Tiomilassa Pyrinnön naiset 9., miehet 14. ja nuoret 8.

Naisten joukkue 9:s

suunnistus3_1105
Saila Kinni, Venla Niemi, Sonja Kyrölä, Tytti KIrvesmies ja Lotta Karhola

Jännittävä Tiomilan 5-osuuksinen naisten viesti suunnistettiin Skepptunassa lähellä Arlandan lentokenttää. Viestin jännittävyyttä ja tasaisuutta kuvaa hyvin se, että melkein joka osuuden jälkeen johtaja vaihtui!

Viestin lopulta voitti Domnarvets GOIF. Toiseksi sijoittui Järla ennen takaa noussutta Stora Tunaa. Parhaan suomalaisjoukkueen tittelin vei Paimion Rasti neljännellä sijallaan -2.39 kärjestä.

Pyrinnön uudistunut ja nuorekas joukkue sijoittui hienosti yhdeksänneksi.

Pyrinnön joukkueen aloittajana oli Lotta Karhola, jonka juoksu kulki kevyesti ja levollisesti. Lopussa Lotta kertoi joutuneensa tiukille pitäessään letkan kärkihäntään näkötuntuman. Lotta tuli hienosti 10:ntenä vaihtoon vain 24 sek kärjestä.

Toisella osuudella Tytti Kirvesmies teki minuutin pummit 1 ja 2. rasteille, mutta loppu sujuikin sitten hyvin, Tytin tullessa sijalla 23 vaihtoon 3.14 min kärkeen nousseesta Fredrikstadin joukkueesta.

Kolmannella osuudella Sonja Kyrölä vei pyrintöläisvärejä loistavasti nostaen punanutut hienosti kahdeksanneksi 2.05 min kärjestä. “Lopussa meinasi tulla hermopummeja, mutta sain kuitenkin hallittua itseni. Onpa kiva tulla metsästä pois onnistuneen suorituksen jälkeen”, nauroi Sonja.

Viestin pisimmällä (10,5 km) neljännellä osuudella Venla Niemelle tuli useita pieniä virheitä. “En vaan nähnyt ympyrässä lippua”, kertoi vähän pettynyt Venla. TP:n sijoitus oli kuitenkin 9:s, -3.44 min kärkeen nouseesta Järlasta.

Pyrinnön ankkurina juoksi Saila Kinni, joka valitteli yksinäistä taivaltaan, kun porukka hajosi jo 1. rastilla. Saikku toi Pyrinnön hyvälle 9:nnelle sijalle, 6.47 voittoon nousseesta Domnarvets GOIF –joukkueesta.

Pyrinnön kakkosjoukkue juoksi myös hyvin, sijoituksena 57:s, 37.17 min. TP3 oli Annika Viilon ankkuroimana 150. Oli muuten tasan 25 vuotta siitä, kun Annika ankkuroi Pyrinnön Tiomilan voittoon v. 1990. Komeasti irtosi loppukiri nytkin, kun Annika piti ison letkan loppusuoralla takanaan.

Joukkueita oli 350.

Nuorten joukkue 8:s

suunnistus4_1105
Vili Mähönen, Sara Kurth, Kaisa Haanpää, Lotta Eerola, Saara Yli-Hietanen ja Mikko Eerola

Pyrinnön alle 16-vuotiaat nuoret sijoittuivat yli 300 joukkueen joukossa hienosti 8:nneksi. Norjalainen Nydalens SK oli viestissä ylivoimainen ja tuli maaliin 6.25 minuuttia ennen seuraavaa. Turun Suunnistajat oli parhaana suomalaisjoukkueena kolmas.

Pyrinnön joukkueessa juoksivat Vili Mähönen, toisella osuudella Sara Kurth ja Kaisa Haanpää (2. ja 3:nnella osuudella sai juosta myös 2 tyttöä, jolloin nopeampi lähetti viestin eteenpäin), kolmannella osuudella Lotta Eerola ja Saara Yli-Hietanen sekä ankkurina Mikko Eerola. Pyrinnön kakkosjoukkue oli sijalla 69.

Miesten joukkue 14:s

suunnistus1_1105
Simon Brändli – Severin Howald – Elias Kuukka – Juho Kinni – Florian Howald – Anssi Huostila – Anton Kuukka – Aleksi Niemi – Jussi-Elmeri Halme – Severi Kymäläinen

Tiomila lähti pyrintöläisten osalta erinomaisesti käyntiin. Yön pitkältä ja ilman hajontoja olleelta kolmannelta osuudelta Elias tuli vaihtoon kärkiporukan mukana vain 12 sekuntia kärjestä sijalla 8.

Viesti jatkui hyvin aina kahdeksannelle osuudella asti, jolloin näytti siltä, että joukkueemme sijoittuisi kymppisakkiin. Harmiksi kuitenkin Aleksi loukkasi nilkkansa osuuden puolivälissä, mutta onneksi pystyi ontuen tulemaan vaihtoon, sijoitus oli tuossa vaiheessa 16:s. Kahdella jäljellä olleella osuudella sijoitus parani vielä kahdella pykälällä, ja Severi toi joukkueen maaliin 18.28 minuuttia yllätysvoittaja IFK Göteborgin jälkeen.

Pyrinnön kakkosjoukkue oli lopputuloksissa 118:s.