Naisten kesäkuulumisia

Pyrinnön naisten joukkue aloittelee uuteen kauteen valmistautumista omatoimijakson jälkeen päävalmentaja Antti Nikkilän johdolla. Pyrintö pelaa tulevalla kaudella korisliigan lisäksi 1. divisioonassa Pyrintö Akatemia kehitysjoukkueella. Valmennustiimissä Nikkilän rinnalla jatkaa Marcus Ketola ja uutena fysiikkavalmentajana toimii Jani Ikonen Varalan urheiluopistolta. Lisäksi WU19-17 joukkueiden päävalmentaja Petteri Molenius on mukana Akatemia-joukkueen valmennuksessa.

Haastavan edelliskauden jälkeen molemmille joukkueille on asetettu kilpailulliset tavoitteet ja joukkueiden rakennus on käynnissä. Pyrintö on panostanut fysiikkavalmennukseen ja joukkueen urheilullisuuteen. Tässä on hyödynnetty myös seuran yleisurheiluosaamista juoksu- ja nopeusominaisuuksien kehittämisessä. Yhteisharjoittelun kannalta kesäkausi on ollut hiukan rikkonainen, sillä loukkaantumisten jälkeen osa pelaajista ei ole vielä pystynyt täysipainotteisesti aloittamaan kauteen valmistautumista, ja useita pelaajia on ollut nuorten maajoukkueleirityksessä tai muualla töissä. Odotankin jo, että heinäkuun lopussa pääsemme aloittamaan harjoittelun joukkueena, toteaa Nikkilä.

Kesän harjoitteluun on tuonut oman mausteensa kovat harjoitusvahvistukset. Lajiharjoituksissa ovat vierailleet mm. Äijäsen sisarukset Heta ja Anniina, Salmisen Ella sekä Pirttisen Veera. Aiemmista pyrintöpelureista Pyynikillä on nähty myös Iina Keski-Saari ja Evianna Sipilä. Hienoa tasonmittausta ja kovaa sparrausta muille pelaajille, unohtamatta suinkaan Anni Jämsää, jonka panos ja esimerkki nuorelle joukkueelle jo viime kaudella oli merkittävä, Nikkilä muistuttaa.

Joukkue uudistuu

Edelliskaudella Pyrintö sai opetuksen liigan ja divarin välisestä tasoerosta, mutta nyt on tarkoitus kilpailla kummassakin sarjassa tosissaan. Pyrintö rakentaa järjestelmällisesti tyttöjen pelaajapolkua ja jatkuvuus toiminnalle pyritään rakentamaan oman pelaajatuotannon kautta. 

Toiveeni on, että joukkueen perusrunkoa säilyisi ja tämän lisäksi tavoitteena on vahvistaa joukkuetta muutamilla koti- ja ulkomaisilla pelaajilla. Muutoksiakin tulee, sillä joitakin pelaaja on lopettanut tai siirtyy opiskelemaan ja/tai pelaamaan muualle. Tavoittelemme ensisijaisesti kokemusta kotimaasta ja ulkomaalaispelaajien profiili tulee riippumaan tästä lopputuloksesta, Nikkilä kertoo. 

Pyrintö aloittaa 36. kauden naisten pääsarjassa, ja aiempi menestys velvoittaa – tavoitteena on vakiinnuttaa paikka korisliigassa ja myös tavoitella menestystä pitkäjänteisellä ohjelmalla. Liigakoris kuuluu Pirkanmaalle ja Pyrintö haluaa tarjota yhteistyössä Tampereen urheiluakatemian kanssa kilpailukykyisen kehitysohjelman, pelaajapolun junnuista liigaan ja pidemmällekin.

Saitko opiskelupaikan Tampereelta tai haluatko liittyä mukaan osaksi Pyrinnön ohjelmaa – ota yhteyttä: päävalmentaja antti.nikkila@pyrinto.fi (puh. 050-5120411) tai joukkueenjohtaja taina.hurme@kolumbus.fi (puh. 044-5750527)