Emma Törnblom ja Iina Keski-Saari odottavin mielin tulevaan korisliigakauteen

Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen oman kasvattinsa  Emma Törnblomin, 20, kanssa. Iina Keski-Saari 24, puolestaan palaa Pyrinnön kokoonpanoon viiden Hyvinkäällä vietetyn vuoden jälkeen.

Sentterin paikalla viihtyvä Emma Törnblom pelasi ensimmäisen korisliigakautensa keskiarvoin 4.5 pistettä ja 3.9 levypalloa. Nousujohteisen debyyttikauden lopussa maaliskuussa 2021 lukemat olivat 7.8 pistettä ja 7.6 levypalloa huolimatta siitä, että vastassa olivat myös sarjan kärkijoukkueet PeKa, Honka ja FoA. Kauden päätteeksi Emmalle tehtiin olkapääleikkaus, josta toipuminen on edennyt suunnitellusti.

 Odotan innolla tulevaa kautta ja on kiva päästä pelaamaan osin uudistuneen kokoonpanon kanssa. Tavoitteena on pystyä nostamaan tasoa ja kehittyä niin yksilönä kuin myös joukkueena, Emma toteaa.

Lapuan Korikobrien kasvatti Iina Keski-Saari kirjautti viimeisimmällä korisliigakaudellaan 2019-2020 Hyvinkään Pontevassa 7.5 pistettä ja 4.8 levypalloa per ottelu ennen kuin kausi päättyi polvivammaan. Kuntoutuksen parissa kuluneella kaudella 2020-21 Iinan tilastoihin kertyi vain neljä 1. divisioonan ottelua HyPon paidassa. Nelospaikalla parhaiten viihtyvän Iinan tavoitteena Pyrinnössä on päästä pelaamaan ehjä korisliigakausi sekä pystyä auttamaan nuorta joukkuetta yhdessä Hyvinkään vuosilta tutun Anni Jämsän kanssa.

– Viime kaudesta sisuuntuneena joukkue on lähtenyt tekemään Antin johdolla ahkerasti töitä heti keväällä ja uskon, että kauden aikana päästään näkemään näitä tuloksia, Iina ennakoi. Omalta osaltani on mahtavaa palata tutussa Pyrinnön paidassa korisliigaan. Toivottavasti saadaan katsojatkin heti paikan päälle Pyynikille nauttimaan koriksesta!

Naisten päävalmentaja Antti Nikkilä näkee Emman ja Iinan hyvin samantyyppisinä pelaajina, jotka tuovat pelitaitojensa ohella joukkueeseen rutkasti positiivista energiaa. Emmalla tulee olemaan tärkeä rooli joukkueen toisena sentterinä ja Iinalta puolestaan odotetaan monipuolisuutta ja heittovoimaa sekä korin alta että 3-pisteen viivan takaa.