Naiset jatkavat korisliigassa voitonnälkäisinä oppivuosien jälkeen

Tampereen Pyrintö pääsee aloittamaan jo 37. kautensa naisten pääsarjassa ja lähtee kahden erittäin opettavaisen kauden jälkeen hakemaan parempaa sijoitusta päävalmentaja Petteri Moleniuksen johdolla. Myös aiempi menestys velvoittaa – tavoitteena on paitsi vakiinnuttaa paikka korisliigassa myös tavoitella menestystä pitkäjänteisesti tarjoamalla nuorille pelaajille kilpailukykyinen kehitysohjelma yhteistyössä Tampereen Urheiluakatemian kanssa. Tähän kokonaisuuteen liittyy kiinteästi naisten 1. divisioonassa kolmatta kauttaan aloittava Pyrintö Akatemia.

Kuva: Petteri Molenius ja Markus Ketola kokoavat naisten edustusryhmää uuteen kauteen korisliigassa ja 1. divisioonsssa (kuvaaja Antti Harju)

Valmennustiimi kasassa ja pelaajasopimuksia solmittu

Päävalmentaja Petteri Molenius vastaa naisten edustusryhmän ohella WU19/17-päävalmentajuudesta sekä koko tyttöpuolen kilpavalmennuksen koordinoinnista. Moleniuksen rinnalla jatkaa jo seitsemättä kauttaan Pyrinnön naisia valmentava Marcus Ketola. Uutena valmennustiimiin liittyy Kouvolasta Tampereelle siirtyvä Kristian Kujala, joka tulee toimimaan myös WU19-17 valmentajana. Naisten fysiikkavalmentajaksi palaa yhden välivuoden jälkeen Heikki Yhtiö ja fysioterapeutiksi on pestattu Nea Tainio.

Joukkueen kesäharjoittelu alkoi jo toukokuun puolivälissä ja jatkuu kesäkuun loppuun ennen heinäkuun omatoimijaksoa. Päävalmentaja Moleniuksen mukaan alkukesästä on keskitytty etenkin pelaajien henkilökohtaiseen fysiikkaharjoitteluun ja pelikentällä perusasioihin. Harjoituksissa on pyritty pitämään vauhtia sekä pelaamaan kovalla intensiteetillä kummassakin kenttäpäädyssä.

Kesän harjoitusringissä on tusinan verran pelaajia, jotka ovat sitoutuneet kovaan työntekoon tavoitteiden saavuttamiseksi. Edelliskauden liigajoukkueen runkoon kuuluneista Pyrintö-kasvateista jatkosta ovat jo sopineet kolmatta liigakauttaan aloittava Emma Törnblom sekä hienon debyyttikauden pelannut ja kesällä yleisurheiluun panostava Anni Nurminen. Samoin WU18-maajoukkueryhmään kuuluva Kenisha Williams pääsee hakemaan aiempaa suurempaa vastuuta pääsarjatasolla. Edustusryhmässä ovat jatkamassa myös nuorten mj-leirityksessä kesänsä aloittaneet Nella Toiviainen (WU20) ja Nea Pettinen (WU18) sekä Niia Little ja Sandra Koutonen, joilla ensisijainen pelipaikka tulee olemaan 1. divisioonan Akatemia-joukkue.

Uusiakin kotimaisia pelaajia tullaan Pyrintö-paidassa varmuudella näkemään, sillä liigasopimuksen ovat jo ehtineet allekirjoittaa Nokialta siirtyvä Ellen Järvinen sekä Kataja-kasvatti Niina Sedano.

Ellen Järvinen ja Niina Sedano (kuvaaja Outi Törnblom)

Pyrinnön uusimmat liigapelaajat Ellen Järvinen ja Niina Sedano (kuvaaja Outi Törnblom)

  • Ellen on pelannut kaksi vahvaa kautta BC Nokiassa, josta tunnustuksena hänet valittiin viime kaudella divarin parhaaksi pelaajaksi. Ellen on kova korintekijä ja pystyy skoraamaan sekä läheltä että kaukaa. Hän on päässyt pelaamaan korisliigaa jo aiemminkin, mutta nyt luvassa on lopullinen läpimurto liigatasolla, uskoo päävalmentaja Molenius.
  • Samoin Niina on urheilullinen pelaaja ja erittäin hyvä puolustaja, joka pääsee nyt tekemään debyyttinsä korisliigassa. Monipuolisena pelaajana Niina pystyy pelaamaan useilla eri pelipaikoilla. Katajassa hän oli enemmän sisäpelaajana, mutta pääsee nyt Pyrinnössä luontaisemmalle laiturin paikalle.

Myös ulkomaalaisvahvistuksia on kartoitettu jo laajasti, jotta löydämme profiililtaan joukkueeseen sopivat pelaajat, Molenius kertoo. Samoin edustusryhmään mahtuu vielä muitakin pelaajia, joilla on halua sitoutua yhteisiin tavoitteisiin ja liittyä mukaan osaksi Pyrinnön ohjelmaa.

Yhteydenotot: Petteri Molenius, p. 050-3256894, petteri.molenius@pyrinto.fi