Smålandskavlenissa kolmas sija

Smålandskavlen
Leo Laakkonen, Aleksi Niemi, Severi Kymäläinen, Anton Kuukka ja Florian Howald

Kauden 2015 päätösviesti, Smålandskavlen, juostiin viime viikonloppuna Jöngköpingissä.  Tampereen Pyrinnön miehet pokkasivat komeasti kolmannen sijan kovan kilpailun jälkeen.

Viesti alkoi lauantai-iltana kahdella väliaikalähtönä juostavana yöosuutena, jotka Leo Laakkonen ja Aleksi Niemi hoitelivat varsin mallikkaasti. Yön jälkeen joukkueen sijoitus oli yhdeksäs. Aamulla viestiä jatkoivat Severi Kymäläinen, Anton Kuukka ja Florian Howald.

Severin ilmiömäinen, kolmannen osuuden toiseksi nopein suoritus nosti Punakoneen osakkeet jo viidennelle sijalle, josta Antun oli hyvä jatkaa tykitystä. Anttu oli todennäköisesti nopein mies osuutensa jälkimmäisellä puoliskolla ja kaahasi vaihtoon jo toisena, Malungs ja TuMe heti kannoilla. Voittajajoukkueen Mårten Boström petasi nelososuudella IFK Lidingön voiton karkaamalla muilta vajaan viiden minuutin päähän.

Ankkuriosuudella Florian pääsi parhaimmillaan jo alle kahden minuutin päähän kärjestä, mutta samalla Malungs OK:n William Lind pystyi haastamaan Pyrinnön ankkurin. Flo ja William kävivät loppuun asti jännittävän mies miestä –vastaan kamppailua, jossa Pyrintöläinen joutui taipumaan loppukirissä sekunnin erolla Malungille.

Menestyksekäs miehistö niputti samaan reissuun sekä kauden 2015 päätöskilpailun että kauden 2016 avausleirin. Miehet jatkoivat nimittäin Smålandskavlenista suoraan Ruotsin länsirannikolle Strömstadiin, missä he leireilevät tämän viikon.  Strömstadissa juostaan ensi vuonna suunnistuksen MM-kilpailut, jonne nämä miehet ovat asettaneet henkilökohtaiset tavoitteensa. Punakone seuraa ja toimii tiiviisti miesten tukena.

Smålanskavlenin tulokset