Heta vahvistamaan Pyrinnön liigajoukkuetta!

Pyrintö on solminut kautta 2024-2025 koskevan sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan, vuonna 1997 syntyneen Heta Äijäsen kanssa.

Isona laiturina pelaava 186-senttinen Heta teki korisliigadebyyttinsä Pyrinnössä syksyllä 2014 ja on pelannut Suomessa pääsarjatasolla myös Catzin, Huiman, FoA:n ja Kouvottarien riveissä yhteensä 7 kauden ja 182 liigaottelun verran. Kaudet 2018-2020 Heta pelasi Saksan Bundesliigassa Donau-Riesín joukkueessa ja kauden 2021-2022 hän aloitti Espanjan kakkosliigan Maresmessa siirtyen kesken kauden Islantiin Valurin joukkueeseen. Viime kaudella Forssassa Heta kirjautti keskimäärin pelaamissaan 27:34 minuutissa tilastot 8.5 pistettä ja 4.4 levypalloa per ottelua. Hetalla on uratilastoissaan myös yhteensä 33 maaottelua WU16- ja WU18-joukkueissa.

Sekä tamperelaiselle koripalloyleisölle että päävalmentaja Petteri Moleniukselle Hetan paluu Pyrintö-paitaan on loistava uutinen. – Hän tuo meille paljon kokemusta niin kotimaan kuin ulkomaankin kentiltä. Hienoa saada Hetan kaltainen laadukas suomalainen pelaaja mukaan joukkueeseen!

Myös Heta on reissuvuosien jälkeen valmis palaamaan Tampereelle. – On hienoa päästä pelaamaan omaan kasvattajaseuraan! Pyrinnössä on naisten puolella tehty hyvää työtä viimeisten vuosien aikana ja se varmasti jatkuu ensi kauden aikana. Pyrin itse tuomaan joukkueeseen kokemusta ja erilaista optiota peliin. Nähdään Pyynikillä!

Kuva: Jani Virolainen

#pyrintö #munseura #aina