika 4-5 min)

Kilpailuorganisaatio:

TD: –

Kilpailun johtaja: Pasi Rajala

Kilpailusihteeri: –

Tulospalvelu: Teemu Salminen

Ratamestari: Janne Salo

Tiedustelut: Kilpailun johtaja Pasi Rajala, 040 5464925, pasi.rajala(at)nokia.com (tai toimisto@tampereenpyrinto.fi)
(Sähköpostitiedusteluihin ei vastata enää 6.3. klo 20 jälkeen)