UUTISET KAUDELTA 2010 - 2011

TAVOITE SAAVUTETTU - PYRINTÖ2 DIVARIIN (05.04.2011)

Kauden alussa asetettu tavoite saavutettiin täpötäyden Tammelan parketilla murskavoitolla Kau-koriksesta lukemin 84 - 47 (46 - 21).
Ottelun alkua hallitsi hienokseltaan vieraat Karkkilsta siirtyen 3 - 7 johtoon. Kotijoukkue ei saanut peliään käyntiin. Setälän ja Cavenin koreilla peli käynnistyi ja loppujakso vyörytettiin kotiin peräti 21 - 2! Jakson lopussa komeilivat taululla lukemat 24 - 9.
Toinen neljännes lisäsi kotijoukkueen pelivirettä. Brant Bailey upotti kolmosen sisään ja ero oli 27 - 9. Vieraat saivat pelijuonesta kiinni ja tilanteeksi 31 - 15. Tilanteesta 35 - 19 alkoi Nathan Wilsonin näytös. Ensin vapari sisään ja omasta vaparista ripari kakkosena sisään 38 - 19. Perään riisto ja lay-up 40 - 19. `Laiska ´Laanniemelle riisto ja syöttö kolmosen taakse Wilsonille, joka upotti kolmosen ja ero kasvoi lukemiin 43 - 19.
Ensimmäisen puoliajan taistelijan palkinto meni ehdottomasti Jokke Väänäselle, joka pimensi täydellisesti vastustajan parhaan pelaajan Kimmo Tolvasen viiteen pisteeseen.
Kolmannelle neljännekselle mentiin kotijoukkueen 25 pisteen johdossa 46 - 21. Mutta Kau - koris ei ollut vielä luovuttanut, vaan kaikki pistettiin vielä peliin. Joukkue siirtyi aggressiiviseen koko kentän prässiin ja tukkivaan paikkaan. Hetkeksi kotijoukkueen peli sekosi, mutta romahdusta ei tapahtunut.Wilsonin pari kakkosta piti kotijoukkueen otteen ja kun vielä joukkueen sharp-shooteri´
Pekka Setälä tykitti kaksi kolmosta sisään, oli peli vankasti kotijoukkueen hallinnassa. Kolmannen jakson jälkeen kotijoukkueen johto oli 69 - 41. Viimeisellä neljänneksellä nautiskeltiin tunnelmasta. Joukkue jatkoi hyvää puolustamistaan ja vieraat eivät saaneet oikeastaan mitään ilmaiseksi. Nathan Wilson upotti vielä seitsemän pistettä jaksolle, tehden otteluss lukemat 23/16. Loppunumerot Pyrintö2:lle 84 - 47 ja nousu valtakunnan ykksösdivariin.
Kaksi pelaajaa ansaitsee erityismaininnan sekä tästä pelistä, että koko kaudesta. Jokke Väänänen 9/5/3s sekä Mikko Laanniemi 2/2 olivat koko kauden joukkueen kulmakiviä ja uurastivat hienosti joukkueen hyväksi läpi pitkän sarjan.
Pekka Setälän 15/7 mukaan tulo oli joukkueelle kaikkein tärkein asia. Pekan rauhallisuus ja pallovarmuus tiukoissa tilanteissa oli lähes korvaamaton, varsinkin kun Alex Vaenerberg loukkasi sormensa ja palasi kentille kuukauden tauon jälkeen viimeiseen peliin. Vahvistuksista Brant Bailey 16/5/4s oli aivan huikea vahvistus joukkueelle niin pelillisesti kuin henkisestikin, oli hienoa saada tämän tason ammattilainen joukkueeseen. Nathan Wilson 23/16 täytti paikkansa hyvänä levypallopelaajana ja pystyi tekemään koreja laajalta sekstorilta. Kokeneet Mikko Niemi ja Jute Korhonen auttoivat upeasti joukkuetta tavoitteen saavuttamisessa. Nuoret pelaajamme Osku Heinonen, Joonas caven , Miikka Marttinen sekä Alex Vaenerberg ovat niitä pelaajia joita varten tämä projeksti toteutiin, jotta heillä olisi väylä isompiinkin karkeloihin. Kun tähän lisätään vielä monet muut loistavat nuoret pelaajamme, on meillä edessämme mielenkiintoinen kausi.
Haluan tässä joukkueen "managerin" ominaisuudessa kiittää projektin päävalmentajaksi karsintoihin saapunutta Miikka Sopasta. Reeneissä auttanutta Ilpo Rantasta sekä henkisenä tukena ollutta Pieti Poikolaa sekä Ismo Niemeä. Tietysti ei sovi unohtaa Jarmo Hakasta, jonka kirstun avulla tämäkin projekti sitten toteutettiin.
Pyrintö2 kiittää ja kuittaa ja toivoo A-pojille ja miehille mestaruutta sekä A-tytöille pronssia!!

JP


FYYSISEMPI OULU OTTI VOITON PYRINTÖ2:STA 87 - 79 (28.03.2011)

Pitkä matka Ouluun junalla ja juna lisäksi noin tunnin myöhässä, näillä eväillä Pyrintö2 saapui kauden toistaiseksi tärkeimpään mtsiinsa. Vastassa ONMKY eli Ynni, jonka tähtipelaajana häärii Aubrey Connerly.
Ottelun alku oli puolustuksen juhlaa, Pyrinnön yllätysveto oli laittaa 210cm pitkä Joonas Caven puolustamaan Connerlya toimi ensimmäiset viisi m inuuttia. Pyrintö hankkiutui 0 - 5 johtoon Brant Baileyn ja Pekka Setälän johdolla. Noin kolmen ja puolen minuutin jälkeen kotijoukkue sai juionesta kiinni ja alkoi Aubrey Connerlyn uskomaton heittopeli. Tilanteesta 7 - 10 kotijoukkue vei ensimmäisen neljänneksen viimeiset viisi minuuttia peräti 14 - 4.
Toisen neljänneksen alkuun Joonas caven täräytti kovan donkin Vanttajan yli, mutta Vanttaja rankaisi vastaavasti toisessa päässä kaukoheitolla. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen kova prässi aiheutti paljon huonoja syöttöjä tamperelaisille. Ynni rynni jo 45 - 30 johtoon. Jokke Väänäsen ja Joonas cavenin kolmosilla ero kutistui lukemiin 45 - 36. Jakson viimeisen kolmosen niittasi summerin soidessa jälleen Connerly summerin soidessa, 50 - 38.
Kolmannelle jaksolle vaihdettiin. Ensimmäisen neljänneksen paras yrintöläispelaaja oli Brant bailey, joka oli upottanut 11 pistettä. Tuomarit eivät todellakaan suosineet baileya, joka kantoi koko ottelun ajan hiekkasäkkiä selässään. Varsinkin nuorempi tuomari oli aivan kuutamolla koko ottelun ajan. Onneksi vanhempi tuomari piti ottelun hanskassaan, jotta vältyttiin pahemmilta parranpärinöiltä.
Kolmannelle jaksolle vaihdettiin puolustusmuotoa ja nopeaan tahtiin noustiin 50 - 38 tilanteesta lukemiin 50 - 45. Joonas Cavenin lay-upilla ja riistolla ja donkilla. Kun vielä Pekka Setälä upotti kolmosen oltiin jälleen pelissä mukana. Mutta Oulu pysyi sitkeästi edellä. Pyrintö nousi jo pisteen päähän lukemiin 59 - 58 Nathan Wilsonin heräämisen myötä Nate upotti kahdeksan pistettä nopeaan tahtiin. Mutta jälleen Oulu karkasi lopussa tilanteeseen 64 - 58. Puolustus toimi suht hyvin, koska Ynni ei upottanut yhtään kolmosta sisään tällä jaksolla.
Viimeisellä neljänneksellä pelattiin tasaisesti kori korista. Ottelun ratkaisu nähtiin 72 - 69 tilanteessa, kun kotijoukkueen Jani Siivikko upotti kaksi kolkkia peräkkäin sisään ja ero karkasi jälleen yhdeksään pisteeseen 78 - 69.
Ynni karkasi jo 13 pisteen johtoon 87 - 74, mutta Jokke Väänäsen kolmonen kavensi tilanteen jälleen 10 pisteeseen. Ottelun loppuhetkillä oli jo merkitystä keskinäisten otteluiden kannalta. Brant baileyn riisto viimeisillä sekunneilla oli tärkeä ja Brant donkkasi loppunumerot 87 - 79. Pyrinnön selkeästi paras pelaaja oli Brant Bailey 22/6, mutta kauaksi ei jäänyt kylläkään Joonas Cavenin esitys 13/6. Nathan Wilson oli ensimmäisen jakson täysin kuutamolla, mutta 16/10 tehot syntyivät toisella jaksolla.
Pekka Setälä 15/3, Jokke Väänänen 8/3. Miikka Marttinen 2/1, Jussi Korhonen 3/0
Peli Oulussa oli todella viihdyttävä ja fyysinen. Tämänvuotiset karsinnat divariin saavat arvoisensa päätöksen 4.4 Tammelan koululla , jossa voitto Karkkilasta veisi Pyrintö2:n divariin, mutta mitään ei ole vielkä saavutettu, joten täysi keskittyminen on jo alkanut.


PYRINTÖ2 VOITTI ENSIMMÄISEN KARSINTATURNAUKSEN (21.03.2011)

Pyrintö2 aloitti erinomaisesti karsinnat voittamalla molemmat ottelunsa Tammelan koululla pelatussa turnauksessa. Ensimmäisenä vastaan asettui Jyväskylän Veikot kahden venäläisvahvistuksensa kanssa. Jyväskyläläiset aloittivat ottelun vauhdilla ja kotijoukkueella oli lievää panikointia otteissaan. Vieraat karkasivat 9 - 21 johtoon erinomaisen venäläiskaksikon Kanygin - Morozenko johdolla. Ensimmäinen neljännes meni selvästi vierailijoille lukemin 17 - 26.
Toisella neljänneksellä Pyrintö pääsi paremmin peliin mukaan laajalla rintamalla. Nathan Wilson punnersi heittoja sisään ja Joonas Caven räjäytti katsomon huutoon mahtidonkillaan. Lisäksi Joonas upotti kolmosen sisään. Pekka Setälä ja Jokke Väänänen upottelivat heittoja sisään ja jakson loppupuolella Pyrintö siirtyi johtoon 51 - 49.
Erinomainen heittopeli jatkui kolmannella jaksolla, mutta niin jatkui myös vierailijoiden heittopeli. Pisteitä mätettiin molempiin päihin kovalla prosentilla. Kolmas jakso meni Pyrinnölle 33 - 27 ja tilanne oli 84 - 76. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue johti parhaimillaan jo 14 pistettä, mutta vieläkin vieraat punnersivat lähituntumalle viiteen pisteeseen. Lopulta kuitenkin yli 70% tarkkuudella kakkoset upottanut kotijoukkue onnistui viemään pisteet lukemin 108 - 96.
Kotijoukkueen parhaat olivat Pekka Setälä 21/3/3s sekä neljä kolmosta upottanut Jokke Väänänen 18/4. Myös Brant Bailey 19/7 sekä Nathan Wilson 21/5 pelasivat hyvin. Runsaslukuisen yleisön sytyttäjänä kunnostautui Joonas Caven 13/5.

Toisessa ottelussa vastaan asettui ykkösdivarista Keravan Energia Team Pierre Jallowin ja Justin Grahamin johdolla. Jos ensimmäinen peli alkoi huonosti, niin samaa ei voi sanoa Kerava pelistä. Tilanteesta 4 - 4, kotijoukkue karkasi 4 - 12 johtoon Jokke Väänäsen johdolla. Kun vielä Laiska Laanniemi upotti pari kolkkia sisään olivat tamperelaiset karussa lukemin 9 - 24. Nathan Wilson repi levypalloja ja joukkue upotti tasaisesti koreja. Jakson loppupuolella Kerava pääsi otteluun mukaan Stefan Beatovicin johdolla. Myös vahvistukset iskivät kovia koreja.
Ensimmäinen neljännes Pyrinnölle 20 - 29.
Toisella neljänneksellä tamperelaiset puolustivat erinomaisesti ja parhaimmillaan ero oli jo 19 pistettä lukemissa 30 - 49. Puoliajalle mentiin tilanteessa 35 - 51. Nathan Wilson oli mättänyt tehot 17/10.
Kolmannella jaksolla ero pysyi jatkuvasti noin 10 pisteessä. Kerava oli päättänyt myydä nahkansa kalliisti. Pikkuhiljaa ero kaventui ja jakson päätteeksi tilanne oli 55 - 67.
Neljännen jakson aikana pieni paniikki lisääntyi ja Kerava hivuttautui jo lähituntumaan lukemissa 72 - 75. Pekka Setälä oli tamperelaisten pelastaja. Pekka ajeli kovia koreja ja vapautti parikertaa upeasti Brant Baileyn korintekoon. Myös Miikka Marttinen toi säpinää puolustuspeliin. Tilanteessa 75 - 80 upotti Osku Heinonen Baileyn syötöstä kolmosen sisään ja tilanne 75 - 83. Kun vielä Bailey nosti kääntöhypärilla kaksi pistettä , oli loppunumerot taputeltu 75 - 85.
Pekka Setälä oli kentän paras pelaaja 16/6/4s tehoilla. Pekka oli vakuuttava ja pelinjohto oli jämäkkää. Myös Nathan Wilson 23/13 oli hyvä erityisesti ensimmäisellä jaksolla. Jokke Väänänen 8/2 teki kovan työn Grahamin puolustamisessa. Joonas Caven iski 9/3 lukemat mukana jälleen todella kova donkki. Mikko Laanniemi 7/1 auttoi erinomausesti Pekka Setälää pelinjohtamisessa. Brant Baileyn 11/5 arvo joukkueelle on erinomaisessa joukkuepelaamisessa. Kokenut kehäkettu vapauttaa kaverit yleensä vapaisiin paikkoihin. Osku Heinonen 6/0 ei ollut ihan terävimmillään, mutta vapauttavan kolkin Osku iski taas sisään. Miikka Marttinen 4/1 tuli tuoreena miehenä peliin ja oli erityisesti puolustuksessa loistava. Kun vielä kokenut kaksikko Jute Korhonen ja Mikko Niemi antavat panoksensa joukkueelle oli ensimmäinen turnaus menestys Pyrintö2:lle.


PYRINTÖ2 VEI KÄRKIOTTELUN SELVÄSTI (06.03.2011)

Nokia on todellinen koripalloystävien kokoontumispaikka. Miesten 2d huipentumaan oli saapunut runsaslukuinen yleisö odottamaan soturien voittokulun jatkumista. Paikallinen Warriors oli voittanut kaikki joukkueet lähes mennen tullen ennen uudistunutta Pyrintö2:sta.
Ensimmäinen neljännes mentiinkin kotiyleisön voimakkaassa kannusksessa lähes tasatahtia. Kotijoukkueen kuuluisin soturi Markku Koivisto upotti 11 pistettä ensimmäiseen neljännekseen. Johto vaihteli ensimmäiset kuusi minuuttia kotiyleisön riemuksi. Vierailjoiden Baileyn, Wisonin ja Setälän koreilla vieraat siirtyivät 19 - 24 neljännes johtoon.
Toisella neljänneksellä runsaslukuinen yleisö sai nauttia ajoittain hyvätasoisesta palloilusta. Jakson loppupuolella vieraat saivat Osku heinosen ja Jokke Väänäsen johdolla revittyä 12 pisteen eron 34 - 46 puoliajalle.
Kolmannen jakson alussa ero repesi lopullisesti. Baileyn ja Jute Korhosen koreilla ero repesi 20 pisteeseen ja kamppailu oli lopullissti ohi. Materia ohitti hengen. Markku Koivisto ei tehnyt enään pistettkään ottelussa. Levypalloja napsineet Bailey ja Wilson syöttelivät heittäjille vapaita paikkoja, joista erityisesti Osku Heinonen naatiskeli pisteitä. Jakson lopulla eroa oli jo 33 pistettä 40 - 83.
Viimeisellä jaksolla vierailijoiden materiaaliylivoima kävi entistä selvemmäksi, ja ero kasvoi koko ajan, Wilson herkutteli muutaman näyttävän korin jokke Väänäsen kanssa ja ero repesi lähes 50 pisteeseen.
Loppunumerot 45 - 94 Pyrinnölle. Vierailijoden parasta antia oli ulkopelaajien Osku Heinosen 21/1, Pekka Setälän 17/3/5s ja Jokke Väänäsen 18/0 heittopeli. Brant Bailey 17/11 välääytteli osaamistaaan ja Nathan Wilson 11/15/3s pelasi oman ruutunsa joukkueelle. Jussi korhonen saalisti 6/5/3s . Mikko Laanniemi 5/1/4r täytti hyvin ruutunsa. Tällä kertaa ilman pisteitä jäivät Santeri Palmi 0/2 ja Jaakko Nylund .


JUSSI KORHONEN LIITTYI PYRINTÖ2 RYHMÄÄN (28.02.2011)

Pyrbasketin ja Pyrinnön entinen liigapelaaja Jussi Korhonen liittyi viimeisenä mahdollisena siirtopäivänä Pyrintö2 joukkueen rosteriin TaNMKY:n joukkueesta. Korhonen on juuri sellainen pelaaja, jota joukkue tarvitsee, voimakas puolustuspelaaja ja vahva korin alla. Kun vielä syksyn joukkueessa pelannut Mikko Niemi on mukana , on rosteri valmis.


Santeri Liljeberg veivasi Raision nurin (24.02.2011)

Pyrinnön siirretty peli Raisiota vastaan kävi kevyestä verryttelystä. Koska peli oli siirretty, niin poissaolivat kaikki uudet pelaajamme. Jesse Niemi tuli sitten avuksi pelailemaan muutaman minuutin. Ensimmäinen neljännes kipiteltiin tasatahtia kentällä ja vieraat voivat olla tyytyvcäisiä viedessään jakson nimiinsä 23 - 24. Väänäsen 7 pisteellä ja Cavenin 9 pisteellä hiihdeltiin tähän tilanteeseen.
Toisella neljänneksellä sitten rykäistiin nopeasti ero Jessen upottaessa peräjälkeen 5 pistettä ja ja kun vielä Väänänen 7 pisteellä sekä Santtu Liljeberg 13 pisteellä pistivät höyryä peliin oli ero nopeasti 20 pistettä. Puoliajalle mentiin lukemissa 57 - 37.
Kolmannella jaksolla tahti jatkui samanlaisena Liljebergin johdolla. Muut peesasivat 8 pistettä jaksolla tehnyttä Santtua tasaisesti. Kolmannen jakson jälkeen ero oli 34 pistettä 84 - 50. Viimeisellä neljänneksellä Liljeberg jatkoi kuitenkin samaa rataa upottaen 9 pistettä jaksolla. Marttinen innostui viimeisellä jaksolla torjuntoihin, joita kertyi plakkariin peräti neljä kappaletta. Parasta tässä pelissä oli pelin loppuminen lukemiin 105 - 67.

Santeri liljeberg 33/2/5s, Joonas Caven 24/5/3t, Jokke Väänänen 14/4/6s, Jesse Niemi 10/3, Mikko Laanniemi 9/1, Miikka Marttinen 8/9/4t, Jaakko Nylund 4/2/5r, Toni Savino 4/2


PELI HAKUSESSA - VOITTO KY-KORISTA (20.02.2011)

Ensimmäinen peli yhden yhteisharjoituksen jälkeen ei vielä herättänyt suuria intohimoja. Pelin ensimmäisellä neljänneksellä 4 - 4 tilanteesta kotijoukkue karkasi 13 - 4 johtoon Nathan Wilsonin johdolla. Uusi vahvistus Bailey lisäsi kaukaa kolmosella ja johdoksi 18 - 6. Neljännes meni kotijoukkueelle 18 - 8. Joukkuepeli oli hakusessa ja lähinnä Alex Vaenerbergin raadannalla pelissä oli tempoa. Alex oli kuitenkin vielä toipilas ja paluu oli hyvä.
Toisella neljänneksellä peli eteni koko ajan kotijoukkueen 10 - 14 pisteen johdossa. Lähestymiset ja avut eivät toimineet. Tähän on varmasti tulossa parannusta lähiviikoina. Alex teki kotijoukkueen 14 pisteestä jaksolla seitsemän pistettä. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 32 - 22.
Kolmannella jaksolla Alex heilutti tahtipuikkoa upottaen kaksi kolmosta sisään peräkkäin ja pitäen vauhtia kentällä.
Alexin kolmosilla siirryttiin 32 - 22 tilanteesta lukemiin 38 - 22. Kolmannella jaksolla olis ollut mahdollisuus karata, mutta etsikkoaikaa ei hyödynnetty, vaikka ero kävi välillä jo 18 pisteessä . Myös Miikka marttinen pelasi vahvan kolmannen neljänneksen tehden viisi pistettä. Myös Maran puolustuspelaaminen oli erinomaista.
Viimeiselle jaksolle mentiin lukemissa 55 - 40. Neljännellä jaksolla onnistuja puolestaan oli Jokke Väänänen , joka kahdella ajollaan ja kolmosella lisäsi eron 20 pisteeseen 75 - 55. Ottelun loppunumerot 76 - 57 Pyrinnölle. Osku Heinonen heitti ottelussa sisään kolmoset 50 prosentilla 3/6.
Kokonaisuudessaan peli oli vielä alkutekijöissään ja yhteistä säveltä oli vaikea löytää. Aikaa on kuitenki kuukausi ja erityisesti puolustuspelaamisen kautta parannusta on saatava aikaan.
Nathan Wilson 15/8 pelasi ok pelin, mutta kovempaa täytyy pelata korin alla. Brant Bailey 9/6/3s pelasi puolivauhdilla noin 20 minuuttia, parnnusta tulee varmasti ja joukkue saa kovan pelaajan karsintoihin.
Joukkueen ylivoimaiseti paras pelaaja oli vielä toipilas Alex Vaenerberg 15/8/6s, joista hyökkäyspään levypalloja peräti kuusi. Jokke Väänänen ja Osku Väänänen tekivät tehot 9/1 ja 9/2. Miikka Marttinen 7/5 oli ottelussa hyvä tehden hyvää työtä puolustuspäässä. Joonas Caven 4/6 ja Mikko Laanniemi 5/4, Santeri Liljeberg 2/1. Santeri Palmin minuutit jäivät vähiin johtuen uusien pelaajien sisäänajosta. samoin kävi myös Toni Savinon minuuteille. Mutta pelit jatkuvat ja uudet haasteet ovat edessä.


PYRINTÖÖN HUIPPUVAHVISTUS (18.02.2011)

Pyrinnön nuori joukkue on saanut todellisen huippuvahvistuksen
loppukauden pelejä ajatellen. Korisliigassa tällä kaudella ennen marraskuun loukkaantumistaan LrNMKY:ssä 19,6p/6.9 lp keskiarvolla pelaanut huippupelaaja Brant Bailey on tehnyt loppukaudeksi sopimuksen Pyrinnön kanssa. Saksan Bundesliigassa neljä edellistä kautta pelannut Bailey tuo nuoreen joukkueeseen todellista ammattilaisuutta maailmalta.
Mies on pelannut mm. Englannissa, Belgiassa, Etelä-Amerikassa Saksan lisäksi. Brant pelasi USA:ssa Wisconsinin yliopstossa.


PYRINTÖ2 VAHVISTUU (16.02.2011)

Pyrintö 2 vahvistui alkuviikosta. Pyrinnön omat kasvatit Alex Vaenerberg ja Osku Heinonen siirtyivät takaisin Nokian 1-divarijoukkueesta Pyrintö2:n riveihin. Pekka Setälä liittyy mukaan helmikuun lopussa.

Alexin tehot divarissa olivat 24 min/ 7,0 p/ 2,1 lp
Oskun vastaavat olivat 26 min/ 12.1 p / 3 lp
Pekka Setälä 29 min/ 17,0p / 4.8 lp

Alex tulee joukkueeseen ykköspelintekijän paikalle ja Osku ja Pekka tuovat rutkasti lisää heittovoimaa ja kokemusta.

Joukkueeseen haetaan edelleen lisää vahvistuksia. Näistä ilmoitellaan pikapuoliin.


PERNIÖSTÄ PISTEET (16.02.2011)

Sunnuntai-illan pelimatka Perniöön toi pisteet Tampereelle lekemin 56 - 88. Mielenkiintoa lisäsi joukkueeseen hankittu Nathan Wilsonin ensiesiintyminen Pyrinnön paidassa.
Ensimmäisellä neljänneksellä joukkueen hyökkäys kulki Nathanin kautta hyvin ja aussi upotti hyvät tehot 12/5/2s/2r. Puolustuspeli oli edelleen hukassa ja kotijoukkue upotti jakson aikana sisään peräti viisi kolmosta Himbergin veljesten toimesta. Jakson lukemat 21 - 23. Pyrintö2 avasi jakson vauhdilla lukemiin 2 - 12 , mutta sen jälkeen pieni nukahdus ja kotijoukkue vei 10 - 0 runin tasoittaen ottelun lukemiin 12 - 12. Wilson upotti kolmosen ja kakkosen ja tilanne oli 12 - 17. Kotijoukkue nousi tuntumaan Tomi Himbergin kahdella kolmosella 18 - 21. Kun vielä sami Himberg upotti buzzer beater kolmosen, oli ensimmäinen neljännes lukemissa 21 - 23.
Toisen neljänneksen alkupuolella Nathan Wilson muljautti nilkkansa blokkitilanteesssa ja linkutteli vaihtoon lukemissa 24 - 27. Sen jälkeen Santeri Palmin neljä peräkkäistä pistettä ja Joonas Cavenin kuusi pistettä repäiseivät eron lukemiin 27 - 37. Jakson loppupuolella Miikka Marttisen neljällä pointsilla sekä Cavenin ja Mikko Laanniemen kolmosilla siirryttiin tauolle lukemissa 35 - 46.
kolmannelle neljännekselle palasi kentälle myös Wilson, joka avitti kahdeksalla pisteellään vierasjoukkueen menoa. Nilkkavamma näkyi otteissa ja mies ontui välillä irvistäen. . Viimeiset naulat jaksolla viimeisteli kaksi kolmosta ja vaparit sisään heittänyt Jokke Väänänen. Neljännelle jaksolle mentiin lukemissa 47 - 68.
Neljännen jakson aikana vierasjoukkue onnistui hyvin puolustuspelissä. Erityisen hyvin ottelussa töitä teki Kristian Rasinaho, joka piti vieraiden parhaan pelaajan Sami Himbergin hyvin pihdeissään. Jakson pisteistä vastasi kaksikko Santeri Palmi 7/2 sekä Wilson 6/4.
Vaikka yhteisharjoittelu oli vielä olematonta, niin yllättävän hyvin Nathan Wilson sopeutui pelaamaan joukkueen kanssa. Yhteispeli toimi ja omat tilastot eivät siintäneet pelaajan silmissä. Lisäksi herra heitti hyvin kentältä 12 - 15, joista 10/13 kakkoset ja 2 - 2 kakkoset. Saldona nilkan muljahduksesta huolimatta 26/15/4s/3t/2r.
Joonas Caven palkittiin Pyrinnön nälkäisimpänä pelaajana, joten kebab meni oikeaan osoitteeseen, Joonaksen saldo 15/2. Jokke Väänänen 14/5/3s oli tasaisen hyvä jälleen . Joken yhteistyö Nathanin kanssa oli mukavaa katsottavaa. Santeri Palmi 13/4, Miikka Marttinen 5/5, Santeri Liljeberg 5/2, Mikko Laanniemi 5/3/5s, Kristian Rasinaho 4/3, Severi Liljeberg 1/1, Santeri Suomalainen 0/0


Pyrintö2 on hankkinut ensimmmäisen vahvistuksen (12.02.2011)

Pyrinnön 2 divarijoukkue on tehnyt sopimuksen Nathan Wilsonin 201cm/101kg kanssa. Nathan on pelannut alkukauden Huimassa 15.1/10,6 tehoilla miesten 1-divaria ja vapautettu oletetun polvivamman takia joukkueesta. Polvessa ei ole mitään vikaa ja try-outin jälkeen valmennuskolmikko Nieminen, Raja-aho ja Hassinen on päättänyt tehdä sopimuksen loppukaudesta urheilullisen Wilsonin kanssa.
Tarjous tuli Äänekosken valmentajan taholta hyvässä yhteisymmärryksessä ja joukkueet ovat siirtäneet Nathanin paperit loppukaudeksi Pyrintöön. Pyrintö on tyytyväinen siirtoon.
Pyrintö hakee vielä toista vahvistusta loppukaudeksi.


TuNNMKY löi varamiehisen Pyrinnön hyvässä ottelussa (31.01.2011)

Pyrinnön toinenkin Turun vierailu ei tuottanut pisteitä Tampereelle , vaan kokenut Namika vei voiton lukemin 87 - 74.
Ottelun lähtökohta ei ollut paras mahdollinen, sillä erinäisetn yhteensattumien vuoksi edellisotteluiden tehonelikko Väänänen, Caven, Marttinen ja Liljeberg joutuivat jäämään Tampereelle.
Siitä huolimatta tämä oli kauden parasta kakkosdivaripalloilua. Ensimmäinen neljännes mentiin molempien joukkueiden osalta hyvällä heittopelillä. Namikan kokeneet pelimiehet Humalamäki, Talvitie ja Kaaja vastasivat korinteosta kotijoukkueen osalta. Namika vei tilanteesta 12 - 14 8-0 runin siirtyen 20 - 14 johtoon.Pyrinnön tykittäjänä kunnostautui heti kättelyssä kolme kolmosta upottanut Kristian Rasinaho. Jakso päättyi isäntien 25 - 24 johdossa.
Toisen neljänneksen alussa namika onnistui siirtymään edelle jo 32 - 24, mutta Pyrintö vastasi 0 - 6 jaksolla kaventaen tilanteeksi 32 - 30. Mutta namika iski uudestaan ja siirtyi hyvällä kaukoheittopelillä 44 - 34 johtoon. jakson päättyessä taululla komeilivat lukemat 46 - 37 turkulaisille.
Kolmannen jakson alussa Pyrintöläiset hinautuivat jo iholle tilanteessa 52 - 50. Namika pysyi koko ajan 4 - 10 pisteen karkumatkalla. Toni savino juoini erinomaisesti tamperelaisten peliä ja upotteli vapariviivalta ja ajoilla jaksoon kahdeksan pistettä. Myös santeri palmi alkoi saamaan heittoaan sisään. Mikko Laanniemen pisteet kaukaa pitivät Pyrinnön vielä Namikan kintereillä.
Viimeiselle jaksolle mentiin namikan johtaessa 70 - 62.
Vielä kerran Pyrintö pääsi iskuetäisyydelle lukemissa 70 - 66 sudittiin sitten muutama hasrdisyöttö vastustajalle ja ero kasvoi jälleen jakson puoliväliin mennessä lukemiin 79 - 66. Namika varmisteli viimeiset viisi minuuttia järkevällä pelillään voiton 87 - 74. Vaikka tappio tulikin, niin peli-ilme oli varsin hyvä. Nuoret Kristian Rasiaho 22/2 ja Toni Savino 10/7 olivat varsin hyviä. Kun Toni vielä laittaa palloa hieman nopeammin liikkeelle, on meillä loppukautta ajatellen yksi erinomainen pointti lisää joukkueessa. Santeri Palmi 18/4 heitti kakkoset sisään peräti 80 % tarkkudella . santtu palsi omalle tasolleen muutaman huonomman pelin jälkeen. Mikko Laanniemi 12/3 otti paljon vastuuta, mutta tällä kertaa heitto ei uponnut normaalisti. Hannu Haanpää 6/2 toi jälleen fyysisyyttä puolustukseen. Jaakko Nylund 2/3 ja Tatu Pekkarinen joutuivat tänään enimmäkseen puolustavaan rooliin. Isot miehet armeijassa palveleva Tuomas Sukanen 0/1 ja Ilkka Keskisaari 0/2 eivät sitten saaneet oikein tehoja irti.
Pelit jatkuvat ja joukkue tulee muuttumaan helmikuun aikana huomattavasti.


TUSKAISTA PUURTAMISTA (23.01.2011)

Viidellä miehellä Pyynikille saapunut UU taisteli hyvin kotijoukkuetta vastaan. Ottelun alussa kotijoukkue meni helposti 13 - 4 johtoon, mutta isäntien lepsuillessa puolustuksessa seuraavat minuutit menivät 0 - 12 vieraille. Kun ei puolustupeli jälleen kerran maistunut, niin viiden miehen Ugi tyylitteli ex-liigapelaajan Jarno Nikulan ja levyrirohmu Markus Vehasen johdolla jakson voiton lukemin 25 - 28.
Toisen jakson alkuun tuli sisuuntunut Santeri Liljeberg, joka pisti kahdeksan pistettä peräkkäin sisään ja kun vielä Jokke Väänänen ja Liljeberg uudestaan tekivät kakkoset, oli kotijoukkue nopeasti siirtynyt 37 - 28 johtoon. Ja siihenhän se taas sitten lopahti. Jälleen UU:n pelaajat repivät levareita ja tekivät helppoja koreja ja tauolle siirryttiin lukemissa 50 - 49.
Kolmannella neljänneksellä Santerit Palmi ja Liljeberg iskivät kahdeksan pistettä mieheen ja pikkuhiljaa ero kasvoi 20 pisteeseen. Lisäksi Kristian rasinaho pelasi erinomaisesti pitäen ottelussa 29 pistettä pussittaneen Jarno Nikulan kahdessa pisteessä. Kolmannen jakson päätteeksi taululla oli lukemat 83 - 61.
Neljännen jakson alkuun Rasinaho ja Liljeberg tempaisivat kolmoset sisään ja ero oli 89 - 62. Mutta jälleen kerran peli loppui sitten siihen viidellä miehellä liikkeellä ollut vierasjoukkue juoksi muutamassa minuutissa 3 - 18 jakson kotijoukkueen lepsuillessa puolustuspäässä. Tilanne oli tällöin 92 - 80. Santeri Palmi nosteli tarvittavat pisteet ja Niko Mattila upotti kolmosen sisään. Loppunumerot tästä sunnuntai-illansuun pelistä Pyrintö2 104 ja UU 87.

Santeri Palmi 24/12, Santeri Liljeberg 21/2, Joonas Caven 13/6, Jokke Väänänen 11/5, Kristian Rasinaho 10/5, Miikka Marttinen 7/8, Santeri Suomalainen 6/2, Niko Mattila 6/1, Miro Leppäkoski 2/2, Hannu Haanpää 2/5


PYRINTÖ2 KÄVI HAKEMASSA PISTEET PORISTA 84 - 108 (16.01.2011)


HYÖKKÄYSPELI KULKI PORISSA

Pyrinnön torstai-illan matka Poriin toi helpot pisteet Tampereelle. Vaikka puolustuspelin kanssa oli jälleen vaikeuksia, niin hyökkäyksessä kulki sitäkin paremmin. Mukana olleet A-pojat Joonas Caven 27/4, Santeri Liljeberg 23/4 sekä Miikka marttinen 21/6 yhdessä nopeasti virhetilinsä täyteen saaneen Justus Kilpisen 2/2 hoitivat homman helposti Pyrinnölle. Kun vielä Jokke Väänänenkin osui teholla 23/4, ei ottelusta tullut mitään suurta spektaakkelia.
Mikko Laanniemi 6/3, Jaakko Nylund 4/4 ja Miro Leppäkoski 0/5. Vastustajan paras pelaaja oli Joonas "Jessen veli" Niemi 15 pisteellään. Parasta pelissä oli Santeri Liljebergin hyvät otteet , erinomaista heittopeliä ja hyvää pelinjohtoa. Sitä oli mukava seurata, joten Santusta on tulossa tärkeä pelaaja loppukautta ajatellen. Samaa voidaan sanoa tehokaksikosta Caven - Marttinen. A-poikien pelaaminen on loppukaudesta itesetään selvyys ajatellen loppukauden tavoitteita. Näin siis tällä kertaa.


PYRINTÖ2 LÖI TANMKY:n 75 - 70 (09.01.2011)

Joulutauon jälkeen paikallisvastustaja Namika oli saapunut Pyrntö2:sen vieraaksi. Ottelun ensimmäinen neljännes kulki vielä Pyrinnön osalta hyvin. Nopeilla hyökkäyksillä ja hyvällä pallonliikkeellä saatiin revittyä eroksi 25 - 16 Mikko Laanniemen ja Santeri Palmin upottaessa seitsemän pistettä mieheen.
Toisella neljänneksellä alkoivat jälleen vaikeudet. Hyökkäyspäässä palloa ei pyörietty ja puolustuspäässä nukuttiin ja vastustajan voimamiehet Korhosen veljekset Jussi ja Ville nostelivat helppoja koreja. Kun vielä Oravainenkin innostui pussittelemaan puolimatkan heittoja, ei ollut ihme, että lähes kuusi minuuttia ilman pistettäkään tehneet pyrintöläiset ihmettelivät Namikan kävellessä korin alle , tasoittaen ottelun ja siirtyen jopa johtoon. Onneksi Hannu Haanpää sai sihtinsä kuntoon upottaen nopeasti kakkosen ja kolmosen sisään vieden jälleen Pyrinnön puoliaika johtoon 36 - 33.
Kolmas neljännes mentiin tasatahtia Namikan pelatessa vahvasti korin alle tai Oravainen veti lähimatkan hypäreitä sisään. Namika johti jo 50 - 54, kunnes Jokke Väänänen onnistui kolmosellaan kaventamaan lukemiksi 53 - 54. Santeri Liljeberg ja Kristian Rasinaho tulivat hyvin peliin mukaan tällä jaksolla.
Viimeisellä neljänneksellä Namika otti aluksi kolmen pisteen johdon, jonka jälkeen pelattiin tasapaisesti viimeiselle minuutille asti. Pyrintö johti jo 70 - 65 , mutta vielä vieraat tulivat tasoihin. Voittoon tarvittiin sitten Mikko Laanniemen kokemusta ja Santeri Lijebergin ennakkoluulottomuutta. Kun vielä Miikka Marttinen sai vipinää otteisiinsa, oli voitto plakkarissa. Marttisen 10 pistettä , joista kuusi vapariviivalta sinetöi tarvittavan voiton Pyrinnölle lukemin 75 - 70.
Ilahduttavaa pelissä oli Mikko Laanniemen 17/3 hyvä hyökkäyspeli sekä Santeri Lijebergin 13/2 energinen ote kentällä. Miikka Marttinen 12/6 heräsi oikeaan aikaan. Santeri Palmi 9/6 aloitti hyvin, mutta putosi sitten kuvasta loppua kohden, tosin Santtu joutui kyllä kovaan paikkaan Ville Korhosta 22p vastaan. Hannu Haanpää 7/2 piti toisella neljänneksellä joukkueen mukana pelissä.
Tatu Pekkarinen 5/2, Jokke Väänänen 7/6, Kristian Rasinaho 4/3, Tuomas Sukanen 1/3.
1p 20/28 - 71.4%, 2p 17/36 - 47.2%, 3p 7/23 - 30.4%


PALMIN VIIMESEKUNNIN HEITTO TOI VOITON (16.12.2010)

Tamppi Areenassa nähtiin melkoinen trilleri. Kun ensimmäisen neljänneksen veltosti puolustaneet pyrintöläiset antoivat toistuvasti teekkarijengi Pompulle helppoja heittoja, niin kotijoukkueen herrat pistivät heitot sisään varmasti. Pomppu mätti taululle ensimmäisen kymmenen minuutin aikana lukemat 31 - 24.
Toisella neljänneksellä koritehtailu laantui ja vierailijat siirtyivät puoliajalle 38 - 41 johdossa.Pyrinnön tehokkain oli Mikko Laanniemi 9 pisteellään.
Toisella puoliajalla sama tahti jatkui kuin ensimmäisellä neljänneksellä. Erityisesti kotijoukkueen Joonas Pälvimäki upotteli kolkkeja pohjaan. Kun vielä Pyrintö hyytyi teekkareiden matalaan paikkaan, oli ilmassa jo katastrofin ainekset. Kolmella peräkkäisellä kolmosella Pomppu siirtyi jo 60 - 51 johtoon. Palmin vapareilla ja Jokke Väänäsen korilla ero kaventui jakson lopusasa lukemiin 60 - 55.
Neljännen jakson alussa Laanniemi ja Mikko Niemi upottivat kolmoset sisään ja peli oli nopeasti tasan 61 - 61. Mutta vielä onnistuivat teekkarit repäisemään viiden pisteen eron vierailijoiden sähellettyä muutamaan otteeseen. Ottelun loppu oli tiukkaa vääntöä. Mikko Niemen kakkosella ja Jokke Väänäsen kolmosella Pyrintö tasoitti pelin lukemiin 70 - 70.
Janne Seppälä siirsi kotijoukkeen vapareilla johtoon 72 - 70 , kun aikaa oli jäljellä 39 sekuntia. Mikko Niemen kolmosella Pyrintö puolestaan meni johtoon 72 - 73, kun peliaikaa oli jäljellä noin 15 sekuntia. Mutta peli ei ollut vielä ohi. Markus Valkonen heitti kovan korin levyn kautta viidestä metristä sisään kellon näyttäessä 3,80 sekuntia jäljellä. Aikalisän jälkeen pallo pelattiin Palmille vapariviivalle, jonka korkea kaukoheitto upposi sukkana sisään ja voitto Pyrinnölle luvuin 74 - 75.
Joulutauko tuli todella hyvään saumaan, peli on takkuillut viime aikoina ja Palmin joululahjalla sitten saatiin pisteet plakkariin.
Santeri Palmi 15/7, Mikko Laanniemi 14/4, Mikko Niemi 10/6/8, Jokke Väänänen 10/4/3s, Tatu Pekkarinen 9/4, Miikka Marttinen 7/4, Hannu Haanpää 5/3, Jaakko Nylund 2/4, Santeri Liljeberg 2/0, Kristian Rasinaho 1/3


VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON PIRKKALASSA (12.12.2010)

Melkoisen vaikean iltapuhteen Pirkkalan Viri järjesti Pyrintö2:lle lauantai-illan päätteeksi. Ottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä läpi koko pelin. Erityisesti kotijoukkueen kolmikko Laihanen - Grönlund - Seppänen aiheutti päänvaivaa vierasjoukkueelle. Ottelu eteni pääsääntöisesti Pyrinnön muutaman pisteen johdossa, mutta aina kun irtiotto oli lähellä kotijoukkue sai tasoitettua ottelun. Kahdella ensimmäisellä jaksolla Jokke Väänänen 12p piti vierailijoita johdossa. Muu joukkue ei sitten oikein osunut mistään. Heittopeli oli kauttaaltaan melkoisen huonoa.
Viimneiselle neljännekselle lähdettiin tasalukemista 49 - 49. Jakson alku oli todella surkea vierailijoille. Kotijoukkue hivuttautui jo 57 - 50 johtoon. Sitten kentälle saapui kaksi taistelijaa, Tatu Pekkarinen ja Jaakko Nylund. Kaksikko alkoi raatamaan kentällä ja nopeaan tahtiin koko kentän prässillä saatiin riistoja ja pisteitä Kun vielä joukkueen kolmostykki Mikko Laanniemi heräsi horroksesta peli tasaantui nopeasti ja vieraat siirtyivät Laanniemen kahdella kolmosella ja kakkosella sekä Pekkarisen kolmosella ja vapareilla 57 - 60 johtoon. Laanniemi jatkoi Pekkarisen kanssa koritehtailua ja ero repesi lukemiiin 59 - 66. Loppunumerot Pyrinnölle 66 - 73.
Jaakko Nylund 2/9/4r ja Tatu Pekkarinen 11/3/3r käänsivät ottelun henkilökohtaisella asenteella. Myös Mikko Laanniemen 17/2 heittopeli parani lopussa. Jokke Väänänen 19/4 pelasi jälleen takuuvarmasti. Santeri Palmilla 7/3/4r ei ollut paras heittopäivänsä. Paikkoja oli mutta ratkaisut olivat vaikeahkoja. Sami Valkonen 8/5 pelasi kauden parhaan pelinsä. Ilkka Keski-Saari 6/7, Tuomas Sukanen 4/2, Hannu Haanpää 0/1, Antti Kaivonen 0/1

1p 19/34 - 55,8%, 2p 15/49 - 30,6%, 3p 8/26 - 30,7%


NOKIAN SOTURIT SUMPUTTIVAT VOITON PYYNIKILLÄ (05.12.2010)

Nokian soturit ottivat vajaamiehitykselläkin voiton huonosti heittäneestä kotijoukkueesta lukemin 72 - 82. Missään vaiheessa ottelua kotijoukkueen heittopeli ei kulkenut. Mitään selittelyä ei kannata harrastaa. Tappio mikä tappio tuli ja se saatiin. Nokian summppupaikka antoi tilaa heittää ja kun heitto ei kulkenut ja vierailijoiden tehokaksikko Riku Mäkinen ja Markku Koivisto pisti uskomattoman hyvin heittoja sisään , niin tässä oli sitten tulos.
Jos ei kotijoukkueen peli kulkenut kentäällä, niin ei kyllä kulkenut pelinjohto penkilläkään. Hyvin aloittanut Tuomas Sukanen jäi koko toiseksi puoliajaksi penkille.
Parhaimmillaan vierailijat olivat jo 18 pisteen karkumatkalla. Muutamaan otteeseen kotijoukkue sai hinattua pelin kolmannen jakson lopulla 4 pisteeseen, mutta pienet sekoilut puolustuspäässä ja ero oli sitten taas 52 - 62.
Pari minuuttia ennen loppua ero oli enää yksi piste 69 - 70, mutta pallot sudittiin ohi ja seinillä. Loppunumerot vierailijoille 72 - 82.
Parasta oli Mikko Laanniemen 15/2 heittopeli. Kuudesta kolmosesta viisi pohjaan. Piristävä poikkeus muuten masentavaan otteluun oli hyvin pelannut 16-vuotias Niko Mattila 5/4/2r/2s. Jesse Niemi 13/13. Jokke Väänänen 15/5, Santeri Palmi 9/8 , Miikka Marttinen 9/9, Tuomas Sukanen 6/3, Mikko Niemi 2/4
heittoprosentit 1p 5/16- 31.3%, 2p 16/37-43.2%, 3p 11/37-29.7%


AKATEEMIKKO JOUKKUE KY PITI PISTEET TURUSSA (20.11.2010)

Reipas aamuherääminen noin klo kuusi ja valmistautuminen turkulaisten akateemikkojen kohtaamiseen klo 10.30 Mega-Gardenissa Turun Yliopiostolla, siinä lähtökohdat sarjan kärkiottelulle. Pyrinnön joukkueesta puutuivat tällä kertaa mm. Jokke Väänänen, Mikko Niemi, Mikko Laanniemi, Joonas caven, Miikka Marttinen sekä Jesse Niemi. Mutta niillä pelataan, ketkä ovat mukana, joten selittelyt sikseen.
Mainetta kuulopuheiden pernusteella erityisesti naispuolisten katsojien keskuudessa nauttiva KY-HUNKS oli saanut paikalle todellakin varsin edustavan (!!) kokoelman hauskannäköisiä naiskatsojia. Siitä propsit herroille :=).
Puheet on nyt sitten lunastettu.
Kotijoukkue oli ottelun alussa paremmin hereillä ja joukkue hinautui nopeasti paivaljakon Erkka Oksasen ja Juuso Kalskeen johdolla 10 - 4 johtoon ja kasvattaen sen nopeasti lukemiin 21 - 6. Tamperelaisten peli aivan sekaisin ja puolustuksen nukahtelut ja vastaantulot olivat lähinnä ryntäilyä. Ainoastaan Tuomas Sukanen oli alusta lähtien hereillä. Kentän nuorimman 16-vuotiaan Severi Liljebergin tullessa kentälle tilanne tasaantui nopeasti ja kun vielä kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Tatu Pekkarinen toi taistelutahtoa joukkueeseen, saatiin otetta peliin. Severi pussitti nopeasti kaksi kolmosta ja jakeli namupasseja tyhjään paikkaan hiipineille pyrintöläisille, oltiin nopeasti tilanteessa 23 - 19 jakson lopussa. Toisella neljänneksellä Hunksit yrittivät jälleen pientä irtiottoa venyttäen eron seitsemään pisteeseen 30 - 23. Jälleen kuminauha kiristyi ja Pyrintö hinautui lähes tasoihin Tuomas Sukasen ja Santeri Palmin johdolla. Myös aloittava pointtimme Sami Valkonen alkoi löytää pelinjohtoa. Jakso pelattiin loppuun Hunksien muutaman pisteen johtoasemissa. Puoliajalla kotijoukkue johti lukemin 41 - 36. Tuomas oli säkittänyt 10 pistettä, Sellu Liljeberg 6 pistettä, Santtu Palmi samoin kuusi pistettä. Joukkueen taistelija Tatu Pekkarinen 4 pistettä.
Kolmas jasko pelattiin tasaisissa merkeissä kotijoukkueen tanssahdellessa muutaman pisteen johtoasemassa. Useaan otteeseen peli oli 1-3 pistettä Hunkseille, mutta johtoasemaan vierailijoita ei päästetty. Erona oli lähes koko ajan kotijoukkueen äijämäinen fyysisyys, siis positiivisessa mielessä. Kolmannen jakson lopulla ottelu näytti kääntyvän turkulaisille akateemikoille ja eroa oli yhdeksän pistettä 62 - 53.
Neljännen jakson alkuun vierailijat tulivat kovalla sykkeellä vieden jakson ensimmäiset pari minuuttia 0 - 8 ja yhtäkkiä tilanne oli 62 - 61. Sellun kolmosella ja Hannu Haanpään ja Tuomas Sukasen rynnistyksellä oltiin taas mukana pelissä. Aina kun olimme saamassa pelistä otetta, niin vastustajan tarkkakätiset heittäjät saivat upotettua kovan kolmosen sisään. Ero pysyi 1 - 3 pistettä. Joukkueemme kapteeni Hannu Haanpää upotti kovia heittoja sisään pitäen tamperelaisia pelissä mukana. Kun vielä Tatu Pekkarinen haki irtopalloja, pelattiin ottelun voitosta viimeiselle kahdelle minuutille asti. Ottelun lopussa kotijoukkue käytti tehokkaasti hyväkseen fyysisen ylivoimansa tehden viimeisellä minuutilla kuusi pistettä vierailijoiden nollaa vastaan. Ottelun lopputulos ansaitusti Hunkseille 85 - 74.
Puhutaan KY:stä mitä tahansa , täytyy tunnustaa, että joukkue on erittäin mukava ja kovaa rehdisti pelaava joukkue. Hunkseja vastaan on aina mukava pelata.
Omasta joukkueestamme paistoi läpi pehmeys ja yhdessä pelaamisen puute. Kokoonpanomuutokset olivat tietysti yksi syy, mutta ottelusta jäi kuitenkin positiivinen maku, hyvä tapahtuma molemmilta joukkueilta. Kuulutus oli huumoripitoista, tuomarit hoitivat hommansa tasapuolisesti, ja lisäksi yleisöä oli mukavasti paikalla.
Tuomas Sukanen on päässyt hyvään vireeseen ollen joukkueemme paras pelaaja tänään. Tatu Pekkarisesta saamme oivan lisän joukkueeseen, taistelua ja loppuunasti pelaamista tulee hänen mukanaan roppakaupalla. Hannu Haanpää oli kapteenina joukkueen kulmakivi ja hän pystyi vastaamaan yhdessä Santeri Palmin kanssa vastustajan fyysiseen kovuuteen. Ilahtunut olen vasta 16-vuotiaan Severi Lijebergin ennakkoluuttomasta pelaamisesta. Vaikka kauden ensimmäinen tappio nyt tulikin, ei ole syytä painaa päätä pensaaseen, vaan tästä jatketaan sitten eteenpäin.
Hannu Haanpää 19p, Tuomas Sukanen 15p, Santeri Palmi 14p, Sellu Lijeberg 9p, Tatu Pekkarinen 8p, lisäksi valtava määrä hyökkäyspään irtopalloja. Sami Valkonen 4p, Ilkka Keski-Saari 3p, Antti kaivonen 2p.


PYRINTÖ OTTI HELPOT PISTEET PEU:LTA (14.11.2010)

Isänpäivän iltana Tammelassa kotijoukkue otti heti kättelyssä niskalenkin vastustajastaan PeU:sta. Tilanteesta 12 - 9 kotijoukkue siirtyi 22 - 9 karkumatkalle Mikko Niemen ja Mikko Laanniemen tahdittaessa irtiottoa. Kun vielä muu osasto antoi tasaisesti tukea, niin ensimmäinen neljännes meni Pyrinnölle 24 - 13.
Toisella neljänneksellä ero repesi jo yli 20 pisteen. Kotijoukkue pääsi juoksemaan suhteellisen helppoja koreja pallonriistoista. Mikko Niemi jatkoi hyviä otteita saaden pistetehtailussa apuja erityisesti Santeri Palmilta. Mikko oli tehnyt puoliaikaan mennessä 18/2 ja Santeri Palmi 10/6.
Kolmannella jaksolla vieraat siirtyivät paikkapuolustukseen, joka murtui melko helposti. Miikka Marttinen upotti nopeaan tahtiin 12 pistettä. Muu joukkue pelasi tasaisesti. Erityisen hyvin pelasi läpi ottelun Tuomas Sukanen, joka molemmissa päissä kenttää hoiti hyvin hommansa. Kolmen jakson jälkeen eroa oli 40 pistettä, 85 - 45.
Viimeisellä neljänneksellä pelailtiin peli pois ja pisteet jäivät helposti kotiin. Ottelun loppunumerot Pyrinnölle 113 - 59.
Kotijoukkueen pistemiehet olivat : Mikko Niemi 24/3/4s, Santeri Palmi 22/7/6s, Tuomas Sukanen 16/8/4s, Miikka Marttinen 15/6, Mikko Laanniemi 12/4/5s, Hannu Haanpää 11/8/3r, Justus Kilpinen 6/0, Santeri Suomalainen 4/3, Toni Savino 1/5


PYRINTÖ2 HAKI PISTEET RAISIOSTA (10.11.2010)

Sunnuntai-iltapäivän reissu Raisioon tuotti Pyrinnölle helpot pisteet. Vain ensimmäisen neljänneksen ajan kotijoukkue onnistui uskomattoman hyvällä heittopelillään pysymään tamperelaisten kintereillä. Jakso Pyrinnölle 29 - 31. Toisella neljänneksellä vierailijat lämpenevät sen verran, että kotijoukkeen pistetehtailu tyrehtyi. Jakso päättyi lukemiin 4 - 21. Puoliajalle mentiin lukemissa 33 - 52.
Santeri Palmi 18/2 ja Jokke Väänänen 17/6 pitivät koreillaan huolen siitä, että kotijoukkue putosi kyydistä.
Kolmas jakso oli jälleen vierasjoukkueen heiniä lukemin 10 - 16 ja viimeinen neljännes loppui lukemiin 68 - 96.
Jokke Väänänen naputti 31/10/3t ja häntä säesti hyvin Santeri Palmi 25/6. Muu joukkue esiintyi tasaisaisesti. Tuomas Sukanen nosteli 10/3. Hannu Haanpää 7/6 ja Mikko Laanniemi 7/8 pelasivat jälleen tasaisen varmasti. Jaakko "samettikäsi" Nylund esitti jälleen hyvää taistelua ja yhden unohtumattoman suorituksen, ei siitä sen enempää. Peliä johti Lannimen Mikon kanssa hyvin Sami Valkonen 8/0/3r. Antti Kaivonen 4/2 loukkasi nilkkansa toisella nelöjänneksellä. Kristian rasinaho 2/4 pelasi myös hyvin.


PYRINTÖ2 VOITTI TUNMKY:N PYYNIKILLÄ (31.10.2010)

TuNMKY tuli otteluun huomattavasti kovemmalla sykkeelä kuin hutiloiden aloittanut kotijoukkue. Hyvin nopeasti kotijoukkue katseli taululla vieraiden johtoa 2 - 7. Kotijoukkue sai juonesta Santeri Palmi ja Jesse Niemen koreilla. Vieraat kuitenkin hankkiutuivat 13 - 12 tilanteesta johtoon 14 - 19.
Neljanneksen päätteeksi mentiin turkulaisten johtaessa 17 - 23.
Jos oli ensimmäinen neljännes kotijoukkueelta laiskaa peliä, niin toisella neljänneksellä sitten pelattiin puolestaan hyvää peliä. Erityisesti A-juniori-ikäiset Miika Marttinen ja Joonas Caven tekivät kentällä , mitä tahtoivat. Marttinen upotti 11 pistettä putkeen ja vei kotijoukkueen johtoon 28 - 23. Pyrintö2 kasvatti johronsa lukemiin 34 - 23, ennenkuin vierailijat avasivat pistetilinsä toisella neljänneksellä. Joonas Caven upotti tai donkkasi kuusi pistettä lisää ja puoliajalle mentiin tilanrteessa 45 - 31.
Kolmannella jaksolla taas sitten välillä pelattiin hyvin ja välillä sitten vähän löysemmin. Ero oli lähes kokoajan 20 pistettä. Caven jatkoi hyviä otteitaan tehden seitsemän pistettä lisää.
Viimeisellä jaksolla Turun paikka pysäytti ajoittain Pyrinnön hyökkäykset, mutta suurempaa hätää ei kuitenkaan ollut. Eron ollessa 10 pistteä 68 - 58, osui Jokke Väänänen kolmosellaan ja heti perään Niemi ja Sukanen viimeistelivät korin alta ja ero oli jälleen 17 pistettä.
Lopputulos Pyrinnölle 81 - 64.
Jesse Niemi 16/8/3s/4r oli jälleen lainassa edustukselta ja pelasi tehokkaasti. Joonas Caven 15/4, Miikka Marttinen 13/3, Santeri Palmi 10/6, Tuomas Sukanen 9/4, Jokke Väänänen 5/9/4s/3r, Hannu haanpää 3/2, Mikko Laanniemi 3/3/4s, Jaakko Nylund 3/0, ILkka Keski-Saari 2/2, Sami Valkonen 2/0


TODELLINEN YÖPELI, PYRINTÖ2 HAKI PISTEET UGISTA (23.10.2010)

Näin aluksi haluaisin kiittää niitä kahdeksaa onnellista, jotka kävivät perjantaina pelaamassa Uudessakaupungissa paikallista UU:ta vastaan ottelun. Jos ottelu alkaa harrastesarjassa klo 20.45 ja joukkueeen pelaajat ovat kotona noin klo 2.30, herää kysymys, onko tässä mitään järkeä?
Jos joukkue ei pysty järjestämään järkevämpiä peliaikoja, olisi parempi, kun joukkue ei pelaisi ollenkaan ko. sarjaa.
Tähän voisi jo liitto puuttua sääntöjenkin puolesta. Kysymys on vaaratilanteiden luomisesta, kun väsyneenä lähdetään ajelemaan, kiitos UU!!

Ottelusta sen verran, että jenkkivahvistuksen kanssa pelaava UU oli alusta lähtien vastaantulija kovasti varamiehisen vierailijoiden käsittelyssä. Pyrinnön kahdeksan miestä ja poikaa otti heti pelin alusta lähtien luulot pois isänniltä. Santeri Palmi 29/8 palasi kentälle parin viikon tauon jälkeen ja oli kentän hahmo. Joukkueen täysi-ikäiset, jotka pääsevät sisään jopa Tivoliin, Hannu Haanpää 13/11 ja Mikko Laanniemi 17/11, pitivät homman hanskassa kokemuksellaan. Junioreista Santeri Liljeberg 13/2/4s ja Santeri Suomalainen 6/6 pelasivat energisesti. Tuomas Sukanen 10/7 hääri onnistuneesti ympäri kenttää. Myös Sami Valkonen 4/1 sekä Jaakko Nylund 2/2/3r tekivät hyvää työtä.


PYRINTÖ2 JUOKSI ALUSSA PORIN KUMOON (17.10.2010)


Pyrintö2:n vauhti oli liikaa Porin Sisulle. Alle neljässä minuutissa viisikko Laanniemi - Jesse Niemi - Jokke Väänänen - Miikka Marttinen ja Joonas Caven juoksi tilanteeksi 18 - 0.
Tästä eivät vieraat enää toipuneet , vaan ottelu eteni isäntien komennossa. Ensimmäisellä neljänneksellä kaksikko Joonas Caven 9/3 ja miesten ykkösestä rinnakkaislisenssillä pelaava Jesse Niemi 8/2 pitivät hyvin tempoa yllä. Avausneljännes kirjattiin isännille 31 - 9.
Toisella neljänneksellä joukkueet kirmailivat päästä päähän tasatahtiin, jakson päättyessä hurlumhei meiningillä 25 - 25.Puoliaikaan mennessä tauolla komeilivat luvut 56 - 34. Joonas caven oli tehnyt 15/6 ja Jesse Niemi 13/3.
Kolmannella jaksolla edettiin kotijoukkueen 20 - 30 pisteen keulilla, veljespari Jesse Niemi ja porilaisten Jordani Joonas Niemi johtivat joukkueidensa peliä veljellisesti. Isoveli Joonas on kyllä vielä erittäin hyvä pelaaja, pallo liikkuu ja ajoista tulee kovia koreja. Hannu Haanpää otti nestorin ottein kolmannella jaksolla homman haltuun ja häntä säesti hyvin Kristian Rasinaho kahdella kolmosella .
Viimeisellä neljänneksellä pelailtiin kotijoukkueeen johtaessa parhaimmillaan jo 37 pistettä luvuin 92 - 56.
Ilahduttavaa oli Mikko Niemen poissa ollessa nuori 16-vuotias Severi Liljeberg, joka johti esimerkillisesti takakentätä peliä tehden ottelussa kuusi pistettä.
Joukkueen raataja oli jälleen samettikäsi jaakko Nylund , joka puolustuspäässä raastaa ja riistää. Esimerkillinen Asennepelaaja joukkueelle.
Loppunumerot Pyrinnölle 98 - 68. Pori ei ole huono joukkue, vaan tulee sijoittumaan sarjassa korkealle.
Jesse Niemi 20/5/4s, Joonas Caven 17/8, Jokke Väänänen 13/5/4s, Kristian Rasinaho 12/1, Hannu Haanpää 9/3, Miikka Marttinen 8/6, Mikko Laanniemi 7/3, Severi Liljeberg 6/1, Jaakko Nylund 3/4/4r, Tuomas Sukanen 2/1, Sami Valkonen 0/1/5s.
Joukkueesta olivat poissa Antti Kaivonen , Santeri Palmi, Ilkka Keski-Saari, Mikko Niemi, Miro Leppäkoski sekä koko kauden sivussa oleva Tommi Nieminen. Onneksi Pyrinnöstä löytyy A-poikien ansiosta leveyttä koko kaudeksi


PYRINTÖ2 LÖI KOKENEEN TANMKY:N KAUDEN ENSIMMÄISESSÄ PAIKALLISPELISSÄ (07.10.2010)

Ensimmäinen neljännes mentiin tasatahtia isäntäjoukkue Namikan lievässä johdossa. Kokenut nelikko Jute Korhonen - Ville Korhonen - Roope Tähkä ja Tero Minetti osoittivat, että taidot ovat vielä tallella , vaikka kiloja onkin hieman kerääntynyt sitten paraatiaikojen. Erityisesti vanhat hyvät ajat tulivat mieleen Minettiä ja Jute Korhosta katsellessa. Ensimmäisen neljänneksen lopussa vieraileva Pyrintö2 sähläsi oikein urakalla antaen Namikalle 21 - 15 johdon. Puolustus oli sekaisin ja hyökkäyskin oli hakoteillä.
Toisella neljänneksellä vieraat saivat juonesta kiinni erityisesti Santeri Palmin ja Joonas Cavenin johdolla. Kaksikko siivitti Pyrinnön niukkaan puoliaika johtoon 33 - 35.
Kolmannella neljänneksellä Namika putosi kyydistä ja laajalla ringillä pelannut Pyrintö2 karisti isännät kyydistä Jokke Väänäsen ja Mikko Niemen tahdittaessa irtiottoa, Puolustus alkoi saamaan otetta Tero Minetistä ja kolmannen jakson lopussa eroa oli vierailijoille jo 15 pistettä, 42 - 57. Tasaisesti pelannut Santeri Palmi sekä hyvin mukaan tullut Hannu Haanpää nostivat vierailijat karkumatkalle.
Neljännellä jaksolla ero pysyi 12 - 18 pisteen välissä. Joonas Cavenin syötöistä Jokke Väänänen upotti pari kolmosta sisään. Kun vielä Jaakko Nylund ja Hannu Haanpää upottivat kolmoset sisään, Pyrintö2 otti toisen voiton sarjassa luvuin 63 - 77.
Mikko Niemi 9/4 on joukkueen selvä päällikkö ja pitää ääntä ja johtaa hyvällä sykkeellä joukkuetta. Samoin kokeneet Jokke Väänänen 16/7, Mikko Laanniemi 4/2 sekä Hannu Haanpää 6/0/2r ovat erinomaisia joukkuepelaajia. Erityisen mieluista on Joken mukaantulo auttamaan joukkuetta. Santeri Palmi 17/6 on joukkueen johtava korintekijä , saas nähdä, kuinka nilkan kävi ottelun loppuhetkillä. Joonas Caven 14/9/4s oli tänään joukkueen paras pelaaja. Jonttu teki kovia ratkaisuja läheltä ja kaukaa ja tarjoili kolmosia heittäjille. Miikka Marttinen 6/2/3r aloitti hieman vaisusti, mutta palasi ajoittain omalle tasolleen. Jaakko "samettikäsi" Nylund 3/1 puolusti jälleen normaalin tehokkaasti. Tuomas Sukanen 2/0. Liljebergin perheen kuopus 16-vuotias Severi Liljeberg 0/1.


PYRINTÖ2 LÖI POMPUN 93 - 34 (41-23) (03.10.2010)

Viimekaudesta muuttunut Pyrintö2 löi avausottelussa alkukankeuden jälkeen teekkarijoukkue Pompun helposti luvuin 93 - 34 (41 - 23). Uusia pelaajia on joukkueessa paljon ja vielä on yhteispeli ja pelitaktiikka hieman hukassa, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Mikko Niemi ja Jokke Väänänen tuovat kokemusta yhdessä Mikko Laanniemen kanssa. Muita uusia pelaajia on Lapualta tullut Ilkka Keski-Saari sekä Jyväskylästä saapunut Sami Valkonen. Lisäksi vielä Porista tullut korinaluspelaaja Miro Leppäkoski on uusia miehiä.
Kauden avausottelussa ei 7 - 7 tilanteen jälkeen kentällä ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta. Kotijoukkue esiintyi hyvin tasaisesti ja hyviä sommitelmia nähtiin hyökkäyspäässä. Tosin joukkoon mahtui myös paljon hosumista. Kuitenkin yleisilme oli erityisen hyvä.
Joukkueen tehopakkaus oli Jokke Väänänen 24/7 joka yhdessä Tuomas Sukasen 14/5/3r ja Santeri Palmin 16/8/4r kanssa häärivät mielin määrin korien alla. Mikko Niemi 9/4/ ja Sami Valkonen 8/4/3r/3s pyörittivät peliä takakentältä. Myös Mikko Laanniemi 13/4 pussitti varmasti palloa sisään. Antti Kaivonen 5/4 ja Jaakko Nylund 0/1/3r sekä Ilkka Keski-Saari 4/6 täyttivät hyvin paikkansa.
Ensimmäinen ottelu oli sellainen kevyt harjoitustapahtuma, josta on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun. Huolellisuutta lisää hyökkäyspäähän ja nopeisiin hyökkäyksiin enemmän suoraviivaisuutta.
Näillä eväillä sitten kohti uusia pelejä.


Kausi 2009 - 2010 päättynyt (23.05.2010)

Miesten II-divisioona kaudelta 2009 - 2010 on päättynyt. Pyrintö sijoittui sarjassa toiseksi. Ottelusselostukset päättyneeltä kaudelta löytyvät 'Uutisarkisto 2009 - 2010' -linkin takaa.