Pyrintö ja Forssan Alku iskevät yhteen Keskiviikkona

Pyrinnön naisten kotipelivoittoisen Tammikuun viimeinen peli on Keskiviikkona 28.1., kun Pyynikille saapuu toistamiseen tällä kaudella Forssan Alku. FoA on sarjataulukossa sijalla 9 ja Pyrintö sijalla 6 yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Joukkueet kohtasivat kauden avauspelissään 4.10. ja silloin Forssa oli parempi luvuin 70-77. Vastaavasti Pyrintö varasti sarjapisteet Forssasta 29.11. lukemin 73-95 ja tästä ottelusta alkoikin Pyrinnön syyskauden huikea viiden pelin mittainen voittoputki.

Forssalla oli syyskaudella suuria vaikeuksia ja joukkue tekikin jo Marraskuussa tarvittavat korjausliikkeet valmentajavaihdoksella ja uusilla ulkomaalaisvahvistuksilla. Kevätkaudelta Forssalla on takanaan kolme tappiota ja yksi voitto, kun joukkue onnistui kukistamaan Tapiolan Hongan 24.1. Tapiolassa. Joukkueen tilastoykkönen sekä pisteissä että levypalloissa on yhdeksän ottelua joukkueessa pelannut Sarah Hansen (17.2 pistettä/11.6 levypalloa). Syötöissä joukkueen ykkönen on saman verran otteluita pelanneella Ashley Evans (2.3 syöttöä/ottelu). Suomalaisista ulottuva Minna Sten on tasaisen varma (12.9 pistettä/7.1 levypalloa) ja myös Juta Jahilo on esittänyt hyviä otteita läpi kauden.

Huom. Keskiviikon ottelu Pyynikillä alkaa vasta klo 19:30.

Tervetuloa kannustamaan Pyrinnön naiset voittoon!

Pyrintö_FoA_ennakko

(Kuvassa Pyrinnön Ida Kirjanov ja Catzin Meriem Eerikinharju 23.1 pelatussa ottelussa. Kuva: Rami Myllymaa)

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Tärkeä ottelu. Sarjataulukossa kaikkiaan 1,5 voiton arvoinen sillä voittaja vie nimiinsä myös keskinäisten ottelujen paremmuuden.

Meillä on alla heikko esitys edellisessä kotiottelussamme, mutta eilisen harjoituksen perusteella tuo tapahtuma on käsitelty, nollattu ja kausi jatkuu. Ylävartalovamman vuoksi tuon ottelun kesken jättänyt Jessica Schrollkin kirmasi parketilla jo tuttuun tapaan.

Voitimme edellisen keskinäisen ottelumme Alkua vastaan Forssassa, mutta tuolloin joukkueen amerikkalaiskolmikko oli vasta saapunut Suomeen ja on sen jälkeen nostanut tasoaan. Nimekäs forssalaisjoukkue vaikuttaa muutenkin saaneen selkiytettyä pelikirjaansa ja laajan pelaajamateriaalinsa roolitusta. Videoiden perusteella on hyvinkin selkeää mitä joukkue haluaa kentällä varsinkin hyökkäyspäässä tehdä. Puolustuskonseptia joukkue on sen sijaan vaihdellut ottelusta toiseen ja kokeneelta Jari Marjamäeltä saatetaan huomisessakin ottelussa odottaa taas aivan mitä tahansa, mitä puolustustaktiikkaan tulee. Kaikkeen pitää olla valmiina ja oman tekemisen laatu ratkaisee joka tapauksessa.

 

Seuraavaksi

Forssa-pelin jälkeen Pyrinnön seuraava peli on Kotkassa:

Su 1.2. klo 15:00 Peli-Karhut vs. Pyrintö

Leave a Comment