SM-keskimatkalta hieno menestys: 4 kultaa, hopea, pronssi ja 8 plakettia ja 76 SM-pistettä

Keskimatkan SM-mitalit ratkottiin Jyväskylän Korpilahden Paljakon hienossa ja vaativissa rinnemaastossa. Naisten 4,3 km:n radalla Venla Harju, 30, otti vasta ensimmäisen (!) naisten sarjan henkilökohtaisen mestaruutensa. Junnusarjoissa Venla saalisti peräti 14 henkilökohtaista SM-kultaa. SM-viesteistä Venlalla on 5 pääsarjan kultaa ja junnusarjoissa myös 5 viestikultaa.

Venla kukisti 4,3 km:n vaativalla radalla SK Pohjantähden Marikan Teinin 30 sekunnilla. Venla oli SM-kullasta tietysti iloinen hankalan karsinnan jälkeen. ’Eilen karsinnassa tuntui, että ei mikään ei oikein suju. Nyt taas tuntui, että rastit napsuivat just niin kuin niiden pitikin. Kausi on ollut vaihteleva ja harjoittelua olen tehnyt entistä enemmän itseä kuunnellen. Toivottavasti ensi vuonna päästään taas myös kansainvälisiin kilpailuihin’, Venla virkkoi. Pronssilla palkittiin kokenut Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen.

Pyrinnön hienoa panosta täydensivät Lotta Karhola 5. sijallaan ja Anni Haanpää 8. sijallaan.

Lotta Karhola (5.), Venla Harju (1.) ja Anni Haanpää (8.)

Miesten pääsarjassa Kalevan Rastin Miikka Kirmula otti ylivoimaisen 1.37 min voiton 5,1 km radalla. Pyrinnön Elias Kuukka otti hopeaa. ’Vaativaa oli, mutta hienoa. Pari pientä virhettä tuli’, kertoi hyvään syysvireeseen päässyt Elias. Pronssin jakoivat Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolainen ja Lahden Aleksi Anttolainen. Antti Saikko oli hienosti 9. Kaikkiaan Punakonelaisia oli A-finaalissa peräti 7 kpl.

Elias Kuukka suunnisti hopealle

Miesten 20-sarjassa Pyrinnön Mikko Eerola otti kultaa. Vastikään Jyväskylään opiskelemaan muuttanut Mikko otti ylivoimaisen 1.43 min voiton 4,3 km:n radalla ennen Ikaalisten Teemu Oksasta.
H16-sarjassa Aaro Koskinen nappasi ensimmäisen SM-plakettinsa komeasti 5. sijallaan. D16-sarjassa Emilia Schmidt oli 6. ja Siiri Julkunen 7. H15-sarjassa Anttoni Mäki-Laurila oli 10.

Mikko Eerolalle kultaa H20 sarjassa

Ikähenkilöissä 2 SM-kultaa, 1 pronssi ja 1 plaketti

Ja kun Ryhmä1:n SM-taistot taukosivat Paljakon pelloilta, niin ikähenkilöt aloittivat omat taistonsa. Sadettakin taidettiin jo saada, mutta Ville Repo otti 2 min voittomarginaalilla H45-sarjan SM-kullan ja Annika Viilo jatkoi voittoputkea rataviestien kolmen SM-kullan jatkoksi nyt suunnistuksen keskimatkan D50-sarjan SM-kullallaan.

Johanna Ritanotko onnistui erinomaisesti ottaen uransa ensimmäisen SM-mitalin, pronssia D35-sarjassa. Janne Märkälä oli H50-sarjassa 5.

SM-kisat jatkuvat Siikaisissa pitkillä matkoilla 12.-13.9., SM-sprintti suunnistetaan Salossa 19.9. ja SM-viestit Yläneellä 20.9. SM-yö on vuorossa 26.9. Joensuussa ja kauden viimeiset SM-skabat suunnistetaan Orivedellä 17.10. SM-erikoispitkä.