Pyrinnön naiset avaavat kauden sunnuntaina

Sunnuntaina 14.10. Tampereen Pyrinnön naisten edustusjoukkue avaa kautensa naapurikylän BC Nokiaa vastaan. Pyynikin Palloiluhallille kotiottelunsa siirtänyt Pyrintö esittelee kannattajilleen uudistuneen joukkueensa, joka on valmis taistelemaan naisten 1. divisioonan kärkisijoituksista.

 

Ella Koukkula (nro 24) ja Pyrinnön naisten joukkue on valmiina kauteen.


Reetta-Sofia Tulkki
(Peli-Karhut) ja Riikka Kujala (Vimpelin Veto) vahvistavat rinnakkaislisenssin turvin Tampereen ylpeyttä. Kesällä Kotkaan muuttanut Tulkki hakee rinnakkaislisenssillä peliaikaa naisten tasolta tutussa ryhmässä Peli-Karhujen ohjelman niin salliessa. Opiskelujen perässä Tampereelle muuttanut Kujala harjoittelee viikot Pyrinnön mukana ja edustaa pääsääntöisesti Naisten Korisliigan Vimpelin Vetoa, mutta pitää samalla pelituntumaa yllä Pyrinnössä.

Joukkueen takakenttää vahvistaa tulevalla kaudella myös Peli-Karhujen kasvatti Ella Koukkula. Opiskelut Tampereella aloittanut Koukkula edusti viime vuonna Peli-Karhuja Naisten Korisliigassa sekä a-tytöissä. A-tytöissä Ella oli joukkueensa paras pisteidentekijä 10,5 pisteen keskiarvolla.

”Lähtökohtaisesti Reetta ja Riikka ovat mukana noin puolissa meidän runkosarjan otteluissa. Etenemme molempien kohdalla kuitenkin heidän oman jaksamisensa kautta. Ella sen sijaan on perikotkalainen pelaaja, eli erinomainen heittäjä, jolla hyvät vaistot pelata korista”, päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi uutta takakenttäänsä.

Lisäksi naisten kokoonpanoa täydennetään WU19 SM-sarjaa pelaavan Pyrinnön nuorilla. Viime kaudella mukana olleet Heli Poikela, Niia Little, Viivi Mäkinen ja Emilia Anttila edustavat Pyrintöä myös naisten 1-divisioonan otteluissa. Uutena pelaajana Pyrinnön WU19 ja N1D-joukkueeseen on siirtynyt Jutta Talvitie.

”Tämän viisikon isoimmat minuutit tulevat vielä U19 joukkueen mukana, mutta harjoitus- ja peliesityksillä paikka on saavutettavissa myös naisten peleihin”, kertoo Heinämäki nuorisokaartistaan.

Ensimmäisessä ottelussa Pyrintö kohtaa ennakkokaavailuissa korkealle nostetun BC Nokian. Päävalmentaja Heinämäki uskoo että sarjapisteet jäävät sunnuntaina Pyynikille.

”Saadaan varmasti intensiivinen ensimmäinen ottelu. Nokialla on vaarallinen aloitusviisikko. Me lähdemme määrittämään pelin intensiteettiä ja fyysisyyttä. Joukkueena meidän prosessi on vasta alkutekijöissään, mutta on hyvä heti tähän kauden alkuun näyttää että Pyrintö on Pirkanmaan ehdoton ykkösseura”.

 

Tampereen Pyrintö 2018/2019

 

Nro Nimi Kasvattajaseura
3 Ada Hellstén Forssan Koripojat
5 Ella Salminen Tampereen Pyrintö
6 Viivi Mäkinen BC Nokia
7 Reetta-Sofia Tulkki Tampereen Pyrintö
10 Anna Peltola Vimpelin Veto
12 Emilia Anttila Tampereen Pyrintö
14 Niia Little Tampereen Pyrintö
16 Heli Poikela Tampereen Pyrintö
24 Ella Koukkula Peli-Karhut
25 Liisa Taponen Tampereen Pyrintö
36 Jutta Talvitie Raholan Pyrkivä
43 Riikka Kujala Vimpelin Veto
57 Emma Törnblom Tampereen Pyrintö
73 Teresa Seppälä  Tampereen Pyrintö

 

Valmentajat Juri Heinämäki, Marcus Ketola ja Saara Lehtoranta

Fysioterapeutti Ninni Viitamäki

Joukkueenjohtaja Anu Mäenpää

Anna Peltola (10) viimeistelee, Ada Hellsten (25) varmistaa.