Venloissa TP2 neljäs!

Pyrintö Venloissa jälleen paras suomalaisseura – kakkosjoukkueellaan!

Teksti ja kuvat: Lammikko

Joensuun Enon koulukeskuksessa suunnistettuun 40. Venlojen viestiin Pyrinnöllä oli asettaa kaksi todella kovaa joukkuetta. Ykkösjoukkueen ajateltiin taistelevan jopa voitosta ja kakkosen yltävän sijoille 10-20.

Kalevan Rastin ratamestarit tarjosivat naisille todella kimurantit radat ja rastit Harpatinvaaran vaativissa maastoissa. Peitteisyys, raskaat nousut, kanervikkoinen pohja, tiheiköt ja vaativat radat, hajonnat ja rastipisteet tekivät kisasta todella vaativan, jossa monet kärkisuunnistajatkin tekivät runsaasti virheitä.

Pyrinnön ykkösjoukkueen aloittaja Lotta Karhola juoksu oli alkuviikon sairauden jälkeen hellekelissä raskaassa maastossa voimatonta. Lotta jäikin yli yhdeksän minuuttia osuuden nopeimmille ja tuli vaihtoon sijalla 87. Toisella osuudella Anni-Maija Fincke nosti sijoituksen 47:nneksi, mutta aikaero kasvoi lähes 14 minuutiin. Kolmannella osuudella Saila Kinni yritti hyökätä eli kaikin keinoin saavuttaa kärkeä, mutta vaativassa maastossa taktiikka ei toiminut kunnolla. Saikku nosti sijoituksen kuitenkin 22:nneksi ja ero kärkeen kutistui lähes minuutilla  13.08 minuuttiin. Osuusajoissa Saila oli 8:s.

Ankkurina Venla Harju teki hienon juoksun nostaen TP1:n sijoituksen 12:nneksi. Ero kisan voittaneeseen Alfta Ösaan oli lopulta 13.17 minuuttia, ja osuusajoissa Venla oli 5:s.

Pyrinnön 2. joukkue teki jättiyllätyksen

TP2 (Lotta Eerola, Simona Aebersold, Sonja Kyrölä ja Anni Haanpää) tuulettaa maalisuoralla.

Pyrinnön nuori kakkosjoukkue juoksi ennakkoluulottomasti ja todella erinomaisesti.

Lotta Eerola, 17, aloitti rohkeasti ja omat hajonnat löytyivät hyvin. Puolivälin jälkeen Lotalle tuli kuitenkin 3 minuutin virhe. “Sain hyvin koottua itteni ja loppu meni taas hyvin. Lopussa alkoi tossu kyl painaa, mutta sain tsempattua.” Lotta tuli vaihtoon sijalla 49, ero kärkeen oli 6.05 minuuttia. “Pikkulikkana katsoin aina ihailevasti ykkösjoukkuettamme. Nyt tuntuu epäuskoiselta olla itse ykkösenä”, kertoi Lotta Pyrinnön Jukola-juhlassa Venlojen viestin palkintojen jaon jälkeen.

Toisella osuudella Anni Haanpää, 19, kertoi juosseensa vapautuneesti ja olleensa kovasti hämmästynyt kuultuaan vaihtosijoituksen olevan peräti 9. (+6.11 min). Osuusajoissa Anni oli peräti 4:s. “Kyllä tämä piristää ja antaa intoa jatkoonkin”, kertoi Anni Pyrinnön Jukola-juhlassa viitaten samalla kovaan pettymykseen, kun jäi nuorten MM-valinnoissa varasijalle.

Punahilkkojen valmentajat Janne Märkälä ja Annika Viilo.

Kolmannella osuudella Sonja Kyrölä, 26, paineli hienosti, vaikka teki lopussa muutaman pienen virheen. Sonjan vaihtosija oli jo 4. (+4.53 min). Osuusajoissa Sonja oli 5:s. “Oli hauska juosta helteessä. Aloitin rauhallisesti…tai oikeastaan aloitin aika kovaa”, hauskuutti Sonja pyrintöläisiä Pyrinnön Jukolajuhlassa. “Jotenkin oli vaikea saada täyttä iskufiilistä, mutta tässä maastossa maltti oli tarpeen, varsinkin rastinotoissa”, kertoi Sonja lehdistötilaisuudessa, jonne joukkue pääsi parhaana suomalaisjoukkueena.

Ankkurina Simona Aebersold, 19, kertoi olleensa tosi hermostunut kovasta lähtöpaikasta. Joukkueen kovaa menestysyllätystä kuvaa hyvin myös se, että Simona sai ylimääräisenä GPS-liivin kantaakseen ankkuriosuudelle. Simona kertoi tehneensä varmoja reitinvalintoja eikä tehnyt virheitä. Näin Punahilkkojen kakkosjoukkueen loppusijoitukseksi tuli upea 4. sija, 8.15 minuuttia voittajasta. Osuusajoissa Simona oli 15:s.

Palkintojenjaossa nähtiinkin kaksi punavalkoista joukkuetta, ensin TP1 sijalla 12 ja sitten TP2 sijalla 4. Lisäksi Suunnistusvalmentajat ry palkitsi parhaan suomalaisjoukkueen – Tampereen Pyrintö 2:n – valmentajina Janne Märkälän ja Annika Viilon.

Kilpailun voitti ruotsalainen Alfta Ösa. Toisena oli sveitsiläinen Ol Norska ja kolmantena ruotsalainen Stora Tuna. Koovee oli 11., KangSK oli 23.

Pyrinnön joukkueista sadan parhaan joukkoon sijoittuivat vielä TP3 (62.) ja TP5 (98.). Kaikkiaan TP:ltä oli 18 joukkuetta, joista TP18 oli vajaa, mutta kaikki muut 17 joukkuetta juoksivat hyväksytysti maaliin. Hieno juttu!

Venlojen viestin tulokset

Kaikkien Pyrinnön joukkueiden tulokset (pdf)

Pyrinnön ykkös- ja kakkosjoukkueet: Simona Aebersold, Saila Kinni, Lotta Eerola, Lotta Karhola, Venla Harju, Anni Haanpää, Anni-Maija Fincke ja Sonja Kyrölä.