Menestystä Huippuliigassa ja SM-keskimatkalla

Huikea viikonloppu: Huippuliigassa ja SM-keskimatkalla voittoja ja menestystä roppakaupalla

Venla_Niemi_Sarkanniemi_2015
Venla Särkänniemen Huippuliigan loppusuoralla

Pyrintö oli loistavasti esillä Särkänniemessä suunnistetussa Huippuliigan 2. osakilpailussa.

Ensin Venla Niemi voitti naisten HL-sarjan tiukassa taistossa 7 sekunnin erolla Hiidenkiertäjien Jenny Patanaan. Ensimmäisen Huippuliiga kisan Lohjalla voittanut Saila Kinni oli hyvin 8:s vain 22 sekunita Venlasta. ”Suoritukseen en ole vielä aivaan tyytyväinen, mutta helpottunut olen, kun olen menossa hyvään suuntaan ja nyt tämä on kivaa”, Venla kuvaili tunnelmat kisan jälkeen.

Severi_Kymalainen_Sarkanniemi_2015
Huippuliigan osakilpailun voittaja Severi

Sitten oravat ja myös aikuiset ja ikähenkilöt juoksivat omat kisansa. Yli satapäinen TP-joukko sai jälleen loistavan kisan.

Lopuksi Huippuliigan miesten sarja ja jälleen punavalkoiset värit kärjessä. Severi Kymäläinen osoitti jälleen sprinttikykynsä ja -varmuutensa ja otti voiton 2 sekunnilla ennen Hiidenkiertäjien Olli-Pekka Koistista. ”Sprintti on tämän kauden päätavoite MM-kisoissa. On mukava lähteä maailmancupiin testaamaan maailman kärjen vauhti”, kertoi Severi maalissa.

Huippuliigan pisteissä Venla ja Saila ovat kärjessä tasapistein. Myös Severi nousi miesten sarjan kärkeen tasapistein yhdessä Fredrik Portinin kanssa.

SM-keskimatkalla Pyrintö vei ja muut…

Saila_Kinni_Sonja_Kyrola_SM-keski_2015
Sailalle kultaa ja Sonjalle pronssia SM-keskimatkalta

Ikaalisten Väinänperän suunnistusparatiisi tarjosi loistavan vaativat kisat. Ja jälleen oli pyrintöläisten juhlapäivä. Naisten sarjassa ennakkosuosikki Saila Kinni voitti selvästi SM-kullan. Toiseksi sijoittunut Merja Rantanen hävisi 30 sekuntia. Kolmanneksi ja jaetulle SM-pronssille nousi jo Tiomilassa loistanut Sonja Kyrölä. Venla Niemi täydensi mahtavan TP-menestyksen 7. sijallaan. Kisa pronssista oli todella tasainen, sillä Venla hävisi Sonjalle vain 12 sekuntia.

Severi_Kymalainen_SM-keski_2015
Hopeamitalisti Severi

”Oli odotetusti loistava maasto, kartta ja rata. Parasta mitä voi vaan olla. Ja sopi minulle hyvin, vaikka lopun 14. rastin minuutin virhe harmittaakin”, totesi Saila kisan jälkeen.

Sonja Kyrölälle maistui ensimmäinen SM-mitali makealta. ”Finaali ei lähtenyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle ja Saila ajoikin kiinni 2 minuutilla. Sen jälkeen oli hieno huomata, että pysyin Sailan mukana sekä suunnistuksellisesti, että juoksuvauhdissa. Kyllä hyvä kevät kovasti uskoa ja itseluottamusta antaa”, totesi Sonja tyytyväisenä.

Miesten sarjassa Severi Kymäläisen hieno viikonloppu sai hyvää jatkoa SM-hopeamitalin myötä. Kisan voitti selvällä 1.12 minuutin erolla nykyään norjalaista Halden SK:ta edustava Fredrik Portin. “Tiesin, että vauhti riittää mitaleille, jos vain pystyn juoksemaan puhtaasti. Siihen olen tyytyväinen, että paketti pysyi kasassa, vaikka lopussa pieniä virheitä tulikin”, totesi Severi.

Myös junnut loistivat

Aleksi_Niemi_Anton_Kuukka_SM-keski_2015
Aleksi kultaa ja Anton pronssia sarjassa H20

H20-sarjan voitti Aleksi Niemi ja pronssin nappasi Anton Kuukka. Anssi Huostila oli täydensi loistavaa sarjaa 5. sijallaan.

Lotta Eerola otti D15-sarjan SM-kullan lähes puhtaalla suorituksellaan. Lotan kaksoisveli Mikko otti puolestaan H15-sarjassa SM-pronssia.

Lotta_ja_Mikko_Eerola_SM-keski_2015
Mitalistikaksoset Lotta ja Mikko Eerola

Plaketteja pokkasivat Pyry Mustonen (H18/5.), Vili Mustonen (H18/9.), Teemu Eerola (H17/5.), Salla Pitkänen (D17/7.) ja Johanna Viilo (D20/9.).

Annika nautti ja voitti

Ikähenkilöistä Annika Viilo nautiskeli vaativasta ja loistavasta kisasta ottaen 1.26 min voiton D50-sarjassa. Punahilkkojen valmennus on hyvissä käsissä, kun Annikan lisäksi myös Janne Märkälä oli palkintopallilla pronssisijan kunniaksi.

Muita ikähenkilöplaketisteja (=sijat 4-6) olivat Keijo Viilo (H55/5.), Mervi Pesu (D40/5.), Sari Saarijärvi (D45/6.) ja Sirkka Oikarinen (D55/5.).

SM-pisteissä Pyrintö ylivoimainen

Annika_viilo_SM-keski_2015
Annikalle kultaa

SM-pisteitä Pyrintö keräsi pääsarjoissa ja junnuissa huikeat 94,5 pistettä ja ikähenkilöissä 17 pistettä. Se on ylivoimaisesti kaikkien aikojen ennätys. Toiseksi eniten SM-pisteitä keräsi MS Parma 69 ja sitten Helsingin Suunnistajat 52 pistettä.

Pyrintö nousikin SM-pisteissä jo peräti viidenneksi 204,5 pisteellään. Kärjessä on vielä Kouvolan Suunnistajat 309,5 pistettä.

SM-keskimatkan tulokset

Janne_Markala_SM-keski_2015
Jannelle pronssia

SM-pisteiden tämän hetkinen tilanne (Antti Niemisen tilastosivu)