Nuorten Jukolasta Saarijärveltä 5. ja 12. sijat

33. Nuorten Jukola suunnistettiin lauantaina Saarijärvellä Kusiaismäen hiihtokeskuksessa. 145 joukkuetta oli ilmoittautunut mukaan. Se on valitettavasti pieniin joukkuemäärä viestin historiassa. Itse viesti oli hyvin järjestetty ja jännittävä. Pyrinnöltä oli mukana 7 joukkuetta ja Pyrinnöllä oli kahden edellisen vuoden voitot puolustettavanaan.

Ensimmäisellä osuudella oli mittaa 4,4 km ja siinä oli normaalista poiketen ’varvaus’, jota sitten taas toisella osuudella ei ollut (3.8 km). Aloituksesta karussa vaihtoon tuli Jämsän vauhdikas Aarni Ronkainen. TP1:n Olli Mustajoki tuli vaihtoon sijalla 25, eron kärkeen ollessa 4.19 min ja vähän myöhemmin TP2:n Tuukka Kupiainen (+4.47 min). Toisella osuudella oli myös gps-seuranta. Akseli Konttila nosti Pyrinnön vaihtosijan 9:nneksi eron kärkeen ollessa 3.48 min. Vain 6 sek perässä tuli Juho Nieminen sijalla 10. (+3.54 min).

Kolmannella osuudella (2,5 km) TP1:n Liisa Matinheikki ja TP2:n Emilia Schmidt tulivat vaihtoon sijoilla 10 ja 12., +5.09 ja +5.20 min kärkeen nousseesta Espoon Suunnasta. Neljännellä osuudella 2,5 km) EsSu johti edelleen yhdessä MS Parman kanssa. Pyrinnön Aapo Liponkoski oli 9. (5.01 min) ja TP2 oli 11. (+6.25 min).

Viides osuus oli 3,7 km:n mittainen 16-tyttöjen osuus. Osuus oli ns. putkiosuus ja gps oli kärkijoukkueilla käytössä. TP1/Ilona Tikkakoski napsi edeltä sijoituksia vauhdikkaalla juoksullaan tullen vaihtoon jo 5:ntenä eron kärkeen (EsSu) supistuessa 4.08 min:iin. Vastikään pyöräsuunnistuksen EM-kisoista palannut Silja Yli-Hietanen juoksi TP2:ssa tullen vaihtoon sijalla 9, +9.25 min.

Kuudes osuudella sai olla 18-tytöt. Espoo jatkoi kärjessä, mutta Kouvolan Suunnistajat nousi uhkaamaan Elisa mattilan kovalla juoksulla (+1.29 min). TP1:n Oona Luoma tuli vaihtoon sijalla 8, eron kärkeen kasvaessa 7.32 minuuttiin. Ida Jussilla vei TP2:n viestiä (16., +18.25 min). Ankkuriosuudella voitosta taistelivat Kärjessä lähtenyt Espoon Suunta ja Kouvolan Suunnistajat ja vielä
alkumatkasta mukana ollut Lynx. Viesti ratkesi lähes yleisön silmien edessä, kun EsSun ankkuri Mikko Tervakangas otti kolmanneksi viimeiselle rastille alareitin läheltä kisakeskusta ja hävisi

TP1 ankkuri: Mikko Eerola

siinä 20 sek suoraan menneelle Kouvolan Arttu Lindqvistille. Näin Nuorten Jukola sai uuden voittajan Kouvolan Suunnistajien myötä. EsSu oli toinen ja Lynx kolmas.

Pyrintö1:n Mikko Eerola lähti ankkuriosuudelle kahdeksantena 7.32 min takamatkalta viiden joukkueen rypäässä (JRV, Koovee, TP, EsSu2 ja Kuzmolo). Melko pian Mikko oli napannut myös MS Parman ja HS:n kiinni. Nelossijasta Mikko taisteli Jämsän Lassi Vaismaan kanssa. Mikko nykäisi lopussa pienen eron JRV:hen, mutta teki pienen 10 sek virheen samaisella 3. viimeiselle rastille. Lopussa JRV oli vahvempi ja niin Mikko toi punajunnut sijalla 5 maaliin, 5.06 min kärkeen. TP2:ssa Sakari Koivuniemi suunnisti mainiosti nostaen TP2:n 12:nneksi (+18.32 min). Koovee oli 15. (+19.38) ja KangSK 17. (+19.52 min). Pyrinnön 3. joukkue oli hyvin 30. (+35.48 min).

Tulokset: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2018_nuju/nj/lopputulokset/

Seitsemän vuoden kiertopalkintokisassa TP säilytti selvän johtonsa ennen EsSua ja Kouvolaa. Vain näillä joukkueilla on mahdollisuus voittaa kiertopalkinto omakseen. Pisteet tällä hetkellä Pyrintö 98 pinnaa, EsSulla 81 ja Kouvolalla 69 pinnaa. Kaksi vuotta on vielä jäljellä ja viisi parasta vuotta lasketaan kullekin seuralle.

Teksti ja kuvat: Mikko Eskola

TP1: Olli Mustajoki, Akseli Konttila, Liisa Matinheikki, Aapo Liponkoski, Ilona Tikkakoski, Oona Luoma ja Mikko Eerola (oikealta vasemalle juoksujärjestyksen mukaan)
TP2: Tuukka Kupiainen, Juho Nieminen, Emilia Schmidt, Aaro Koskinen, Silja Yli-Hietanen, Ida Jussila, Sakari Koivuniemi (oikealta vasemalle juoksujärjestyksen mukaan)