PYRINTÖ VALINNUT PÄÄVALMENTAJAT ENSI KAUDELLE

Tampereen Pyrinnön koripallojaoston valmistautuminen kauteen 2019-20 on hyvässä vauhdissa. Kaikkien nuorten ikäluokkien päävalmentajat on nimetty ja valmennustiimit alkavat muotoutua.

Pyrinnössä on nykyisin yli 730 lisenssipelaajaa. Seura pelaa tällä kaudella kaikissa nuorten SM-sarjoissa, joten pelaajat pääsevät kilpailemaan ikäluokkansa parhaita vastaan. Hyvät joukkuekaverit ja osaavat valmentajat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kehittyä urheilijana. Lisäksi Pyrinnöllä on tietysti lukematon määrä aluesarjojen joukkueita ja toimintaa Pikkususista veteraanikorikseen.

 

Pyrinnön päävalmentajat kaudella 2019-20:

Miesten Korisliiga                                              Sami Toiviainen
Pyrintö Akatemia (m. 1-div.A)                         Damon Williams
A-pojat (01-03 synt.)                                         Artem Khvorost
B-pojat (04-05)                                                   Santeri Liljeberg
C-pojat (06-07)                                                   Petteri Molenius
Minipojat 08                                                       Jukka Raja-aho
Minipojat 09                                                       Tuomas Holli
Mikropojat 10                                                     Ilari Kärkinen
Mikropojat 11                                                     Kimmo Lehtinen

Naisten 1-div.                                                      Juri Heinämäki
A-tytöt (01-03 synt.)                                          Juha-Pekka Männistö
B-tytöt (04-05)                                                    Pinja Laitinen
C-tytöt (06-07)                                                    Kimmo Salonen
Minitytöt 08                                                        Antti Nikkilä
Minitytöt 09                                                        Juho Sopanen
Mikrotytöt 10                                                     Miia Lindström
Mikrotytöt 11                                                     Mirva Jokinen

Supermikro- ja Pikkususi-toiminnan koordinoija Patrik Harsu

 

Valmennuspäällikkö Jukka ”Kössi” Raja-aho on tyytyväinen valintoihin.
– Aikas kova nippu. Päävalmentaryhmässämme on kokemusta ja osaamista, mutta myös dynaamisuutta ja halua ottaa uudenlaisia haasteita, kehuu valmennuspäällikkö vastuuvalmentajien asennetta.
– Se on sekä yksittäiselle valmentajalle että kokonaiselle seuralle kehittymisen edellytys, Kössi linjaa.

Pyrintö vannoo toiminnassaan valmentajien yhteistyöhön eikä halua rakentaa muureja joukkueiden ympärille.
– Miesten Akatemia-joukkueen päävalmentaja Damon Williams on myös apuvalmentajana Artsin (Khvorost) johtamassa A-poikien valmennustiimissä ja naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki luo yhteistä linjaa kuulumalla Pinja Laitisen johtamaan B-tyttöjen staffiin, kertoo Kössi esimerkin.
– Yhtä lailla pelaajat liikkuvat joukkueiden välillä. Kun joku pelaaja tarvitsee kovempia haasteita, hänet voidaan siirtää vanhempaan ikäluokkaan joko kokeilemaan tai pysyvämmin. Se avaa taas nuoremmassa ikäluokassa pelipaikan ja -minuutteja uusille pelaajille sekä pakottaa muut ottamaan suurempaa vastuuta.

Juha-Pekka Männistö toimii tällä kaudella C-poikien ja 2010- syntyneiden tyttöjen apuvalmentajana.
Ensi kaudella nuorten maajoukkuevalmentaja ottaa vastuun A-tyttöjen lahjakkaasta ikäluokasta.
– Naisten ja A-tyttöjen yhteistyö on varmasti ensi kaudellakin tiivistä, joten on hieno asia, että saamme Jurin  ja Marcuksen (Ketola) tiimiin uuden kovan luokan tekijän, jolla on tuore kokemus kansainvälisen koriksen vaatimuksista, Kössi lausuu tyytyväisenä.

Juha-Pekka Männistö on ensi kaudella Pyrinnön A-tyttöjen päävalmentaja

 

Myös poika- ja mieskoriksen pelaajapolkuun on suunniteltu merkittävää kehitysaskelta.  Pyrintö hakee ensi kaudelle villiä korttia miesten 1B-divisioonaan. Pyrintö on jo luonut organisaatiota tätä ajatellen ja pelaajiahan seurassa riittää. Tampere vetää opiskelu- ja työpaikkojen myötä ja oma pelaajatuotanto on tunnetusti tehokasta. Joukkueen päävalmentajana tulee toimimaan Artem Khvorost.

B-ikäisissä Pinja Laitinen ja Santeri Liljeberg edustavat jo pysyvyyttä, pelaajat ovat tuttuja tältä ja aiemmalta kaudelta. Samoin C-tytöissä joissa Kimmo Salonen tuntee pelaajansa jo useamman vuoden takaa. C-pojissa sen sijaan astutaan uuteen, kun viime vuodet pääasiassa aikuiskoriksessa ja A-ikäisissä valmentanut Petteri Molenius ottaa vastuulleen C-poikien suuren ikäluokan, jossa on määrän lisäksi paljon lahjakkaita pelaajia.
– Arvostan suuresti, että Petteri tarttuu rohkeasti uuteen. Hän on erittäin osaava, nuori, mutta suhteellisen kokenut valmentaja joka tuo näihin ikäluokkiin uudenlaisen otteen, sanoo Kössi.

Nuoremmissa ikäluokissa valmentajissa on vain pieniä muutoksia.
– Aika usein kuulee sanottavan, että seurojen pitäisi laittaa nuorempiin ikäluokkiin parhaat valmentajat.
Tiedä parhaista, mutta vähintäänkin tosi kovia valmentajia meillä on mineissä ja mikroissakin.

Pyrintö panostaa nuorimpiin ikäluokkiin monella tapaa. Yksi iso uudistus on, että seura on palkannut Patrik Harsun kehittämään ja toteuttamaan kasvavaa Pikkususi- ja Supermikrotoimintaa.
– Patu kiertää aktiivisesti päiväkodeissa ja kouluilla esittelemässä lajia sekä suunnittelee toimintamallia, jolla jo ensi kaudella saisimme yhä useamman lapsen harrastamaan korista. Tavoitteena on viedä toiminta mahdollisimman lähelle heidän kotiaan.

Todellisesta pyrintöläisestä #aina-hengestä kertoo esim. se, että pitkän päivätyön tehneet Tomi Koskinen ja Kari Kilpinen jatkavat mukana ensi kaudellakin, vaikka rooli vaihtuukin välillä apuvalmentajaksi.
– Valmentajamme ovat kiitettävän sitoutuneita seuraan. Se mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja koripalloharrastuksen paikallisen kasvun. Se luo myös uskottavuutta, kun ei muutaman vuoden välein tarvitse aloittaa alusta.
– Siksihän meillä on näin hyvä tilanne, kiteyttää Kössi

Valmennustiimien kokoaminen jatkuu. Uudet valmentajat ovat edelleen tervetulleita, sillä tekemistä riittää, kaipaat sitten valmentajana urheilullisia haasteita tai vaikka sydämesi sykkisikin enemmän harrastekorikselle.