Ensimmäinen Huippuliiga Silja-rasteilla toi menestystä

Tampereen Pyrinnön suunnistajat olivat suurella joukolla Pääsiäisleirillä. Pääsiäissunnuntaina osallistuimme Silja-rasteille, joka oli myös ensimmäinen Huippu-liigan osakilpailu. Paikalla olivat siis myös TV-kamerat.

Naisissa menestystä tuli Venla Harjulle, joka voitti 25 sekunnin erolla Marika Teiniin. Kolmanneksi tuli Merja Rantanen. Voittaja-haastattelussa Venla kertoi:  “Takana on hyvä harjoituskausi. Olen osannut kuunnella tuntemuksiani.”  Venla hallitsi ensimmäisiä väliaikoja tasaisessa kisassa, mutta loppuvaiheissa voittokamppailu oli jännittävä. Venlan tehtyä pienen virheen Marika Teini nousi johtoon, mutta tuhosi voittomahdollisuutensa toiseksi viimeisen rastin virheeseen. Näin Venla nousi selvään voittoon. Pyrinnön naisten hyvän suorituksen täydensivät Lotta Karhola sijalla 9 ja Saila Kinni sijalla 12.

20170416_131335

Miehissä Paimion Frederic Tranchand oli ylivoimainen 1:39 minuutin erolla toiseksi tulleeseeen Pyrinnön Elias Kuukkaan. Frederic oli johdossa jo ensimmäisellä väliajalla noin 30 sekunnilla ja kasvatti välimatkaansa tasaisesti. Fredric Portin (PR) oli vahva aina osuuden loppuvaiheisiin, mutta teki virheen ja putosi kolmanneksi. Elias Kuukka oli tasaisen vahva ja jäätävän viimeisen 1.5 km ansiosta Elias nousi toiselle sijalle. Eroksi kärkeen jäi 1:39 minuttia. Kevään menestyjä Johan Runesson joutui tyytymään neljänteen sijaan. Lopulta erot olivat pienet: Portin jäi 3 sekunttia ja Runesson 7 sekunttia Eliaksesta.

20170416_150418

Pyrinnön pullat tuntuvat olevan hyvin uunissa, kevään klassikko-viestin Tiomilan lähestyessä.