Upea pyrintöläispäivä aikuisten MM:ssä ja nuorten EM:ssä

Viron MM-kisoissa jaettiin tänään ensimmäiset mitalit, kun Tarton keskustassa kisattiin sprintin finaalit. Venla palasi MM-tasolla kolmen vuoden tauon jälkeen kärkikahinoihin venyen neljänneksi! Eroa pronssin saavuttaneeseen Venäjän Vinogradovaan jäi 15 sekuntia. Kisan voiton vei suvereeniin tyyliin Tanskan Maja Alm ja hopealle juoksi niin ikään Venäjää edustava Natalia Gemperle, niukasti ennen maannaistaan. Neljäs sija maistui kuitenkin Venlalle, koska mitalisijat olivat helpohkolla radalla tänään ilman muiden epäonnistumista saavuttamattomissa.

–          Tein, minkä pystyin, ja sain sen, mitä oli saatavissa. Todella tyytyväinen olen siis päivän kisaan! Suurkiitos runsaslukuiselle pyrintöläiskannustusjoukoille!

Miesten kisassa voittokantaan palasi, ehkä hieman yllättäen, Sveitsin kokenut Daniel Hubmann, joka kukisti toiseksi tulleen Fredric Tranchandin kolmella ja kolmanneksi juosseen Jerker Lysellin viidellä sekunnilla. Aleksi Niemi ei tuntenut oloaan aivan yhtä teräväksi kuin edellispäivän karsinnassa, mutta suorituksen pilasi lopulta kuitenkin kolmanneksi viimeisen rastin väliin jättäminen. Vauhti olisi riittänyt kirkkaasti kahdenkymmenen parhaan joukkoon, mutta tällä kertaa oli tyytyminen hylkäykseen.

Virossa kisat jatkuvat jo huomenna sprinttiviesteillä, jossa pyrintöläisistä on mukana Florian Howald Sveitsin toisen osuuden viestinviejänä.

Tulokset, kartat: http://woc2017.ee/live/sprint-final

Nuorten EM-kisat jatkuivat Slovakiassa pitkän matkan kisalla ja pyrintöläisittäin erinomaisissa tunnelmissa. Leo Matinheikki sai koneensa auki edellispäivän sprintissä ja kirkasti viime vuoden kisoista saamaansa pronssia napsun, eli hopeaksi!

– Löysin reitinvalinnat tänään hyvin. Yksi 40 sekunnin virhe, mutta muuten oli virheetöntä menoa, kommentoi tuore hopeamies kisansa jälkeen.

Kahta vuotta vanhempien sarjassa Mikko Eerola juoksi itsensä diplomille ollen lopputuloksissa viides. Mikko kehui juoksunsa olleen eilisen tavoin todella vahvan tuntuista ja päävalmentaja palkitsikin huippukuntoisen Mikon huomisen viestin ankkuripätkällä.

– 13-välillä tein huolimattomuuttani ison, minuutin suuntavirheen, mutta muutoin meno oli oikein sujuvaa. Mitalikin olisi tietenkin maistunut, mutta olen tosi tyytyväinen viidenteenkin sijaan.

Tyttöjen 18-sarjassa Anu Tuomisto vastasi tänäänkin häneen kohdistuneisiin odotuksiin vakuuttavasti ja toi Suomelle hopeaa. Lotta Eerola ei sen sijaan kyennyt aivan samanlaiseen suoritukseen kuin viime vuoden EM-pitkällä. Virheet tiputtivat kärjen vauhtia edenneen Lotan lopputuloksissa 10:nnelle sijalle.

– Suoritus oli yksi iso pettymys. Alku lähti hyvin käyntiin, mutta pitkillä väleillä eksyin pahasti ja mahtui sinne sekaan vielä iso rastinottovirhekin.

Nuorten EM-kisat päättyvät sunnuntaina viesteihin.

Tulokset, kartat: http://www.eyoc2017.com/