Reetta-Sofia Tulkki ja Anna Peltola tuovat heittovoimaa Tampereen Pyrintöön

Naisten Korisliigakauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä. Tulkki palaa kasvattajaseuraansa kahden Naisten Korisliigavuoden jälkeen. Peltola edusti Pyrintöä viimeksi kaudella 2018-2019 Naisten I-divisioonassa.

Reetta-Sofia Tulkki pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzissa Naisten Korisliigaa ja I-divisioonaa, sitä edeltävä kausi meni Peli-Karhujen joukkueessa. PeKassa Tulkki pääsi juhlimaan ensimmäistä aikuisten Suomen Mestaruutta. Pyrinnön kasvatti on pelannut urallaan myös 31 nuorten maaottelua Susi-paidassa. Erinomaisena korintekijänä tunnettu Tulkki on Pyynikin Pimuille mieluisa paluumuuttaja.

Pyrinnön päävalmentaja kommentoi paluumuuttajaa: ”Reetta tuo 1- ja 2-paikalle lisää korinteko- ja heittouhkaa. Puolustuksessa Reetta on parhaimmillaan, kun joukkueena pelataan aktiivisesti, näin hän pystyy käyttämään hyvää pelinlukutaitoaan hakemalla riistoja. Luotan, että Reetta pystyy lyömään nyt viimeinkin läpi Naisten Korisliigatasolla isommassa roolissa. Hän on harjoitellut esimerkillisesti ja tuonut kilpailua harjoituksiin.”

Tulkki on debytoinut Korisliigassa Pyrinnössä kaudella 2015/2016. Nyt kokeneempana pelaajana hän on iloinen palatessaan kasvattajaseuraansa. ”On todella hienoa palata kasvattajaseuraani edustamaan Pyrintöä. Ja on mukava päästä pelaamaan tuttujen pelikavereiden kanssa. Minulla on hyvät fiilikset tulevasta kaudesta ja odotan jo innolla uuden pelikauden alkua. Edelliset kaudet ovat tuoneet kokemusta Korisliigasta, jossa tempo ja peli on kovempaa. Pelinäkemykseni on kehittynyt, kun on päässyt pelaamaan erilaisissa ympäristöissä.”

Vimpelin Vedon kasvatti Anna Peltola on pelannut kaksi kautta Naisten Korisliigaa Vimpelin paidassa. Tampereelle opiskelujen perässä saapunut Peltola on edustanut Pyrintöä kolme kautta Naisten I-divisioonassa. Joukkueen nestori paketoi fysioterapeutin opinnot valmiiksi, ja keskittyi vain harjoittelemaan Pyrinnön joukkueen mukana. Kaudella 18/19 heittäjänä tunnettu Peltola pelasi parasta kauttaan I-divisioonassa 7,9 pisteen keskiarvolla.

”Anna on osoittanut kevään ja kesän aikana esimerkillistä asennetta harjoitteluun ja tuo Pimujen takakentälle heittovoimaa sekä erinomaisen pallollisen puolustajan. Joukkueena haluamme häiritä vastustajan pelinrakentelua ja Annan ominaisuudet, sekä mentaliteetti puolustajana, sopivat tähän mainiosti. Hyökkäyksessä kenttää levittävä heittäjä ja vastustajan lähestymisiä rankaiseva pelaaja on aina tarpeellinen. Kesän aikana päätöksenteko palloscreen tilanteissa on mennyt eteenpäin.” kertoo päävalmentaja Heinämäki.

Omista vahvuuksistaan ja viime vuosien kehityksestä pelaajana Peltola kertoo. ”Vahvuudet ovat kaaren takaa heitto ja puolustus. Tuon peliin omalle joukkueelle taistelutahtoa, joka näkyy kropan likoon laittamisella ja, että jokaiseen tilanteeseen mennään täysillä, varsinkin puolustuksessa. Divarikausien aikana oma itseluottamus on parantunut ja ratkaisujen teko kehittynyt. Tampereella olen lähes aina ollut joukkueen vanhin, tai vanhimmasta päästä, jolloin on pitänyt oppia pois ”junnuroolista”, vastuunottajaksi niin pelissä ja reeneissä myös henkisellä puolella.”

Tampereen Pyrinnöllä on sopimukset Tulkin ja Peltolan lisäksi Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.