Pyöräsuunnistajien huikea kausi

Pyrinnön pyöräsuunnistajat menestyivät tällä kaudella paremmin kuin koskaan. Sekä kansallisista että kansainvälisistä arvokisoista tuli useita mitaleita.

EM-kisoissa 30.7.-5.8. Ranskan Orléansissa Saara Yli-Hietanen, 17, sai mitalin jokaiselta matkalta: kultaa keskimatkalta, pitkältä matkalta sekä viestistä ja pronssia sprintistä. Suomen ja Pyrinnön menestystä W17-sarjassa täydensi Kaarina Nurminen, 15, keskimatkan pronssilla ja viestikullalla. M20-sarjassa Juha Lilja, 18, oli Suomen hopealle sijoittuneessa viestijoukkueessa, henkilökohtaisilla matkoilla paras sijoitus oli keskimatkan 4. sija. Antti Rissanen, 16, oli 17-sarjassa sprintissä sekä viestissä 4:s.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat pidettiin 19.-27.8. Liettuan Vilnassa. W20-sarjan viestissä Saara, Kaarina ja Jutta Nurminen voittivat kultaa. Sprintissä Juha sai pronssia, Saaran paras tulos oli henkilökohtaisilla matkoilla W20-sarjassa oli sprintin 6. sija ja Kaarina oli parhaimmillaan keskimatkalla 4:s.

SM-kisoissa mitaleita ja pistesijoja tuli roppakaupalla, ja SM-pisteitä pyöräsuunnistuksesta tuli tänä vuonna peräti 170.

Juha, Antti ja Saara saivat mitalin joka matkalta: Juhalle H20-sarjassa kultaa keskimatkalta, pariviestistä ja sprintistä sekä pronssia pitkältä matkalta; Saaralle kultaa keskimatkalta, pitkältä matkalta sekä hopeaa sprintistä (D17) ja pariviestistä (D20); Antille kultaa pitkältä matkalta sekä pronssi sprintistä ja keskimatkalta (H17) ja kultaa pariviestistä (H20). Kaarina voitti keskimatkan (D15) ja pariviestin (D20).

Muita menestyjiä olivat Silja Yli-Hietanen (D15 hopeaa keskimatka ja sprintti, H17 pariviesti 7.), Tommi Viilo (H15 sprintti 4., H17 pariviesti 7.), Antti Paasi (H20 keskimatka 10., sprintti 8. ja pitkä matka 8.) sekä Keijo Viilo (H60 keskimatka 3., sprintti 3. ja pitkä matka 2.)

Linkkejä kisasivuille:

Kuvat: Jari Yli-Hietanen

Saara Yli-Hietanen

Juha Lilja

Kaarina Nurminen
SM-keskimatkan 10.6.2017 palkintopallilla vasemmalta Silja Yli-Hietanen, Kaarina Nurminen ja Vilma Pesu

Tommi Viilo lähettää Siljan matkaan SM-pariviestissä 11.6.2017

Vuoden 2017 pyöräsuunnistuksen pitkän matkan Suomen mestari sarjassa H17 Antti Rissanen