SM-keskimatkalta kolme mitalia, sprinttiviestistä hopea

Mikko, Anni ja Arto mitaleille SM-keskimatkalla Kouvolasta ja HD18-sarjasta hopeaa SM-sprinttiviestistä Keravalta

Kouvolan Suunnistajat järjesti onnistuneet ja vaativat SM-keskimatkan kisat vaativissa suppamaastoissa.

Iltapäivän finaaleissa kultaa vuoli H18-sarjan Mikko Eerola ylivoimaisella 2.05 min erolla. Anni Haanpää oli hienosti pronssilla D20-sarjassa. H65-sarjaan vaihtanut Arto Kiiskinen otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin ja heti kultaisena.

Plaketeilla olivat Konsta Puranen H20/4., Mervi Pesu D45/4., Akseli Konttila H16/5., Ilona Tikkakoski D15/5., Oona Luoma D18/7., Johan Runesson H21/7., Teemu Eerola H20/8., Sakari Koivuniemi H18/9., Pihla Häkkinen D15/9. ja Aleksi Niemi H21/9. Punakoneesta pääsi H21:n A-finaaliin peräti 7 suunnistajaa.

SM-pisteitä tuli ryhmä 1:stä (H/D15-21) 57 ja ryhmä 2:sta (seniorit) 9 eli  yhteensä 66 pinnaa.

Ensimmäisestä SM-sprinttiviestistä hopeaa HD18-sarjasta

Kaikkien aikojen ensimmäiset SM-sprinttiviestit pidetiin Keravalla. Hienot radat ja vaativa maasto, onnistuneet järjestelyt  ja tasaiset kisat. Osa joukkueista oli seurajoukkueita ja osa aluejoukkueita. Tästä syystä viestisijoituksista tuli kova taistelu. Varmasti hyvää treeniä maajoukkuettakin ajatellen!

Pyrinnöllä oli kaksi omaa joukkuetta HD18-sarjassa. Ykkösjoukkue (Oona Luoma, Leo Matinheikki, Mikko Eerola ja Silja Yi-Hietanen) suunnisti hienosti ja tuli ensin kuulutuksen mukaan voittajana maaliin. Mutta koska yhden rastin joukkohylyt aiheuttanut protesti meni (aiheellisesti) läpi, niin voittajaksi nousi ensimmäisenä maaliin tullut Kouvolan Suunnistajat.

Myös Pyrinnön kakkosjoukkue (Ilona Tikkakoski, Sakari Koivuniemi, Akseli Konttila ja Pihla Häkkinen) suunnisti hienosti ja oli 5:s.

HD21-sarjassa Pyrintö oli tiukassa mitalitaistossa todella tasaisessa kisassa. 2. osuudella kuitenkin Otto Simosas ei saanut kuitenkaan leimaa viimeisen rastin touch free -leimaisimesta ja niin plakettisija vaihtui hylkäykseen.

HD40-sarjassa Hämeen joukkueen ankkurina Annika Viilo nosti joukkueensa SM-pronssille. Joukkueessa juoksivat Sirra Toivonen (KangSK), Mika Häkkinen (Hiiltomiehet), Antti Virtanen (HlS) ja Annika.