Turnauksen säännöt

– Näillä mennään!

Turnauksen ikärajat ovat:

SARJAT TYTÖILLE JA POJILLE
5.-7.8.2022

• U19 kilpa ja U19 Kutsusarja 2004 tai myöhemmin syntyneet

• U17 kilpa ja U17 HARRASTE 2006 tai myöhemmin syntyneet

• U16 kilpa ja U16 Kutsusarja 2007 tai myöhemmin syntyneet

• U14 kilpa ja U14 HARRASTE 2009 tai myöhemmin syntyneet

• U13 kilpa ja U13 HARRASTE 2010 tai myöhemmin syntyneet

• Mini11 kilpa ja Mini11 HARRASTE 2011 tai myöhemmin syntyneet

• Mini12 2012 tai myöhemmin syntyneet (4×4)

• Fun-sarja (ei ikärajaa, aikuisille)

5.-7.8.2022

• Mikro13 2013 tai myöhemmin syntyneet (4×4)

6.8.2022

• Mikro14 2014 tai myöhemmin syntyneet (seksarja 3×3)

Turnausjohdolla tai sen nimeämällä salivalvojalla on tarvittaessa oikeus tarkistaa pelaajien syntymäajat ja kisapassimaksut. Ulkomaalaisten pelaajien iät tarkistetaan tarvittaessa passista ja henkilöllisyystodistuksesta. Jokainen valmentaja tarvitsee myös kisapassin.

Pelaaja saa osallistua turnaukseen pelaamalla vain yhdessä joukkueessa. Joukkuetta ei saa vaihtaa kesken turnauksen.

Siirtomääräykset ovat SKL:n siirtomääräysten mukaiset. Jos seuroilla on yhteistoimintasopimuksia yhteisistä joukkueista, niistä on raportoitava ennen turnausta turnauksen johdolle. Joukkueet eivät saa hankkia pelaajia muista seuroista pelkästään turnausta varten. Yhdistelmäjoukkueet ovat sallittuja FUN -sarjassa

Jos ottelu joudutaan siirtämään force majeure -syystä, turnausjohto määrittää ottelulle uuden ajan ja paikan.

Jokaisen joukkueen on pelattava turnaus loppuun. Turnauksen kesken jättäneistä joukkueista raportoidaan SKL:on kurinpitomenettelyä varten. Tätä sääntöä rikottaessa on turnausorganisaatiolla oikeus langettaa 100 euron sakkomaksu.

Joukkueiden osanoton peruuttamisessa noudatetaan Koripalloliiton nuorten liittoturnauksen kohdan 5.2 määräyksiä.

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sijoittaa joukkueet U19- ja U16-nuorten sarjoissa alkulohkoihin etukäteen arvioidun pelillisen tason mukaan. Tarkoituksena on saada joukkueille mahdollisimman paljon tasaisia otteluita jo alkulohkovaiheessa. Lohkoista mitaliotteluihin pääsevien joukkueiden määrä voi tämän vuoksi vaihdella, mutta kaikista alkulohkoista on mahdollisuus edetä aina turnausvoittoon asti.

Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva urheilijan tapaturmavakuutus, joka kattaa kilpaurheilussa koituneet vahingot. Turnausorganisaatio ei korvaa mahdollisia loukkaantumisia pelikentällä tai sen ulkopuolella.

Joukkuemaksua ei palauteta. Passimaksu on mahdollista saada takaisin lääkärintodistusta vastaan.

Ottelusäännöt

– näitä sun täytyy nourattaa:

Seuraavia poikkeuksia lukuun ottamatta ottelut pelataan noudattaen FIBA:n ja SKL:n 1.10.2018 voimaan tulleita sääntöjä ja määräyksiä.

U13-ikäisistä Fun-sarjoihin pelataan neljä (4) jaksoa seuraavasti:

4 x 7 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Jaksojen välinen tauko on yksi (1) minuutti. Puoliaika kaksi (2) minuuttia.

Mini- ja mikroikäiset pelaavat 4 x 6 minuuttia tehokasta peliaikaa.  Jaksojen välinen tauko on yksi (1) minuutti. Puoliaika kaksi (2) minuuttia.

Joukkueella on yksi (1) aikalisä molemmilla puoliajoilla.

HUOM! Mini- ja mikrosarjoissa noudatetaan seuraavia Suomen Koripalloliiton

2022 hyväksymiä pelisääntöjä:

Vanhimpien Minien sarja 2011 pelataan isoihin koreihin 5 vs 5.

Nuorempien Minien sarja 2012 ja Mikrosarjat 2013 pelataan 4 vs. 4 ja mikrosarjat 2014 pelataan 3 vs. 3.

Sisäänheitto: Palloa ei tarvitse käyttää erotuomarilla rikkeen jälkeen. Sisäänheitto suoritetaan tuomarin kautta virheen ja aikalisän jälkeen.

Kolmen pisteen heitto mini- ja mikrosarjoissa: 3 pisteen heittoviivaksi teipataan ns. “espanjalainen laatikko” (neliö, jonka sivut ovat 5,8 metriä. Yksi sivuista päätyraja.)

Huom! Pelaajien enimmäismäärä 12 / ottelu on suositus.

Mikäli tilanne ottelun päätyttyä on tasan, jatkoaika on äkkikuolema / sudden death, ensimmäinen piste ratkaisee. Jatkoaika alkaa ylösheitolla.

Joukkuevirheet lasketaan jokaisessa erässä ja ne täyttyvät neljästä virheestä. Viidennestä virheestä heitetään kaksi vapaaheittoa.

Peluuttamismääräykset eivät ole voimassa missään ikäluokassa.

Mini- ja mikroikäisillä ei sallita paikkapuolustusta.

Mikäli joukkue johtaa ottelua yli 30 pisteellä, turnauksen suositus on, että se ei jatka prässi-puolustusta.

Epäselvissä tapauksissa joukkueen johdon on käännyttävä salivastaavan puoleen. Mahdolliset vastalauseet on jätettävä salivastaavalle KIRJALLISENA 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Samalla on maksettava vastalausemaksu 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalauseen käsittelee jury. Jury käsittelee vain sellaiset vastalauseet, joiden lopputulos voi olla 20-0. Uusintaotteluita ei pelata. Juryn päätös on lopullinen.

Jos erotuomari erottaa pelaajan tai valmentajan pelistä, siitä on raportoitava jurylle. Pelaaja ei saa pelata ennen juryn käsittelyä.

Mikäli joukkue myöhästyy ottelustaan 10 minuuttia tai enemmän, tuomitaan ottelu 20-0 hävityksi. Luovutetut ottelut merkitään päättyneiksi 20-0. Jury käsittelee luovuttaneen joukkueen oikeutta jatkaa turnausta.

Sarjat ja sijoittuminen lohkoissa:

Joukkueiden sijoittumisen lohkoissa määrää pisteiden lukumäärä: voitosta saa kaksi (2) ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Jos kahdella tai useammalla joukkueella on lohkon päättyessä sama pistemäärä, ratkaisee näiden joukkueiden sijoituksen

1. keskinäisten otteluiden pistemäärä

2. joukkueiden keskinäisten otteluiden koriero

3. joukkueen koriero lohkossa

4. tehdyt pisteet

5. arpa

Sijoitukset pyritään ratkaisemaan loppuun asti. Runsaslukuisissa sarjoissa sijoitukset ratkaistaan tarvittaessa nelijaolla: lopulliseksi sijoitukseksi voi tulla esimerkiksi 9-10.

Ottelupallot ovat Suomen Koripalloliiton kilpailu-sääntöjen ja määräysten mukaiset. Naiset, A- ja B-tytöt sekä C-ikäiset (sekä tytöt että pojat) pelaavat pallolla nro 6. Mini- ja mikrosarjat pelataan pallolla nro 5. Miehet, A- ja B-pojat pelaavat pallolla nro 7.

Kolmen pisteen heitto on käytössä C-junioreissa ja sitä vanhemmissa ikäluokissa. Mini- ja mikrosarjoissa käytössä ns. “espanjalainen laatikko”. Huom! Vuoden 2022 turnauksessa “espanjalainen laatikko” ei ole käytössä seuraavissa sarjoissa: Pojat 2011, Tytöt 2013, Pojat 2013, Sekasarja T/P 2014