PYRINTÖ 14-VUOTIAIDEN POIKIEN SUOMEN MESTARI!

Pyrinnön 14-vuotiaat pojat järjestivät sunnuntaina aika monen asiantuntijan yllättäneen näytöksen SM-lopputurnauksessa Kisakalliossa. Tampereen pojat pääsivät puremaan kultamitalia ja leikkaamaan korisukkaa monen vuoden tauon jälkeen, sillä edellisen kerran Pyrinnön C-pojat juhlivat SM-kultaa keväällä 2012. Kun 14-v. tytötkin ylsivät komeasti välieriin asti, sai Pyrinnön koriskausi komean päätöksen.

cof

Välierässä sunnuntaiaamuna Pyrinnön nuoret miehet löylyttivät yhtä ennakkosuosikeista, Salon Vilpasta, karkaamalla toisella puoliajalla 55-86 voittoon. Loppuotteluun vastaan asettui se toinen turnauksen ennakkosuosikki, Tapiolan Honka.  Pyrinnön puolustus oli alusta asti rautaa ja huikealla itseluottamuksella pelanneet pyrintöläiset karkasivat varsin nopeasti jo mukavan tuntuiseen 43-25 puoliaika johtoon. Kun 3. jakson alkuunkin Pyrinnön johto vaan kasvoi kasvamistaan, alkoi loppuottelu muodostua jopa tylsäksi Pyrinnön ylivoiman vuoksi. Loppulukemat 84-49 kertovat pelistä kaiken.

– Itse olen kyllä nähnyt joukkueen mahdollisuudet syksystä asti ja tuolloin jo totesin Tallink-turnauksen kilpasarjan voiton jälkeen jossain some-päivityksessä, että tämä oli vasta alkusoittoa, naureskelee kultajoukkueen päävalmentaja Santeri Liljeberg.
Todellakin, vielä viime syksynä Pyrintö ei saanut kutsua 12 parhaaksi arvioidun joukkueen kutsuturnaukseen.

Päävalmentaja Santeri Liljeberg ohjeistaa joukkojaan välierän jälkeen

– Meillä on fyysisyyttä, kokoa ja taitavia poikia. Kun myös asenne harjoitteluun on pojilla ollut kiitettävä, en minä ole tosiaankaan kauhean yllättynyt, jos nyt en meitä ennakkosuosikkina pitänytkään, ”Santtu” pohtii.

Pyrinnön tie mestaruuteen ei kuitenkaan ollut pelkkää liitoa. Kisakallion lopputurnauksen jatkolohkossa Pyrintö kaatoi perjantai-iltana TuNMKY:n 93-80, mutta kun Honka pöllytti Pyrinnön poikia vielä lauantaiaamuna peräti 51-93, jäi välieriin pääsy illan EBT voitosta huolimatta TUNMKY:n ja Hongan välisen pelin varaan. Honka voitti ottelun huikean jännittävien tilanteiden jälkeen 1 pisteellä.
Sen jälkeen pyrintöläiset ottivat sitten homman omiin käsiin, ja kuten kerrottua, olivat sekä välierässä että loppuottelussa erittäin vakuuttavia.

Pyrinnön C-poikien (14- ja 13-vuotiaat) ryhmä on Pyrinnön suurin käsittäen peräti 60 poikaa. Koko valmennusryhmä ansaitsee hatunnoston loistavasta työstä kauden aikana. Siis muistakaapa lyödä olalle Santun lisäksi juuri ykkösporukan kanssa pyörineitä Aleksi Mellasta ja fyysistä valmentajaa Mika Talolaa, mutta myös Mikko Virtaa, Mikko Toivosta, Hannu Hiipakkaa ja Jarkko Mäkistä jotka omalla tärkeällä panoksellaan ovat mahdollistaneet joukkueen laajan ja laadukkaan toiminnan.
Ja ei, en unohtanut Mikko Lehtistä joka on valmentanut juuri 04-poikia pikkupojista asti ja oli mukana valmennustiimissä myös tällä kaudella.  Kiitos ja kumarrus koko hienolle valmennustiimille ja tietenkin myös joukkueenjohtajille Minna Leinolle ja Ami Seppälälle sekä muille taustajoukoille.

Poikien lisäksi myös 14-vuotiaat tytöt selvittivät tiensä komeasti aina välieriin asti. Pyrinnön tyttöpuolen hurjasta tasosta kertoo se, että Pyrintö oli tänä keväänä SM-välierissä kaikissa ikäluokissa!
Päävalmentaja Jukka Etu-Seppälän johtamana 14-v. tytöt pelasivat nousujohteisen kauden ja Kisakalliossa tytöt tavoittelivat tosissaan finaalipaikkaa, mutta lopulta tyttöjen Suomen Mestaruuden voittanut EBT kaatoi Pyrinnön välierissä niukkaakin niukemmin 2 pisteellä. Pronssiottelussa Pyrintö ei löytänyt eväitä Helmi-Basketin paikkapuolustuksen murtamiseen. Hieno kausi yhtä kaikki myös tytöiltä. Kiitoksen ansaitsevat tyttöjen ja päävalmentajan lisäksi valmennustiimi Monika Sola, Timo Hokkanen ja Lassi Vehkalahti sekä joukkueenjohtajat Tiina-Liisa Vehkalahti ja Paula Heikkilä.

Pyrinnön 14-vuotiaat pojat ja tytöt näkyivät SM-lopputurnauksessa tyylikkäästi samanlaisissa paidoissa, joiden selän teksti käy motoksi koko hienolle viikonlopulle:

cof