Latvian MM-kisat avattu sprintillä

Latvian Riikan vanhassa kaupungissa kisatussa MM-sprintissä naisissa. Sprintti oli tyypillinen vanhan kaupingin sprintti – teknisine kapeine kujineen ja ei-ruutukaavoinen. Myös turisteja riitti haastamaan nopeaa etenemistä.

Maelle Beauvir

Naisten kärkikolmikko koostui tutuista nimistä. Maja Alm otti neljännen peräkkäisen sprinttivoiton, Tove Alexandersson ei saanut vieläkään sprinttikultaa – nyt hopeaa. Judith Wyder palasi äitiyslomalla mitalikantaan. Suomalaiset sijoittuivat sijoille 11 Marika Teini, 13 Anna Närhi ja 14 Maija Sijanoja.

Pyrintöläisistä Maelle Beauvir (Ranska) sijoittui sijalle 31.
Miesten sprintissä sadekuuro kasteli kadut ja toi pienen lisähaasteen tekemiseen – toisaalta sade pelotti turistit katosivat kaduilta ja näin helpotti tekemistä.

Miesten sprintissä pyrintöliäisissä oli kisassa mukana Aleksi Niemi. Aleksi päätyi sijalle 14. Erityisesti sprintin loppuosan Aleksi tuli hurjan hyvää vauhtia.

Aleksi kommentoi suoritustaan: “Alkuun 3-4 välillä tein ison virheen yhdessä risteyksessä, kun meinasin lähteä väärää rastia kohti. Sen jälkeen juoksinkin tosi hyvin ja olen tyytyväinen omaan suorittamiseen. Niukasti top10 ulkopuolelle putoaminen harmittaa, mutta onneksi huomenna on jo tulossa uusi kisa!”

Aleksi Niemi, Aleksin valmentaja Jaakko Paasi ja Kahilan veljekset

Miesten kärkikolmikko oli Daniel Hubmann (3. sprintin mm-kulta), Tim Robertson ja

Andreas Kyburz. Tim Robertsonin MM-mitali oli Uuden-Seelannin ensimmäinen suunnistuksen MM-mitali.

Aleksi Niemi

Aleksin lisäksi Miika Kirmula oli mukana finaalissa ja oli sijalla 28.

MM-kisat jatkuvat sunnuntaina sprinttiviesteillä – ja siellä Aleksi taas kisassa mukana.