Pyrintö ylivoimainen Nuorten Jukolassa

NuJu_2014_Kuva_Voittajat maaliin_Jaana Puranen-1

Tampereen Pyrintö palasi kolmen vuoden tauon jälkeen voittokantaan Nuorten Jukolan viestissä Kankaanpäässä. Voitto oli varsin ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Helsingin Suunnistajat jäi lähes 6 minuuttia. Kolmanneksi sijoittui Espoon Suunta.

Pyrintöläisten kisa sujui mallikkaasti koko viestin ajan. Ykkösjoukkue nousi jo toisella osuudella johtoon, eikä sen jälkeen enää luovuttanut paikkaansa kärjessä. Voittojoukkueessa juoksivat Konsta Puranen, 16, Teemu Eerola, 16, Lotta Eerola, 14, Mikko Eerola,14, Salla Pitkänen, 16, Anni Haanpää, 16, ja Anton Kuukka, 18 v.

Ankkuri Anton Kuukka kertoi hermoilleensa ankkuriosuudella lähes seitsemän minuutin johtopaikasta huolimatta. “Kyllä oli huono päivä. Pää ei kestänyt lähtöpaikkaa ja alkumatkasta hermoilin ja sitten tein kaksi isoa virhettä. Ei oo ikinä jännittänyt näin. Suoritus oli huono, mutta sijoitus hieno”, sanaili ’Anttu’ voittohaastattelussa. Tällaiset piikkipaikat, selkeästä johdostaan huolimatta, eivät ole helppoja, mutta kasvavat varmasti tulevina vuosina korkoa.

Voiton lisäksi pyrintöläisten päivä oli muutenkin erityisen menestyksekäs, sillä peräti kolme joukkuetta sijoittui  kymmenen parhaan joukkoon. Kolmosjoukkue (Juha Lilja, Arttu Vesterinen, Ida Jussila, Lasse Viilo, Lotta Välkki, Sonja Julkunen ja Pyry Mustonen) sijoittui kuudenneksi ja TP2 (Taavi Mustajoki, Konsta Pitkänen, Kaisa Haanpää, Vili Mähönen, Saara Yli-Hietanen, Jutta Jussila ja Vili Mustonen) yhdeksänneksi.

Tämänvuotinen viesti oli järjestyksessään 29:s, ja pyrintöläiset ovat nyt olleet ykkösiä peräti seitsemän kertaa. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 181 joukkuetta. Pyrinnöllä oli kisassa seitsemän joukkuetta, enemmän kuin yhdelläkään muulla seuralla. Muiden joukkueiden sijoitukset: TP4 69:s, TP5 72:s, TP6 126:s ja TP7 157:s. Pirkanmaan seuroista Kangasala SK oli 8:s, Koovee 23:s ja Valkeakosken Haka 27:s.

Kisasivut

Suomen suunnistusliiton juttu

Kestävyysurheilu.fi:n juttu

Aamulehden juttu

IMG_2948
IMG_2804

Kuvat: Jaana Puranen ja Mikko Eskola