Pyrintö 2. Venlojen viestissä

TP_Venlat_maalisuoralla_2014
Venlojen viestin kakkossijaa kelpaa Pyrinnön naisten tuuletella. Juoksujärjestyksessä vasemmalta: Anni-Maija Fincke, Riina Kuuselo, Venla Niemi ja Saila Kinni.

Tampereen Pyrintö toiseksi Venlojen viestissä

Vuoden 2014 Jukolan viesti juostiin 14.-15.6. Kuopion Vehmersalmella. Tampereen Pyrinnön naisnelikko Anni-Maija Fincke, Riina Kuuselo, Venla Niemi ja Saila Kinni suunnisti koko Venlojen viestin aivan kärjen tuntumassa. Lopputuloksissa joukkue sijoittui hienosti toiseksi Tanskan maajoukkuenaisista koostuneen Pan Århusin jälkeen. “Ilmeisesti ensi vuonna Salossa pitää sitten voittaa, kun presidentti Niinistö niin vaati”, nauroivat pyrintöläiset poseerattuaan palkintojen jaon jälkeen kilpailujen suojelijana toimineen Tasavallan Presidentin kanssa.

Muista Pirkanmaan seuroista Kangasala SK sijoittui 16:nneksi, Pyrinnön 2. joukkue 19:nneksi ja Koovee sijalle 32.

Pyrinnön kakkosessa suunnistivat Mervi Pesu, Jenni Laine, Sonja Kyrölä ja Heidi Haapasalo.

Sauli_Jenni_ja_tytot
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tsemppaamassa Pyrinnön naisia. “Ja ensi vuonna sitten voitto”, sanoi presidentti.

Pyrinnön miehet sijalla 21

Jukolan viestissä Pyrinnön viesti lähti takellellen liikkeelle, kun joukkue oli toisen osuuden jälkeen jo 20 min kärkeä jäljessä. Mutta sitten osuudet 3, 4, 5 ja 6 sujuivat mainiosti, koska Pyrintö oli 22 min kärkeä perässä. Lopputuloksena nuorella joukkueella (keski-ikä 21,8 v.!) oli 21.

Pyrinnön joukkueessa juoksivat Anton Kuukka, Elias Kuukka, Severi Kymäläinen, Leo Laakkonen, Severin Howald, Aleksi Niemi ja Florian Howald.

’Viime vuoden sijoitus toki puolittui, mutta vielä on paljonkin varaa parantaa, kun alussa jäätiin niin paljon. Mutta tekemisen meininki ja joukkueen henki on hyvä, joten täältä tullaan vielä kärkikahinoihin myös miesten joukkueella’, totesi kolmannella osuudella osuuspohjat juossut Severi Kymäläinen.

Miesten viestin voitti kolmannen kerran peräkkäin Kalevan Rasti. Näin KR pääsi kolmen peräkkäisen voiton kerhoon yhdessä viestin vuosina 1961-1963 voittaneen Tampereen Pyrinnön kanssa.

Kangasala SK sijoittui 25:nneksi, mutta Koovee joutui keskeyttämään kolmannen osuuden viestinviejän loukkaannuttua.