Pyrintö Akatemia lähtee kauteen kotimaisin voimin

Uusi miesten 1. divisioona kausi on aluillaan ja Tampereen Pyrinnön kehitysjoukkue aloittaa jo kahdeksannen kautensa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, nyt nimellä Pyrintö Akatemia. Nimen vaihdon keskeisenä syynä on syventynyt yhteistyö Tampereen Urheiluakatemian kanssa, jonka valmennuspalveluista Pyrintö Akatemian pelaajat pääsevät nauttimaan, kuten myös yhdistämään suuren yleisseuran Pyrinnön ja Tampereen Urheiluakatemian tukipalvelut. Pyrinnön kehitysjoukkue on merkittävä väliporras omille kasvateille matkalla Korisliigaan ja seura pyrkii vuosi vuodelta kehittämään myös kehitysjoukkueen toimintaa.

Kristian Rasinaho on tälläkin kaudella joukkueen tukipilareita.

K

okoonpanon tukipilareina ovat jo kahdeksatta kauttaan miesten divarissa aloittavat Pyrintö-kasvatit Kristian Rasinaho (170 ottelua), Tuomas Sukanen (135) sekä Toni Savino (149). Lisäksi kotkalaislähtöiselle Joonas Pentille ja Pyrinnön Mikko Nurmelle alkava kausi on jo neljäs Pyrinnön kehitysjoukkueessa.

”Tämä kokenut viisikko on tänä vuonna meidän selkäranka. Kokemusta miesten peleistä ei voi korvata millään ja jokaisella on vielä halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi.”, kommentoi kolmannen kautensa joukkueen päävalmentajana aloittava Juri Heinämäki.

”Jokainen heistä on omalla pelipaikallaan erinomainen puolustaja ja he ovat pystyneet joka vuosi nostamaan tehoja myös hyökkäyspäässä.”

Läpimurtoa miesten peleihin Pyrintö-kasvateista ovat tekemässä 98-ikäluokan Eerik Harju ja Reda Bellagnaoui, 99-ikäluokan Tommi Luojus ja Tuomas Flinck sekä vielä U19 pojissa pelaava 2001 syntynyt Jasper Koskinen. Tämä viisikko vastaa joukkueen pelinrakentelusta ja myös omia tehoja on odotettavissa. Asevelvollisuus vaikeuttaa hieman Bellagnaouin, Flinckin ja Luojuksen tulevaa kautta.

Myös Tommi Luojus pyrkii sovittamaan kilpaurheilun ja armeijan yhteen mahdollisimman saumattomasti.

 

”Näillä nuorilla on hieno mahdollisuus ottaa jälleen kerran harppaus kehityksessään. Viime kaudella Harjun Eki väläytteli korintekotaitojaan ja anterolehtomaista pelikovuuttaan. Redan ja Flinckin alkukautta häiritsee armeija ja Luojus pääsee kipinävahtiin tammikuun saapumiserässä, mutta näkisin että tämä on vain pieni töyssy kehityksen tiellä.”

 

Akatemiajoukkueessa nähdään tulevalla kaudella myös uusia kasvoja. Elämänkokemusta omaavat Erik Aro ja Lauri Ikonen tulevat tekemään debyyttinsä divaritasolla. Lisäksi joukkueeseen siirtyvät Valtteri Pihlajamäki Kauhajoelta, Jonne Saarinen Porvoosta, Joni Pohjonen Äänekoskelta, Pyry Dementjeff Oulusta sekä Matti Meldo Espoosta.

Kokkolan NMKY:n kasvatti Joni Pohjonen on yksi Pyrintö Akatemian uusista vahvistuksista ja tulevaisuuden lupauksista.

”Meillä kävi kesällä uskomattoman hieno tuuri, kun poikien opiskelupaikat varmistuivat Tampereelle. Lisäksi innolla odotan miten meidän vanhemmat rookiet Tohtori Aro ja Ikosen Lauri tulevat esiintymään tällä tasolla. Uudet kasvot ovat tuoneet myös erittäin kaivattua kilpailua niin divarin kuin myös Korisliigan harjoituksiin.”

Heinämäen apuvalmentajana tulevana kautena toimii Pyrintö-legenda Damon Williams.

”Damonin ensi askeleet valmentajan polulla ovat olleet vakuuttavia. Se näkemys mikä miehellä on pelistä nimeltä koripallo, on vertaansa vailla ja olen onnellisessa asemassa, että pääsen oppimaan sitä nyt, jopa vielä enemmän kuin viime vuonna, kun Damon oli kentällä.”, Heinämäki suitsuttaa.

 

Pyrinnön valmennus on osaavissa käsissä. Juri Heinämäki ja Damon Williams ohjaavat nuorta joukkuetta.

 

Pyrintö Akatemia 2018/2019

Erik Aro                                      196cm              4-5

Valtteri Pihlajamäki                 185cm              3-2

Tuomas Sukanen                     198cm              4-3

Reda Bellagnaoui                     185cm              1-2

Eerik Harju                                185cm              1-2

Mikko Nurmi                             202cm              5

Matti Meldo                              190cm              2-3

Joonas Pentti                            190cm              2-4

Tuomas Flinck                           182cm              1-3

Tommi Luojus                           184cm              1-2

Toni Savino                               182cm              2-1

Pyry Dementjeff                       197cm              3-4

Kristian Rasinaho                     190cm              2-3

Jonne Saarinen                         197cm              4-3

Lauri Ikonen                              193cm              1-3

Joni Pohjonen                           204cm              4-5

Jasper Koskinen                        181cm              1-2

 

Valmentajat Juri Heinämäki ja Damon Williams

Huoltaja Heikki Yhtiö

 

Teksti: Petteri Molenius
Kuvat: Eron Harris