Juhalle pyöräsuunnistuksen EM-viestikulta

Pyöräsuunnistuksen aikuisten MM- ja nuorten EM-kisat käytiin 25.-30.7. Portugalin Águedassa. Pyrintöläisistä Suomen joukkueessa olivat Juha Lilja, Kaarina Nurminen ja Saara Yli-Hietanen, kaikki alle 17-vuotiaiden sarjassa.

Sprinttikisassa Kaarina ylsi hienosti plaketeille sijoittumalla kuudenneksi, Saara oli 12:s. Juha oli vielä kolmanneksi viimeiselle rastille mukana mitalikamppailussa, mutta sitten virhe pudotti hänet lopulta sijalle 16. M17-sarjassa Suomen Eerik Nurminen oli hienosti hopealla.

Keskimatkan kilpailussa Saara oli parhaana suomalaisena yhdeksäs ja Kaarina 13:s. Juhan sijoitus oli jälleen 16. heti alkumatkasta tulleen kartanlukuvirheen takia.

Pitkällä matkalla Juha onnistui paremmin ja sijoittui kuudenneksi. Eerik Nurminen oli jälleen hopealla. Saara sai myös plaketin sijoittumalla kuudenneksi, mutta Kaarinan kisa päättyi keskeytykseen.

Viestissä Juha aloitti M17-viestissä hienosti ja oli vaihdossa kärkijoukoissa. Kun myös Teemu Kaksonen ja Eerik Nurminen onnistuivat hyvin, niin Suomen joukkue tuli voittajana maaliin vain kaksi sekuntia Venäjän edellä. Tyttöjen viestissä Kaarina teki hyvän suorituksen aloitusosuudella, mutta toisella osuudella Suomen joukkue jäi kauas kärjen taakse. Saara aloitti ankkurina hurjan loppukirin, mutta matka loppui kesken ja joukkue sijoittui neljänneksi puoli minuuttia pronssimitalista.

Kisoista pyrintöläisille tuli siis jokaiselle plakettisija ja lisäksi Juhalle hienosti EM-viestikulta. Onnittelut upeista suorituksista!

Kisasivut

Suunnistusliiton uutinen

EM-kultamitalistit Juha Lilja, Teemu Kaksonen ja Eerik Nurminen. Kuva: Suomen suunnistusliitto.
EM-kultamitalistit Juha Lilja, Teemu Kaksonen ja Eerik Nurminen. Kuva: Suomen Suunnistusliitto.