MM-kisoissa Florianille sprinttiviestihopeaa, Saila 5:s pitkällä matkalla

Teksti: Lammikko

Saila Kinni MM-kisojen pitkällä matkalla. Kuva: SSL
Saila Kinni MM-kisojen pitkällä matkalla. Kuva: SSL

Suunnistuksen MM-kisat käytiin Ruotsin Strömstadissa 20.-28.8.

Saila Kinni, 29, suunnisti aikuisten sarjassa uransa parhaaseen MM-sijoitukseen eli hienosti 5:nneksi pitkällä matkalla. Kisa käytiin aivan Ruotsin ja Norjan rajalla ja erikoisuutena oli, että osa reitinvalinnoista kävi jopa Norjan puolella. Maasto oli erittäin vaativa ja raskas, jota tehosti myös kisan alla rankkasateet, mutta samaa tasoa oli ratakin. Naisten rata oli 11,2 km ja ratamestarin arvioaika oli 1.20 tuntia. Kisan voittajalla Tove Alexanderssonillakin aikaa meni paljon ennakoitua enemmän. Toisena oli Venäjän Natalia Gemberle ja pronssin nappasi 41-vuotias Ann-Margrete Hausken.

Iloinen Saikku kertoi tv-haastattelussa, että “oli todella hieno pitkän matkan rata. Alussa oli tosi pitkä väli (lähes 4 km!) ja valitsemallani reitillä oli heinikkoista aukkoa ja jäin alussa aika paljon. Mutta kolmosrastin jälkeen alkoi sujua ja kulkea hyvin ja jaksoin pitkässä kisassa hyvin. Keskimatkalla purkautui lataus pettymykseen, mutta tämä meni hyvin.” Tekstiviestitsekin Saikku iloitsi, että “nyt on kyl ihan mahtava tunne. Kunto ja fiilis tuntui hyvältä jo keskimatkalla, mutta siinä suunnistustekniikkani oli väärä (=varmisteleva), mut nyt annoin vaan mennä ja suunnistin ihan normaalisti. Onneksi ei ollut väliaikamiehiä kertomassa 2. rastilla, kun oli tullut niin isot erot. Mutta oli se kyl tosi paha väli. Ei oikein löytyny hyvää reittiä ja tuntu, että homma ei oikein edennyt.”

Anni-Maija Fincke oli 12. ja Sofia Haajanen 15:s. “Olipa haastava kisa. Jalat on nyt olleet aika hyvässä kunnossa, olen jopa pystynyt viimeisen kuukauden juoksemaan joka päivä”, kertoi Anni haastattelussa viitaten monivuotisiin akillesvaivoihinsa.

Florian Howald sprinttiviestissä. Kuva: http://www.swiss-orienteering.ch
Florian Howald sprinttiviestissä. Kuva: http://www.swiss-orienteering.ch

Aiemmilla matkoilla sprintissä Aleksi Niemi, 21, onnistui hyvin ollen MM-ensikertalaisena 24. jääden 1.05 min voittajalle Ruotsin Jerker Lysellille. Mårten Boström oli parhaana suomalaisena 18. (+0.57 min).

Florian Howald, 25, oli Sveitsin hopealle sijoittuneessa sprinttiviestissä 2. osuuden juoksijana. Venla Niemi, 26, puolestaan oli Suomen 7:nneksi sijoittuneen sprinttiviestijoukkueen ankkurina.

MM-kisojen sivut: http://www.woc2016.se/