Tampereen Pyrintö vahvistuu suunnistuksen nuorten MM-mitalistilla

Tuore nuorten MM-mitalisti, Aleksi Sorsa, vaihtaa ensi kaudeksi Espoon Suunnan värit Tampereen Pyrinnön punavalkoisiin. Nuorten MM-viestissä hopeaa yhdessä Akseli Ruoholan ja Olli Ojanahon kanssa juhlinut Sorsa esiintyi heinäkuisissa arvokisoissa henkilökohtaisillakin matkoilla vakuuttavasti. MM-pitkällä Sorsa nappasi neljännen ja keskimatkalla yhdeksännen sijan.
Sorsa päätti asepalveluksensa Puolustusvoimien Urheilukoulussa tänä syksynä ja valmistautuu ensimmäiseen pääsarjavuoteensa ammattilaisena. Pyrintöön miehen toi halu kehittyä entisestään sekä seuran miesten edustusryhmän, Punakoneen, tarjoama mahdollisuus harjoitteluun ja leireilyyn maailman ja Suomen parhaiden kanssa.
– Ensi vuosi on ensimmäiseni pääsarjassa ja tästä alkaa polku kohti aikuishuippua. Punakone tarjoaa itselleni parhaan kehittymisympäristön kaikkine leireineen itseäni kovemmassa porukassa. Lisäksi pidän tärkeänä, että porukan hyvä henki takaa sen, että harjoittelu on myös hauskaa, toteaa Sorsa uuden seuransa tiedotteessa.
Kun opiskelupaikkaa ei kevään yhteishaussa irronnut, päätti mies ottaa armeijan jälkeisen vuoden välivuotena ja keskittyä täysillä suunnistukseen. Sorsa tiedostaa hyppäyksen nuorista aikuisiin olevan iso, muttei pelkää heittäytyä ammattilaiseksi pääsarjavuoden kynnyksellä. Suuria odotuksia mies kieltäytyy ensi kaudelle kuitenkin asettamasta.
– Haluan olla todella kovassa kunnossa ja panostaa ennen kaikkea suurviesteihin. Näyttökisoissa pyrin tekemään parhaani ja olen tyytyväinen siihen, mihin se riittää. SM-kisoissa menestyminen on totta kai myös mielessä, mutta sekin tulee vain oman hallitun tekemisen kautta, puntaroi Sorsa.
Aleksi Sorsa tunnetaan taitavana suunnistajana ja hän löysi rasteille alun perin isänsä opastamana. Muutaman mutkan kautta matka vei Helsingin Poliisi-Voimailijoiden ja Pihkaniskojen kautta vahvana nuorisosuunnistusseurana tunnettuun Espoon Suuntaan. 2013 EsSuun siirtynyt Sorsa kiitteleekin saamaansa tukea urheilijanuransa alkutaipaleella.
– En olisi tällä tasolla ilman EsSua ja olenkin kaikesta vuosien varrella saamastani tuesta seuralle erittäin kiitollinen.
Vastikään Suunnistusliiton Team Kisakallio –ryhmään nimetty Sorsa vahvistaa Punakoneen jo ennestään vahvaa miehistöä ensi kaudelle. Kun porukkaan kuuluu kymmenkunta maajoukkuemiestä ja toistakymmentä kansainvälisiin arvokisoihin tähtäävää urheilijaa, on Pyrintö ensi kaudellakin vahva ehdokas suurviestien kärkikamppailuihin.