Florian Howald sprinttiviestissä MM-pronssille!

Viron MM-kisat jatkuivat tänään sprinttiviestillä, jossa Flo sai viime vuoden malliin kunnian viedä Sveitsin viestiä toisella osuudella. Tasaisenvahvana suunnistajana tunnettu Flo juoksi oman osuutensa vakuuttavasti ja vaihtoi kolmannelle osuudelle kärjessä. TV-kuvista saattoi kuulla radan varrelta pyrintöläisyleisön äänekkäitä ”Hyvä Flo!” –huutoja, mikä varmasti siivitti miehen loistavaan vauhtiin.

Kisa oli hyvin erikoinen niin maastovalinnan kuin kisatapahtumienkin osalta. Selvänä ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Tanska kyykähti pahoin toisella osuudella, ja mitalinkin saavuttaminen vaikutti jo mahdottomalta tehtävältä. Vaiherikas kilpailu tiesi kuitenkin sitä, että tilanteet vaihtelivat suuntaan ja toiseen niin tiuhaan, ettei mitaleita voitu vielä jakaa kahden osuuden jälkeen.

Ruotsi lähti ankkuriosuudelle todella ylivoimaisessa johtoasemassa ja jätti muut kamppailemaan himmeämmistä mitaleista. Viimeisessä vaihdossa mahdollisuudet mitaleihin omasivat Ruotsin lisäksi vielä sensaatiomaisesti juossut Tsekki, Venäjä, Tanska, Sveitsi ja Iso-Britannia. Vahvimmin ankkuriosuudella eteni edellispäivän suvereeni maailmanmestari Maja Alm varmistaen Tanskalle hopeiset mitalit. Sveitsin Sabine Hauswirth tiputti yksitellen muut kannoiltaan ja sai loppusuoralla juhlia pronssia yhdessä joukkuekavereidensa kanssa. Florian oli kisan jälkeen todella tyytyväinen mitalijuhliin päättyneeseen kisaan.

–  Oli mahtavaa päästä lähtemään kärjessä, kun sai tehdä rauhassa omia ratkaisuja. Mahdollisesti muutama väärä reitinvalinta ja loppumatkasta penkat tuntu tosi raskailta. Upea tunne kuitenkin päästä vaihtamaan kärjessä! Koko projekti tämän joukkueen kanssa oli jälleen kerran hieno kokemus ja odotan jo innolla torstaista keskaria!

Suomen viesti lähti alkumetreistä lähtien väärille raiteille, ja hektisessä sprinttiviestissä kelkan kääntäminen on todella vaikea tehtävä. Suomen oli lopulta tyytyminen MM-sprinttiviestihistorian heikoimpaan sijaansa, 10:nneksi.

Tulokset, kartat: http://woc2017.ee/live/sprint-relay

Nuorten EM-kisat päätettiin tänään viesteihin. Jos oli Virossa Suomen meno tahmeaa, niin niin se oli myös Slovakiassa. Isot virheet sävyttivät suomalaispäivää pois lukien D16-joukkuetta, joka juoksi tasaisen vahvasti selvään mestaruuteen.

Mikko Eerola sai edeltävien päivien loistojuoksujensa myötä ansaitusti kunnian ankkuroida Suomen H18-joukkuetta. Edeltävien osuuksien viestinviejät eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla ja Mikko pääsi metsään viidentenä vajaa kuusi minuuttia kärjen perään. Mikon juoksu oli kuitenkin samaa huippuluokkaa, mihin oli edellispäivinä totuttu, ja mies taisteli loppumatkasta vielä jopa saavuttamattomalta tuntuneesta pronssimitalista. Sprintin kultaa ja pitkän matkan pronssia suunnistanut ja kotiyleisönsä edessä juokseva Jakub Dekret oli kuitenkin lopputaistossa hieman vahvempi jättäen Suomen neljänneksi.

–  Hyvä juoksu oli. Pikku koukkuja tuli paikoin, mutta ei mitään isompaa. Tavoitteet oli mitaleilla, mutta loppuveto ei ihan riittänyt Dekretiin. Puolimatkasta tultiin yhtämatkaa, mutta lopussa kaveri oli vain vahvempi, kommentoi Mikko taistelua Slovakiaa vastaan.

Leo Matinheikki pääsi H16-sarjassa matkaan joukkueensa ankkurina kärjen välittömässä tuntumassa, mutta alkumatkasta tullut virhe tiputti Leksan kärjen kyydistä. Leksa taisteli joukkueensa vielä mitalitaistoon ja juoksi maaliin kolmantena, mutta sai pian kuulla jättäneensä epähuomiossa yhden rastin väliin. Seurauksena oli luonnollisesti valitettava hylkäys.

Lotta Eerolan päivä D18-sarjan kakkososuuden juoksijana oli myös valitettavan mollivoittoinen. Ensimmäisessä väliajassa Lotta leimasi vielä kärjessä, mutta sitä seurasi isot virheet kolmelle peräkkäiselle rastille. Vaihtoon Lotta kiri neljäntenä lähes neljä minuuttia kärjen jälkeen. Lopputuloksissa Suomen D18-joukkueen oli tyytyminen katkeraan neljänteen sijaan. Lotalla on vielä edessä viikon päästä alkavat nuorten MM-kisat Tampereella ja niiden maastojen pitäisi sopia taitavana suunnistajana tunnetulle Lotalle erinomaisesti.

Tulokset, kartat: http://www.eyoc2017.com/