Nuorten EM-viestistä Teemulle kultaa ja Annille hopeaa

Teemulle kultaa

Huikea viestipäivä päätti 16- ja 18-v EM-kisat Makedoniassa. H16-sarjan viestijoukkue Teemu Eerola, Aaro Julkunen ja Tuomas Heikkilä otti EM-kultaa. Teemu aloitti viestin loistavasti tullen yhdessä Tsekin kanssa kärjessä vaihtoon 8 sekuntia tsekkiläisen perässä, mutta yli 2 minuuttia ennen Liettuaa ja 4 min ennen Sveitsiä.

”Porukalla mentiin alussa, ja jotain pieniä virheitä siinä tehtiin. Loppupuolella muut alkoivat jäädä, ja päästiin sitten tsekkiläisen kanssa ottamaan vähän miehestä mittaa, kuvasi Teemu avausosuuden tapahtumia.”

Julkusen Aaro jatkoi Suomen viestiä tullen myös kolmantena vaihtoon 1.29 kärkeen nousseesta Sveitsistä. Tsekki tuli Suomea ennen 1 sekunnin, mutta Liettua oli jäänyt jo 6 min päähän Suomesta. Ankkuriosuudella jo hopean ja pronssin voittanut Tuomas Heikkilä nosti Suomen riemastuttavaan voittoon 2.32 min erolla Sveitsiin.

EYOC_2014_Teemu_palkintopallilla

Annille hopeaa

Edellispäivän pitkän matkan kuutossijan myötä Anni Haanpää sai kunnian aloittaa Suomen viestin. ja hienosti Anni tonttinsa hoitikin tullen kolmantena vaihtoon 55 sek kärjessä olleista Venäjästä ja Tsekistä.

Ranska vaihtoi neljäntenä ½ min Annista, mutta seuraavat joukkueet olivat jääneet jo 4 min päähän.

Toisella osuudella Suomen viesti jatkoi Paraisten Amy Nymalm tullen toisena vaihtoon 2.15 min Tsekistä. Venäjä oli jäänyt 4 min kärkeen. Ankkuriosuudella kärjen järjestys ei enää muuttunut, vaan Jyväskylän Veera Klemettinen tuli hopeasijalla maaliin 3 min Tsekistä ja vajaa 2 min ennen Venäjää.

EYOC_2014_Anni_palkintopallilla
Kuvat: Mikko Ojanaho

Suomalaisittain viestipäivä oli huikea kun 16-sarjojen lisäksi H18-sarjalaiset ottivat hopeaa ja D18-sarjalaiset nelossijan.

Suomi oli kisojen paras mitalimaa 3 kultaa, 4 hopeaa ja 2 pronssia = 9 mitalia. Myös Tsekki ylsi 9 mitaliin saldollaan 3 kultaa, 1 hopea ja 5 pronssia. Sveitsillä oli 2 kultaa ja 3 hopeaa. Norjalla oli 1 kulta ja 1 pronssi, ja Ruotsilla 1 hopea ja 1 pronssi.

Suunnistusliiton uutinen 1 ja uutinen 2