Petteri Molenius Pyrinnön naisten päävalmentajaksi

Petteri Molenius aloittaa uudessa tehtävässään Tampereen Pyrinnön naisten edustusjoukkueen päävalmentajana toukokuun alussa. Tehtävään sisältyy myös nykyinen WU19-joukkueen päävalmentajuus sekä koko tyttöpuolen valmennuksen koordinointivastuu yhdessä seuran valmennuspäällikkö Artem Khvorostin kanssa.

Kaksi viimeisintä kautta Petteri on toiminut Pyrinnössä WU19-17 päävalmentajana sekä tämän ohella naisten edustusjoukkueen ja erityisesti 1. divisioonaa pelaavan Pyrintö Akatemian valmentajana ensin Juri Heinämäen ja sitten Antti Nikkilän päävalmentajakausilla. Ensimmäisessä pestissään Pyrinnössä hän oli jo kaudella 2018-2019 toimien tuolloin WU19-17 päävalmentajana ja WU16-14 apuvalmentajana. Muun valmennusuransa Petteri on tehnyt Forssassa miesten 1. divisioona A:ssa pelanneen FoKoPon apuvalmentajana vuosina 2014-2018 sekä päävalmentajana kaudella 2019-2020.

Koripalloliiton II-tason valmentajakoulutuksen lisäksi Petteri on suorittanut Valmentajan ammattitutkinnon (VAT 11) Varalan Urheiluopistossa 2020-2021. Seuraava tavoite on tulla hyväksytyksi Koripalloliiton valmentajakoulutuksen III-tason syventäviin opintoihin (HKVT) ja saavuttaa A-valmentajalisenssi niin pian kuin mahdollista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme Petterin kaltaisen motivoituneen, asiantuntevan ja määrätietoisen valmentajan jatkamaan työtään Pyrinnön nais- ja tyttökoripallon parissa. Petteri tuntee hyvin nykyiset naispelaajat sekä vanhimmat WU-ikäluokat ja hänellä tulee olemaan merkittävä rooli myös koko tyttöpuolen valmennuksen kehittämisessä, toteaa Pyrinnön koripallojaoston puheenjohtaja Vesa Kiviranta.

– Tämä on upea haaste, jonka otan innostuneena ja kiitollisena vastaan. On hienoa päästä jatkamaan pyrintöläisen nais- ja tyttökoripallon tekemistä seuran terävimmässä kärjessä. Kuluneet kaksi kautta eivät ole olleet naisten edustusjoukkueelle helppoja, mutta tarkempien analyysien ja arvioiden aika tulee vasta kauden jälkeen, sillä meillä on vielä tärkeitä otteluita jäljellä, Petteri itse kommentoi.

Pyrinnön naisten liigakausi päättyi maaliskuussa runkosarjan viimeiseen sijaan, mutta Pyrintö Akatemialla on vielä edessä 1. divisioonan pudotuspelit, jotka alkavat ke 6.4. puolivälieräsarjalla Helmi Capitalsia vastaan.