Johan kymppisakkiin MM-kisojen kuninkuusmatkalla

Viron MM-kisoissa siirryttiin tänään välipäivän jälkeen metsän puolelle, kun ohjelmassa oli pitkän matkan kisa. Odotuksissa oli fyysisesti sekä taidollisesti todella haastava, ja katsojan näkökulmasta, mielenkiintoinen kisa. Viron maastot muistuttavat tähän aikaan vuodesta suunnistajan painajaista. Eteen tulee jatkuvasti kaatuutta puunrunkoa, kaseikkoa, kuraa ja upottavaa suota. Pärjätäkseen on kisan aikana oltava henkisesti vahva pystyäkseen sulkemaan kaikki negatiiviset ajatukset pois mielestä.

Pyrintöläisistä tulessa olivat tänään erityisesti pitkälle matkalle tähdänneet Johan Runesson ja Saila Kinni. Sailalla oli puolustettavanaan viime vuodelta viides sija vastaavalta matkalta siinä, missä Johan teki kolmen vuoden tauon jälkeen paluun MM-kisojen lähtöviivalle

Johanilla oli alkumatkasta hieman käynnistymisvaikeuksia ja mies saikin vasta ensimmäisen pitkän välin jälkeen suunnistuksen sujumaan haluamallaan tavalla. Ensimmäisen väliajan jälkeen Johan piti mitaliinkin oikeuttavaa vauhtia, mutta alkumatkasta tullut ajanhukka painoi lopulta sijoituksen niukasti kuuden kärjen ulkopuolelle. Lopulta Johan oli kahdeksas, 6.24 voittaja Lundanesille jääneenä. Saavutus on kuitenkin selvästi miehen paras MM-tasolla. Muut mitalisijat menivät kisan suuryllättäjä Venäjän Leonid Novikoville ja Ruotsin William Lindille.

Johan kommentoi omaa kisaansa seuraavasti: “Minulla oli tosi huono tunne ensimmäisen pitkän välin toteutuksesta. Sen jälkeen sain homman sujumaan todella hyvin 21. rastille, johon tein pienet virheet rastinotossa ja rastilta lähdössä. Viimeisillä kilometreillä väsyin myös pahasti. Olen todella tyytyväinen kahdeksanteen sijaan, mutta tavallaan myös pettynyt, koska taistelin pitkään TOP5-sijoista!”

Naisissa voittoon juoksi odotetusti Ruotsin Tove Alexandersson, vaikka sairastikin pienimuotoisen flunssan viikonloppuna. Alexanderssonin lisäksi muusta porukasta erottui selvästi Tanskan Maja Alm, joka korjasi hopeisen mitalin, kisojen kolmannensa. Pronssille suunnisti lauantaisen sprintin hopeamitalisti Natalia Gemperle. Sailan kisa lähti hyvin käyntiin, mutta toisen pitkän välin epäonnistuminen murensi mahdollisuuden huippusijoihin.

“En ole lainkaan tyytyväinen suoritukseeni. Toisen pitkän välin mentyä huonosti niin reitinvalinnallisesti kuin toteutuksellisestikin katosi suunnistuksestani rauhallisuus. Suunnistus alkoi tökkiä, mistä seurasi lukuisia epäonnistuneita välejä”, kommentoi pettynyt Saila omaa kisaansa.

Hieman jopa ylipitkäksi venyneen pitkän matkan jälkeen urheilijat saavat keskiviikkona viettää jälleen ansaittua lepopäivää. Sen jälkeen on vuorossa kisaviikon viimeinen puristus, kun torstaina juostaan keskimatkat ja perjantaina viestit. Pyrintöläistä väriä on mukana joka matkalla ja joka sarjassa, joten suunnatkaamme kisapaikalle tai TV-vastaanottimien äärelle kannustamaan omiamme!