Pyrinnön “Oravapolkujoukkue” Venloissa 6:s

Venlat_2015
Lotta Karhola, Sonja Kyrölä, Venla Niemi, Saila Kinni

Paimiossa suunnistettiin kaikkien aikojen suurimmat Venlojen ja Jukolan viestit. Lauantaina suunnistetussa Venlojen viestissä oli peräti 1450 joukkuetta. Tampereen Pyrinnöllä oli eniten joukkueita eli 20 naisnelikkoa ja vielä kaksi hiihtäjien joukkuetta päälle. Pyrinnön ykkösjoukkue taisteli viestin kärkisijoista läpi koko liki kolmituntisen viestin päätyen hienolle kuudennelle sijalle.

Jännittävän viestin voitti ruotsalainen Domnarvets GoIF ylivoimaisella 3.05 minuutin erolla. Kakkossijasta käytiin tuima taisto, jossa ratamestari tarjosi tiukat ja hyvät hajonnat. Ruotsalainen Alfta ÖSA OK nappasi kakkossijan, ruotsalainen Järla oli kolmas ja oululainen SK Pohjantähti parhaana suomalaisjoukkueena neljäs. Leksands Ok oli viides ja Tampereen Pyrintö kuudes, mutta vain 36 sekuntia kakkossijasta.

Saila_Kinni_Venlojen_viesti_2015
Saila Venlojen viestin loppusuoralla

Pyrinnön 1. joukkueen erikoisuus oli se, että joukkue koostui neljästä alkuperäisestä Pyrinnön ’oravapolun’ kasvatista. Tämä saikin varsin runsaasti mediahuomiota – ja ansiosta. Pyrinnön viestin aloittajana juoksi Lotta Karhola, 24 v. Lotta valitteli maaston raskautta, vaikka nousua ei kovin paljoa ollutkaan 8 km:n radalla. Vaihtoon Lotta tuli sijalla 26 eron kärkeen ollessa 3.29 min. Toisella osuudella Sonja Kyrölä, 24, pisti tuulemaan. Hyvällä itseluottamuksella Sonja juoksi toiseksi parhaan osuusajan ja nosti Pyrinnön sijoituksen hienosti seitsemänneksi 1.18 min kärjestä. Upea juoksu!

Kolmannella osuudella Venla Niemi kertoi vauhdin olleen kovaa ja juoksun kulkeneen alkuviikkoa selvästi paremmin. Venla tuli kuudentena vaihtoon 4.50 min kärkeen. Ankkurina Saila Kinni, 28, joutui taistelemaan tiukassa suunnistajaryhmässä ja myöskin jo junnuvuosista hyvän ystävänsä SK Pohjantähden Sofia Haajasen kanssa. ’Todella monilla leireillä olemme tehneet tämäntyyppisiä tiukkoja viestitreenejä. Tietysti harmittaa, kun ’Tönö’ voitti ja vei samalla parhaan suomalaisjoukkueen tittelin Ouluun’, kertoi Saikku.

Pyrinnön naisten suoritukset ja sijoitus oli joka tapauksessa erinomaiset 50 %:sti uudistuneella joukkueella. Viime vuonna TP oli hopealla ja nyt siis kuudes, mutta nyt aikaero kärkeen oli pienempi kuin viime vuonna. ’Muut olivat nyt vähän parempia’, kiteytti Saila joukkueen hyviin suorituksiin viitaten.