Covidin jälkeen paluu normaaliin

Pyrinnön valmennuspäällikkö Artem Khvorost ja valmennuksen johtoryhmän väistyvä vetäjä Monika Sola aloittivat lähes 50 päisellle valmentajakunnalle ensimmäisen syksyn koulutustilaisuuden.

Koulutuksen aiheena oli ”Ydinkeskeinen valmentaminen.” Tilaisuus alkoi Pyrinnön uuden toiminnanjohtajan alustuksella, mitä on Pyrintö 125 vuotta historiaa ja nykyaikaa. Sen jälkeen Monika ja Artem vuoroillaan kävivät oman osionsa läpi.

Koulutuksen sisältö siis keskittyi asioihin, jotka ovat painoarvoltaan suurempia ja tärkeämpiä.
Ensimmäisessä tilaisuudessa puhuttiin yhdessä tekemisestä ja siitä, miten valmentajat parhaiten auttavat pelaajia siirtymään seuraavalle tasolle. Kerran kuussa järjestettävät koulutukset auttavat tukemaan valmentajaa sekä integroitumaan osaksi Pyrintö -yhteisöä. Pyrinnössä on niin poika – kuin tyttöpuolella pelaajapolku, jonka tiedostaminen on osa Pyrinnön koripallostrategiaa. Nämä pelaajapolut johtavat juniorivuosien kautta akatemiaan ja liigaan sekä toivottavasti joidenkin kohdalla myös rajojemme ulkopuolelle.

Ruokailujen jälkeen Artsi piti yhdessä Kimmo Lehtisen ja Ilari Kärkisen kanssa pienen demonstraatioharjoituksen, jossa innokkaat 10 – 11 -vuotiaat pojat toimivat demoryhmänä.

 

 

Oli mukavaa havaita, kuinka paljon valmentajia oli paikalla. Pitkän tauon jälkeen seuratoiminta tarvitsee yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Paikalla oli valmentajia kaikista ikäryhmistä sekä myös seuramme päävalmentajat Miikka Sopanen ja Antti Nikkilä.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevaa kautta 2021 – 22.