Toisen asteen opiskelun ja koripallon yhdistäminen Tampereella

Lukioon tai ammatilliseen oppilaitokseen siirtyvä nuori koripalloilija, olisiko Tampere sinun opiskelukaupunkisi? Tampereen kattava lukio tarjonta, Tampereen seudun ammattiopisto ja Varalan Urheiluopisto tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet peruskoulun jälkeiseen opiskeluun. Tampereen Pyrinnön koripallojaosto yhteistyössä Tampereen Urheiluakatemian kanssa yhdistää tavoitteellisen urheilijan polun kulkemisen erinomaisten tukipalveluiden siivittämänä.


Urheiluakatemian toisen asteen koripalloharjoitukset järjestetään tiistai, keskiviikko ja perjantai
aamuisin. Harjoituksissa valmentajina toimivat Huippukoripallovalmentajatutkinnon ja Valmentajan ammattitutkinnon suorittaneet valmentajat Juri Heinämäki (N1D/WU19), Artem Khvorost (MU19) ja Sami Toiviainen (Korisliiga). Valmennusjärjestely mahdollistaa niin tyttö- kuin poikapelaajille myös saman valmentajan aamu- ja iltaharjoituksissa.
Tampereen Pyrinnön pelaajapolku mahdollistaa urheilijalle oman tasoisen peliympäristön niin U17 SM-sarjassa, U19 SM-sarjassa tai aikuisten valtakunnallisissa sarjoissa N1D/M1DA. Poikapuolen polulle haetaan kaudelle 2019/2020 villiä korttia myös M1DB sarjaan.

Sammon Keskuslukio ja SamKen urheilulinja

Lukiohakua miettivälle Sammon Keskuslukion Urheilulinja on monen tamperelaisen koripalloilijan polulta löytyvä välipysäkki. Urheilulinjalla opiskelija voi suorittaa pakollisista opinnoista yhden kurssin jokaisessa jaksossa koripallolla/urheilulla. Linjalle valitaan 50 opiskelijaa vuosittain. Jos yhteispisteet eivät riitä Urheilulinjalle, Sammon Keskuslukion peruslinjalle on mahdollista hakea toisena vaihtoehtona. Hakemalla Tampereen Urheiluakatemian akatemiastatuksen voi suorittaa lukion kahdeksan valinnaista kurssia koripallolla/urheilulla.

Urheilu ja opiskelu Tampereen seudun ammattiopistossa (Tredussa)

Kun kilpaurheilu on osa elämää, ammattiopintojen ja urheilutavoitteiden yhdistäminen on kauaskantoinen ratkaisu. Hankit ammatin ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana täysipainoisesti. Tredu on Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos, jossa tuetaan urheilevan opiskelijan pyrkimyksiä kokonaisvaltaisesti. Opetusministeriö on myöntänyt Tredulle erityisen tehtävän urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi.

Liikunnanohjauksen perustutkinto Varalan Urheiluopistolla

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii tarvittaessa fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia.

Lisätietoja:

Toiseen asteen Akatemiavalmentaja

Juri Heinämäki

juri.heinamaki@pyrinto.fi / 040-5316321

Sammon Keskuslukio (Urheilulinja):

http://sammonkeskuslukio.fi/?page_id=5

Tampereen Seudun Ammattiopisto:

https://www.tredu.fi/opiskelu/huippu-urheilu-ja-opiskelu.html

Varalan Urheiluopisto:

https://varala.fi/liikunnanohjauksen-perustutkinto/

Tampereen Urheiluakatemia:

https://www.tampereenurheiluakatemia.fi/

Tampereen Pyrintö (Koripallojaosto):

https://tampereenpyrinto.fi/koripallo/