Koripallo vie Reetan Kanadaan

Pyrinnön naisissa viime kaudella hyviä otteita esittänyt Reetta-Sofia Tulkki, 21, suuntaa tulevaksi kaudeksi pelaamaan koripalloa Kanadaan, Brandonin yliopistoon, joka pelaa korkeimmalla kansallisella sarjatasolla U Sports -sarjassa.

Reetta oli aikeissa lähteä heti lukion jälkeen vuonna 2020 Yhdysvaltoihin pelattuaan sitä ennen korisliigakaudet Kotkassa ja Lappeenrannassa. Jenkkiyliopistoista tulikin hyviä tarjouksia, mutta Brandonin yliopisto Kanadassa alkoi jo tuolloin vaikuttaa kiinnostavammalta vaihtoehdolta. Lähtö kuitenkin peruuntui koronan takia ja Reetta ehti aloittaa DI-opinnot Tampereen yliopistossa sekä pelata vielä yhden kauden korisliigaa kasvattajaseurassaan Pyrinnössä pussittaen keskimäärin 10 pistettä per ottelu.

Toki Reetta olisi haluttu nähdä Pyrinnön paidassa korisliigassa myös tulevalla kaudella, mutta nyt hän toimii erinomaisena esimerkkinä jokaiselle Pyrinnön tyttökoripalloilijalle siitä, että Tampereeltakin voi suunnata ulkomaille pelaamaan. Samoin nuorten pelaajien on hyvä muistaa, että koripallostipendin voi saada myös yliopisto-opintojen aikana, jolloin koripallon ja opiskelun yhdistäminen voi tarjota vieläkin suuremman hyödyn kuin heti lukion päätteeksi.

Pyrintö toivottaa Reetalle onnea ja menestystä Kanadan koriskentille!