Florianille pronssia MM-keskimatkalta

Latvian MM-keskimatka suunnistettiin todella puskaisessa maastossa. Kaatuneita puita ja vihreitä puskia riittä haastamana reitinvalintaa ja etenemistä. Tuossa maastossa oman paikan uudelleen löytäminen oli todella haastavaa, ja mm. Tove Aleksandersson oli pahoissa ongelmissa ja joutui hylätyksi käytännössä löytämättä yhtä rastia. Olav Lundaneskin pummasi lähes minuutin. Kävelyaskeleita ja suunnan hakemista nähtii enemmän kuin monessa muussa keskimatkan kisassa.

Florian Howald pronssilla kukituksessa MM-keskimatkalla 2018

Florian Howald teki ensimmäiseen väliaikaan jo kärkiajan ja johti kisaa käytännössä koko matkan – lukuunottamatta kahta viimeistä rastiväliä. 6 rastille Florian ei menty aivan suoraan, mutta kuitenkin johto säilyi. Fyysinen haastavuus näkyi Florian viimeisten rastivälien vauhdissa, joiden aikana ratkaistiin mitalien värit. Florian saavutti hienosti pronssia 14 sekunnin erolla kultaan. Upea juoksu tosi vaikeassa maastossa!

Aleksi Niemi

Aleksi Niemen suunnistus lähti takkuillen matkaan – ensimmäiselle rastille tuli pieni mutka. Aleksi otti Kratovin peesin matkan keskivaiheilla, ja tämä varmasti auttoi suunnistuksen etenemisessä. Aleksi saavutti 17. sijan 2:36 erolla voittajaan.

Kultaa sai Eskil Kinneberg ja hopeaa Daniel Hubmann.

Florian kommentoi suoritustaan:”That was a great day today. I was so motivated to win my first individual WOC medal & now it just feels so cool. I had a great start & felt that I was fast in the beginning. After the river crossing in the flat part some hesitations but no real mistakes & in the end I’m happy I could finish all the way with a constantly good race. It was a tough race, you had to work physically & technically all the way in this bushy forest….”

Aleksi kommentoi suoritustaan: “Suunnistus ei oikein lähtenyt jostain syystä kulkemaan. Ykköselle menin vasemalta ohi ja sitten oikealta. Suunnistus oli aika epäsujuvaa. Kratov otti kiinni ennen pitkää väliä ja nautin Kratovin peesistä ja Annoin Kratoville rauhan suunnistaa. Lopussa yritin puristaa häntä vielä vikalle rastille ja menin ohi. Sellaista tänään.”

Naisissa Marika Teini voitti MM-hopeaa. Kultaa sai Natalia Gemperle ja pronssia Ranskan Isian Basset. Maelle Beauvir sijoittui sijalle 32 6:42 erolla voittajaan.

Maelle kommentoi suoritustaan:”Middle distance its not my best race often but i did a stable technical race,i made some little mistakes but not big. i enjoy it in the latvian green. Im a little bit disappointed about my shape not really good as usually. But im really motivated to run the relay with the strong girl Isia Basset today !!”

MM-kisat jatkuvat torstaina viesteillä, joissa ovat mukana Florian ja Aleksi.