Kaksoisvoitto Viestiliigan avauksessa

Suunnistuksen Viestiliiga heräsi monen vuoden taon jälkeen henkiin Turun Suunnistajien Kevätyön Viestissä.  Suunnistusvalmentat ry:n ja Oikea Reitti Oy:n yhteistyönä synnytetty Viestiliiga tarjosi Raision Tikanmaan maastoissa jännittävät taistelut voitosta molemmissa sarjoissa.

Miesten viestissä Pyrintö kaksoisvoittoon

Kevätyön viestin kaksoisvoittajat. Vasemmalta TP2: Aleksi Sorsa, Antin Kuukka, Johan Runesson TP1: Otto Simosas, Elias Kuukka, Aleksi Niemi

Miesten viestiin starttasi hienosti 60 joukkuetta. Ennakkosuosikkeina etukäteisveikkailuissa olivat Paimion Rasti, Pyrinnön kaksi joukkuetta, Ikaalisten Nouseva-Voima, Koovee ja Lynx.

Viesti olikin alusta saakka jännittävä ja tasainen. Ensimmäiseltä osuudelta Ikaalisten Mikko Knuuttila tuli  ensimmäisenä TP1:n (Otto Simosas) ja Paimion seuratessa. TP2:n Aleksi Sorsa oli 7. vain 18 sekuntia kärjestä. Molemmille Pyrinnön uusille miehille siis hieno ensi debyytti Punakoneessa. Ensimmäisessä vaihdossa kymmenen joukkuetta oli vielä yhden minuutin sisällä.

Toisella osuudella TP1:n Elias Kuukka ja Paimion Vili Niemi karkasivat selvään johtoon. Pyrinnön kakkosjoukkueen Anton Kuukka oli 1.15 minuuttia ja muut joukkueet yli 2 minuuttia kärkeä perässä.

Ankkuriosuudesta muodostui jännittävä ja tiukka otatus Paimion Fredric Portinin, Pyrinnön ykkösjoukkueen Aleksi Niemen ja loppupuolella porukkaan liittyneen TP2:n Johan Runessonin välillä. Viimeiset hajonnatkin sattuivat yllättäen samoiksi ja niin viimeiset kaksi kilometriä tultiin liki rintarinnan taistellen. Aleksi Niemi avasi pellit kilometri ennen maalia ja sai 7 sekunnin eron, jonka onnistui pitämään loppuun asti. Johan Runesson taisteli toiseksi ja Paimion Portinin oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

MS Parma sijoittui neljänneksi ennen Turun Metsänkävijöitä ja Ok Triania. Tämä kolmikko jäi 6 minuuttia kärkeen. Angelniemi oli 7., sitten TP3 (Severi Kymäläinen, Mikko Eerola, Jarkko Huovila), Koovee ja Paimio2,. Lynx oli 11. ja Helsingin Suunnistajat 12.

Punakoneen viestikausi alkoi odotetun vahvasti ja tuloksena oli kolmas peräkkäinen Kevätyön Viestin voitto ja historian toinen kaksoisvoitto. Se edellinen oli… hm….90-luvulla.

Naisten viestissä dramatiikkaa loppuun asti

Ennen miesten viestiä naiset juoksivat oman kisansa. Kolmeosuuksinen viesti oli jännittävä – ja jopa dramaattinen. Viestiä johti alusta asti Paimion Rasti, mutta SK Pohjantähden ankkuri Marika Teini kuroi eron umpeen. Tiukassa kiritaistossa Pohjantähti tuli ensimmäisenä maaliin ennen Paimion Emma Silvennoista. Mutta Teiniltä puuttuikin ankkuriosuuden 2. rastin leima. Ja kun leimaukset varmistava pahvilappu oli pudonnut matkalle, niin tuloksena oli hylkäys. Opetus: pahvilappu pitää teipata kiinni.

Lopulta Paimion Rasti vei siis avausviestin voiton joukkueella Aleksandra Hornik, Saara Norrgran ja Emma Silvennoinen. Rastikarhut yllätti toisella sijallaan (Suvi Ylikylä, Tuija Kuusela, Mira Kaskinen) jääden 6.30 minuuttia PR:lle. Kolmannen sijan taisteli itselleen Koovee (Marjo Taanila, Miia Niittynen ja Ulrika Uotila). Neljänneksi taipui niukasti Angelniemen Ankkuri ankkurinaan Emily Kemp. Viides oli Pargas IF ja kuudes Hiidenkiertäjät.

Pyrinnön viestin aloitti Anni-Maija Fincke, joka tuli vaihtoon viidentenä vain 6 sekuntia kakkossijasta. Toisella osuudella Lotta Karhola ajoi Paimion kiinni jääden kuitenkin lopussa 27 sekunnin päähän. Viimeiselle osuudelle toisena sännännyt Tampereen Pyrintö asetti ankkuriksi varapakastaan vasta 15-vuotiaan Silja Yli-Hietasen. Parin virheen myötä TP:n sijoitukseksi tuli 7.  Kuitenkin Siljalle hienoa oppia naisten viestin kärkitaistoista.

Viestiliiga jatkuu FinnSpring-viestillä 22.4. Espoossa.

Tulossivut: http://tulospalvelu.olfellows.fi/2018/kevatyo/tiedostot/h21_lopputulokset.html

Teksti ja kuva: Lammikko