Latvian MM-sprinttiviesti toi Florianille MM-hopeaa – Aleksille hyvä suoritus.

Sprinttiviesti suunnistettiin aurinkoisessa kelissä Riikan uudemmissa kaupungin osissa. Sprinttin korkeuserot olivat hyvin pienet ja reitinvalinta korostui kovan juoksuvauhdin lisäksi. Vaativaa teknisestä sprinttisuunnistusta ei viestissä ollut.

Tove Aleksandersson ja Ruotsi lähti vetämään joukkoa heti lähtöviivalta hurjalla juoksuvauhdilla. Toven juoksuvauhti oli ylivoimainen, mutta suunnistusvirheet pitivät eron muihin joukkueisiin yllättävän pienenä. Maelle Beauvir toi Ranskan vaihtoon sijalla 18. ja kärkeen oli eroa 1.23.

Florian Howald ja MM-hopea

Toisen osuuden aluksi Florian Howald juoksi eron Ruotsiin kiinni ja kisasi osuutensa alkupuolen Ruotsin kanssa kisan kärkipaikasta. Ruotsin Emil Svensk ja Iso-Britannian Jones onnistui karistamaan Florianin kannoiltaan osuuden edetessä ja Florianin ero kärkeen vaihdossa oli 18 sekuntia ja Sveitsin sija oli 3.

Aleksi Niemi

Aleksi Niemi juoksi Suomen kolmatta osuutta. Aleksin suoritus oli mainio ja Aleksi toi Suomen sijalla 8 vaihtoon, erona kärkeen 1.45. Ruotsin Leandersson onnistui mainiosti ja Ruotsin johto vaihdossa oli 47 sek.

Ankkuriosuudella mitalisijoista kisasi Ruotsin lisäksi vielä viisi joukkuetta. Ison ryhmän perässä Maja Alm lähti 50 sekunnin takamatkalta jahtaamaan mitalisijoja. Tanska ja Suomen Anna Närhi eteneivät ankkuriosuuden alun samoilla sijaluvuilla. Maja juoksi minuutin Ruotsia nopeammin ankkuriosuudella ja nosti Tanskan lopulta pronssille.

Kärkikolmikoksi muodostui: 1. Ruotsi, 2. Sveitsi ja 3. Tanska. Suomen sijoitukseksi tuli 8.

Florian kommentoi suoritustaan: “It’s really nice to win the Silver with my team mates. I had a really good run without any problems in this rather easy sprintcourse. The Swedes were a bit stronger yesterday, but we’re happy with the Silver. Now I’m looking forward to the challenges in latvian forests.”

Aleksi kommentoi suoritustaan: “Päätin keskittyä tekemään koko ajan vain omaa työtä. Muutama väärä reitinvalinta taisi tulla, mutta muuten suoritus oli tosi hyvä ja olen tyytyväinen siihen. Loppulenkin aikana alkoi tossu vähän jo painamaan, mutta sain tänään koneesta kaiken irti mitä oli otettavissa!”

Maelle Beauvir

Maelle kommentoi suoritustaan: “I was tired and not in a good shape so physically it was really difficult. And unfortunately for me the race was easy and not technical and tricky. But i give all of my best for the team and I limited the mistakes. Mixed relay and relay are my favorite race with team spirit and fighting for your team mates!”

Nyt MM-kisojen sprinttimatkat ovat takana ja seuraavaksi siirrytään maastoon. Tiistaina on luvassa keskimatka.