Sprintin SM-kisoissa 11 mitalia

Kaikkien aikojen ensimmäiset Helsingissä pidetyt SM-suunnistukset onnistuivat erinomaisesti. Kannelmäen-Malminkartanon kaupunginosat tarjosivat haasteellisen suunnistusympäristön, jossa erinomainen kartta ja vaativat radat erottelivat jyvät akanoista.

Pyrinnön menestys oli kaikkien aikojen paras. Millään seuralla. Missään jalkasuunnistuksen SM-kisassa. Koskaan. Ryhmä 1:n SM-kisassa Pyrintö keräsi 101,5 pistettä! Ryhmä 2:n puoleltakin pisteitä ropisi 23 pinnaa eli kokonaissaldo oli yhteensä 124,5 pistettä. Pyrintö saalisti ryhmä 1:n kisoista peräti 7 mitalia ja 8 plakettia. Ikähenkilöt napsivat hienosti 4 mitalia ja 2 plakettia. Yhteensä siten peräti 11 mitalia ja 10 plakettia. Huikea saalis!

Pääsarjoissa tiukat taistelut

Venla Harju SM-hopeaa
Elias Kuukka 4. H21

Naisten sarjassa IFK Göteborgin Kirsi Nurmi otti voiton 6 sekuntia ennen meidän Venla Harjua. “Ei tullut vieläkään aikuisten henkilökohtaista SM-kultaa”, harmitteli Virossa MM-pronssia keskimatkalla ja sprintissä neljännen sijan ottanut Venla.

Miesten pääsarjassa kuusinkertainen nuorten MM-kultamitalisti Olli Ojanaho, 20, otti hienosti miesten sarjan SM-kullan. “Halusin karistaa vain metsäsuunnistajan maineen”, totesi Ojanaho tyytyväisenä. Pyrinnön myöskin metsäsuunnistaja ja erinomaiseen syyskuntoon päässyt Elias Kuukka oli 4. ja hävisi pronssin vain 2 sekunnilla estejuoksusta taas suunnistukseen loppusyksyksi palanneelle Topi Raitaselle. Aleksi Niemi oli 6:s

Junnut jylläsivät

Teemu Eerola voitti H20-sarjan SM-kullan.

Hopeamitalisti Juha Lilja H18
Pronssimitalistit Sara Kurth D17 ja Anni Haanpää D20

Venla otti siis naisten sarjan ja Juha Lilja H18-sarjan SM-hopean. Anni Haanpää oli D20-sarjassa jaetulla pronssilla. 17-sarjassa Mikko Eerola ja Sara Kurth voittivat pronssia. Ilona Tikkakoski otti 14-sarjasta pronssia.

Plaketeilla olivat: Elias Kuukka (4./H21), Sakari Koivuniemi (4./H17), Lotta Eerola (4./D17), Kaarina Nurminen (5./D15), Aleksi Niemi (6./H21), Pihla Häkkinen (6./D14), Juho Nieminen (8./H15) ja Matias Mäenpää (10./H14).

Neljä mitalia senioreille

Ikähenkilösarjoissa (R2) mitalin saivat Annika Viilo (1./D50), Hilkka Lankia (1./D65), Mikko Heinämäki (3./H50) ja Leena Brax (3./D75). Plaketit saalistivat Janne Märkälä (5./H45) ja Jarmo Oikarinen (6./H55).