SM-yöstä Lotta Karhola voitti ensimmäisen SM-kultansa, hopeat Annille ja Henkalle

Laihian Luja järjesti komiat yösuunnistuksen SM-kisat Rotevanvuoren todella vaativissa maastoissa. Alkuosa radoista oli köyhää ja tasaista maastoa ja sen vuoksi vaativaa. Mutta pian maasto ja radat muuttuivat todella vaativaksi rinnesuunnistukseksi.

Lotan ensimmäinen mestaruus

Naisten pääsarjassa Lotta Karhola, 26, otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin ja heti kolahti SM-kultaa. Ja vieläpä tooodella ylivoimaisesti. Lotan voittomarginaali  oli peräti 5.24 min MS Parman Maija Sianojaan.

Mikä oli ylivoimaisen voittosi  salaisuus, Lotta?

’Maltti. Uskalsin mennä vaativat paikat maltilla. Olen viimeksi ollut SM-yössä viissin vuonna 2010 ja vika yöreenikään Pinsiössä ei mennyt putkeen. Mutta varmaan sekin auttoi, että malttoi mennä vaativat paikat nyt maltilla. Runessonilta lainattu lamppu oli kyllä loistava’.

Lotta on tosiaan osallistunut viimeksi junnusarjoissa SM-yöhön ollen joka kerta plaketeilla, mutta yksi hopea löytyy D18-sarjasta. ’Kyllä mestaruus maistuu makealta, kun kesä ei ihan helppo ollut. Ensi kaudeksi tavoitteena on nousta arvokisoihin’, paalutti pian lääkäriksi valmistuva Lotta tavoitteensa.

Miesten pääsarjassa Anton Kuukka oli ainoana pyrintöläisenä 20:s.

Henkalle ja Annille hopeaa

H18-sarjassa kovaan syyskuntoon päässyt Henrik Aslöf, 17, otti hienosti SM-hopeaa jääden 1.47 min voittajasta. ’Meni hyvin. Kunto on nyt tosi hyvä mallilla kevään vaikeuksien jälkeen. Kesän harjoituskuuri kantaa nyt hedelmää’, totesi Henkka tyytyväisenä. ’Toivottavasti pysyn ens kaudella terveenä – arvokisat on tähtäimessä’.

Anni Haanpää, 19, otti SM-hopeaa D20-sarjassa. Voittaja oli jälleen Jyväskylän Veera Klemettinen voittaen Annin 2.32 min. Kolmas oli Paraisten Amy Nymalm (+2.43 min). Anni harmitteli kisan jälkeen, että olisi ollut voittoonkin mahdollisuus, kun Anni sai Veeran kiinni alkumatkalla, mutta sitten tiet kuitenkin erkanivat. Lopussa Anni pelkäsi, että jää mitaleilta, kun loppupuolella rataa tuli iso 3 min virhe. Mutta hienosti hopeaa oli kutenkin tuomisina.

8 plakettia

Mitalien lisäksi TP-leiriin tuli 8 plakettia. Junnuista 5. sijat ottivat Akseli Konttila, H15- ja Leo Matinheikki H16-sarjassa, Heini Rintanen oli 6. D20-sarjassa, Lasse Viilo, 7. (H19), Villa Mustajoki 8. (D15) ja Olli Mustajoki 9. (H15). 2 ryhmäläisistä Kirsi Laasonen oli 4. (D55) ja Jukka Kallio 6. (H55).

Teksti ja kuvat: Lammikko

SM-pisteitä ropisi hienosti 59 pistettä, se oli seuroista eniten.

Tampereen Pyrintö 59
Espoon Suunta 48
MS Parma 48
Helsingin Suunnistajat 45
Suunta Jyväskylä 44
Jämsän Retki-Veikot 38
Paimion Rasti 37
Kouvolan Suunnistajat 36
Koovee 35
Ikaalisten Nouseva-Voima 18
Valkeakosken Haka 17
Hämeenlinnan Suunnistajat 16
Kangasala SK 10,5
Rasti-Nokia 9

 

Lotta Karhola

Anni Haanpää

Henrik Asklöf