25mannasta voitto!

Tampereen Pyrintö on saavuttanut seurahistoriansa kolmannen voiton arvostetussa suunnistusviestissä 25mannassa.

Lauantaina 12.lokakuuta Tukholman liepeillä Haningessa kisatussa 25mannassa Pyrinnön ykkösjoukkue teki hyvän ja vähävirheisen suorituksen, joka palkittiin voitolla ja maailman parhaan suunnistusseuran tittelillä. Pyrintö voitti viestin nyt kolmannen kerran. Aiemmat voitot ovat vuosilta 2011 ja 2017. Joukkueeseen tarvitaan 25 suunnistajaa kaikista ikäryhmistä, joten kyseessä on koko seuran yhteinen ponnistus. Yhteensä Pyrinnöllä oli mukana ennätykselliset viisi joukkuetta ja matka taitettiin kolmen bussin voimin.

Viestissä juostaan ensin kaksi yksilöosuutta, jonka jälkeen seuraa viisi neljän hengen massaosuutta. Viesti päättyy kolmeen hajonnottomaan yksilöosuuteen. Otto Simosaksen avausosuuden jälkeen Pyrintö oli sijalla 27 +3:19 kärjestä. Toisella osuudella Lotta Karhola nosti Pyrinnön jo yhdeksänneksi ja ensimmäisellä massaosuudella Mikko Heinämäki, Janne Märkälä, Aapo Liponkoski ja Tuomo Haanpää toiseksi.

Neljännellä osuudella juniorit Emilia Schmidt, Oona Luoma, Anttoni Mäki-Laurila sekä Ida Jussila nostivat Pyrinnön johtopaikalle, josta ei enää luovuttu. Viidennen osuuden miehet Anton KuukkaAleksi SorsaAntti Saikko ja Severi Kymäläinen tekivät tarkkaa työtä säilyttäen johtoaseman. Kuudennen osuuden naiset jatkoivat siitä ja Anni Haanpään, Anni-Maija Fincken, Lotta Eerolan ja Milla Hirvosen osuuden jälkeenkin jatkettiin kärkipaikalla. Seitsemännellä eli viimeisellä massaosuudella Aleksi Niemi, Fabian Aebersold, Mikko Eerola ja Leo Matinheikki suunnistivat varmasti ja turvasivat johtoaseman kolmelle viimeiselle osuudelle lähdettäessä.

23. osuudella 16-sarjalainen Riku Gröhn sai pidettyä suorituksen kasassa pienistä virheitä huolimatta ja jatkoi viestin Elias Kuukalle kärkipaikalla. Elias pääsi suunnistamaan hylkäyksen saaneen IFK Göteborgin kanssa ja ero takana tuleviin Nydaleniin ja KooVeehen kasvoi hieman yli neljään minuuttiin. Ankkuri Saila Kinni teki varman suorituksen ja takasi selvän voiton reilun puolentoista minuutin erolla Nydalen SK:hon. KooVee sijoittui kolmanneksi +2:04 Pyrinnöstä.

Ykkösjoukkueen valmentajat Lammikko ja Annika Viilo olivat tyytyväisiä joukkueen varmoihin otteisiin ja vikkeliin jalkoihin.

Tulokset: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=21885&groupBy=EventClass