Voittotilinsä avannut naisten liigajoukkue pestasi Cierra Johnsonin

Pyrinnön naisten korisliigajoukkue on kiinnittänyt uudeksi ulkomaalaispelaajakseen Cierra Johnsonin, 25, joka on Texasin yliopiston, Arlington (UTA) kasvatti. Pyrintö purki sopimuksen Maya Brewerin kanssa viikko sitten ja otti tämän jälkeen lauantaina korisliigakauden avausvoittonsa vieraskentällä EBT:stä lukemin 63-70.

Cierra Johnson pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Ruotsin pääsarjan Mark Basket joukkueessa kaudella 2019-2020. Laiturin paikalla viihtyvä 175-senttinen Johnson uhkuu pelihaluja, sillä koronatilanteen takia hän ei pelannut kaudella 2020-2021 lainkaan. Aiemman ruotsalaisvalmentajansa mukaan erinomaisen tunnollisena harjoittelijana tunnettu Johnson on kuitenkin valmistautunut hyvin uuteen ammattilaiskauteen ja odottaa innoissaan pääsyä pelikentälle.

Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä on luottavainen sen suhteen, että Cierra tulee täyttämään häneen kohdistuvat odotukset erityisesti puolustuksen ja heittopelin vastuunkantajana yhdessä kauden erinomaisesti aloittaneen pelintekijä Anni Jämsän kanssa. Samoin päävalmentaja antaa tunnustusta koko joukkueelle, joka ottanut isoja harppauksia hyökkäyspelin toteuttamisen sekä puolustuksen intensiteetin osalta.

Cierra Johnson saataneen mukaan kokoonpanoon jo seuraavaan Pyrinnön kotiotteluun sunnuntaina 31.10. Tapiolan Honkaa vastaan.