Pyrinnön valmennuspäällikön Artem Khvorostin kuulumisia

Pyrinnön kiireinen kausi 21- 22 alkaa olemaan takanapäin ja on aika haastatella seuran valmennuksesta vastaavaa Artem “Artsi” Khvorostia, joka myös valmensi poikien U16 joukkuetta ja oli vahvasti vaikuttamassa myös U17 joukkueen menestykseen.

Aluksi mennään suoraan kysymykseen Pyrinnön menestyksekkäästä juniorikaudesta. Kultaa poikien U19 & U17 sarjoissa ja hopeaa poikien U16 sarjassa. Lisäksi tyttöjen U14 saavutti pronssisen sijan ja U15 sarjoissa tytöt olivat sijalla neljä ja pojat sijalla viisi. Kaiken kaikkiaan kova saavutus seuran juniorityölle.

Mitkä syyt mielestäsi vaikuttivat tämän kauden suorituksiin?
Koronavuodet on hoidettu hyvin. Toiminta on ollut motivoivaa huolimatta siitä, että alle akatemiaikäiset eivät aina päässeet saliin harjoittelemaan. Valmennus on kehittynyt ja laatukriteerit ovat olleet korkealla.

Mikä merkitys tällä menestyksellä on seuralle?
Nuorille avautuu polku kohti akatemiajoukkueita ja sitä kautta liigaan ja mahdollisesti vielä pidemmälle.
U17 ja U19 sarjoissa on kovatasoisia vastustajia. Pyrinnön joukkueet ovat hyötyneet siitä, että osa pelaajista on päässyt pelaamaan ja harjoittelemaan aikuisten kanssa. Se on tuonut lisää kovuutta ja kokemusta.

Millainen toimintaympäristö on mielestäsi seurassa tällä hetkellä?
Hyvä ilmapiiri valmentajien kesken. Yhteistyö U14 – U19 ylöspäin on tärkeää ja se on toiminut pelaajalähtöisesti. On tärkeää, että seuran sisälle ei synny “omia pieniä seuroja”, vaan ajatellaan pelaajien etuja. Nuoremmisssa ikäluokissa ei haeta “pikavoittoja” , vaan harjoitellaan kärsivällisesti ja suunnitelmallisesti.

Olet mukana monessa. Kerro hieman mukanaolostasi JVV eli juniorivalmennusverkostosta.
JVV on perustettu Koripalloliiton ja Assist Centerin hankkeesta kehittää juniorivalmennusta ja auttaa arkipäiväisessä valmennuksessa seuroja. Olen ollut tässä mukana toista vuotta. Antina on mm. tiedon jakaminen seuratoimintaan ja sitä kautta tuoreimman valmennustiedon levittäminen seuraan. Koulutukset ovat erinomaisia ja niistä saa jokapäiväiseen työhön hyviä malleja.

Toimit myös yhtenä päävalmentajana poikien sisääntulomaajoukkuetoiminnassa eli ns.Susi All Stars -toiminnassa. Milloin tämä projekti alkaa?
Pyynikin palloiluhallissa järjestetään 11. – 12.6 niin poikien kuin tyttöjen leirit. Tampereen poikien ryhmää kutsutaan Pyrinnön Topias Palmin mukaan “Palmi-leiriksi”. Pelaajat saavat ensimmäiset kokemuksensa Susi -polulla. Itselleni tämä on kolmas vuosi mukana tässä konseptissa. Koen tämän kehittävänä ja antaa uusia näkökulmia myös omaan toimintaan.

Mitä haluat sanoa lopuksi pyrintöläisille koripalloilijoille ja valmentajille?
Kesä on parasta aikaa harjoittelulle ja akkujen lataamiselle. Hyvää kesää kaikille ja nähdään saleilla!