Sprinttipäivä aikuisten MM- ja nuorten EM-kisoissa

Aikuisten MM-kisat avattiin tänään Tartossa, Virossa, sprintin karsinnoilla. Päivä oli suomalaisittain onnistunut, koska monen vuoden tauon jälkeen kaikki suomalaiset raivasivat tiensä huomiseen finaaliin. Pyrintöläisistä irti päästettiin tänään Aleksi Niemi ja Venla Harju. Molemmat juoksivat itsensä helposti erässään viidentoista parhaan joukkoon ja jatkoon. Aleksi nappasi helpohkolla ja vauhdikkaalla radalla vakuuttavasti karsintaeränsä toisen sijan. Venla tyylitteli jatkoon Galina Vinogradovan voittaman erän viidentenä. Aleksi sanoi radan olleen arvokisasprintin karsinnan tyyliin helppo. Juoksukin tuntui kulkevan ja mies toivoikin karsinnan aikana vallinneen sateen jatkuvan huomiseen.

Venla oli Aleksin kanssa pitkälti samoilla linjoilla.
–          Varmistelin aika paljon alkumatkasta ja tein yhden huonon reitinvalinnan. Kulku oli oikein hyvä ja rata ihan perus karsintarata, ei yllätyksiä. Huomisesta odotan kovavauhtista kisaa.

Tulokset, kartat: http://woc2017.ee/live/sprint-qualification

Tänään polkaistiin käyntiin myös nuorten EM-kisat Banska Bystricassa, Slovakiassa. Ohjelmassa oli aikuisten kisojen tavoin sprintit; kuitenkin sillä erotuksella, että nuorille oli jo ensimmäisenä kisapäivänä jaossa arvokisamitaleja. Suomen mitalitili saatiinkin auki heti ensimmäisenä päivänä, kun Anu Tuomisto otti D18-sarjassa niukan voiton seurakaverimme Tobia Pezzatin pikkusiskosta Elenasta ja Ida Haapala pronssia sarjassa D16. Pyrinnöstä kisoissa on mukana peräti kolme omaa kasvattia, kun Eerolan kaksoset Mikko ja Lotta kilpailevat 18-sarjassa ja Leo Matinheikki H16:ssa. Viime vuonna komeasti mitaleille vastaavissa kekkereissä juossut Leksa ei pystynyt puolustamaan sprinttipronssiaan päivän fyysisessä kisassa vaan taipui lopputuloksissa sijalle 16.

Leksa kommentoi kisaansa seuraavasti:
–          Rata oli reitinvalintapainotteinen ja tein kaksi reitinvalintavirhettä. Yksi iso puolen minuutin ohijuoksu myös. Ylämäkeen olisi pitänyt rankoo kovempaa, mutta muuten tuntuma oli hyvä! Huomenna riittää perussuoritus ja rutiineilla vaan, kommentoi Leksa huomista kisaa.

Tyttöjen 18-sarjassa Lotta sijoittui 17:nneksi ja valitteli kisan jälkeen heikkoa kulkua.
–          Kisa lähti hyvin käyntiin, mutta loppua kohden alkoi tulla virheitä ja huonoja reitinvalintoja. Käyrien huomioiminen oli haastavaa reitinvalintoja tehdessä. Huomisesta kisasta (pitkä matka) tulee varmasti raskas, mutta olen luottavainen omaan tekemiseen, kommentoi Lotta, jolla on viime vuoden EM:stä puolustettavanaan kulta juuri pitkältä matkalta, tosin D16-sarjasta.

Pyrintöläiskolmikosta selvästi tyytyväisin suoritukseensa oli Mikko, joka hätyytteli kymppisakkia sijoittuen lopulta 11:nneksi.
–          Kelvollinen juoksu ja lopputulos. Puolisen minuuttia virhettä ja hieman skarppaamalla TOP-6 olisi ollut saavutettavissa. Fyysisesti tunsin itseni todella vahvaksi ja odotan innolla huomista pitkää matkaa, kommentoi Mikko kisaansa.

Tulokset, kartat: http://www.eyoc2017.com/