Mari Stewart naisten toinen ulkomaalaisvahvistus!

Pyrinnön naisten joukkueen runko alkaa olla valmis tulevaan korisliigakauteen, kun yhdysvaltalainen Mari Stewart (s. 1996) saapuu yksivuotisella sopimuksella Tampereelle. Mari on pelannut kaksi edelliskautta Englannissa Nottingham Wildcatsin joukkueessa kirjaten päättyneellä kaudella tilastot 16.7/10.0/1.5/1.9. Tätä ennen 183-senttinen Mari on pelannut mm. Kosovossa ja Ruotsissa sekä yliopistouransa West Virginia Wesleyan Collegen riveissä NCAA2-sarjassa.

– Mari tuo paljon monipuolisuutta joukkueeseemme. Hän pystyy pelaamaan molempien laitahyökkääjien sekä sisäpelaajan pelipaikoilla ja viimeistelemään niin korin läheltä kuin kauempaakin. Mari on myös vahva levypallopelaaja kummassakin päässä kenttää, naisten päävalmentaja Petteri Molenius kommentoi.

– Saamme Marilta varmasti myös kokemusta ja johtajuutta joukkueen päivittäiseen tekemiseen. Kaikki keskustelut joita olen käynyt hänen kanssaan kertovat korkeasta työmoraalista. Tämän sopimuksen myötä meillä on nyt kasassa hyvä pelaajarunko, jolla kelpaa lähteä tavoittelemaan sarjan kärkipään sijoja.

Pyrintö lähtee siis korisliigakauteen kahdella ulkomaalaisvahvistuksella, joiden etuna on myös se, että Kayla Shaw ja Mari Stewart ovat toisilleen entuudestaan tuttuja kaudelta 2022-2023 Englannista. Viime kauden päätteeksi korisliigan parhaana pelaajana palkittu ja juuri naisten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Saana Kujala tulee olemaan jälleen erittäin tärkeässä roolissa ja myös muu kotimainen pelaajarunko (Heta Äijänen, Niina Sedano, Reetta-Sofia Tulkki, Peppi Tyynilä ja Kenisha Williams) antaa hyvät edellytykset tavoitella mitalipelejä.

Kaikki pelaajauutiset ja joukkueen kuulumiset löydät varmimmin naisten IG-tililtä: http://www.instagram.com/trepyrintonaiset

#pyrintö #munseura #aina