2 kultaa, 2 hopeaa, 1 pronssi, 10 plakettia ja 75+11 pistettä SM-pitkiltä matkoilta Siikaisista

Siikaisissa pidetyt SM-pitkät matkat tarjosivat todella raskasta maastopohjaa, suota, avokalliota, korkeaa varvikkoa, vaikkei nousua kovin paljoa ollutkaan. Pääasiassa reitinvalinnat mentiin suoraan, joillain pidemmillä väleillä saattoi päästä hyödyntämään myös kiertäviä polkuja. Miesten ja naisten wre-sarjoissa ajat olivat ylipitkiä, kun voittaja Olli Ojanaholla 16.8 km:n matkalla aika oli 1.46.23 ja Maija Sianojalla 11.5 km:n matkalla 1.26.25. Molemmat voittajat olivat ylivoimaisia ottaen 4.5 minuutilla voitot.

Pyrinnön menestys oli hyvä. Mikko Eerola (H20) otti voiton 2.36 minuutilla. ’Hyvin meni, yksi 2 min virhe tuli, mutta muuten oli hyvää tekemistä. Vähän mietin myös miesten sarjaan osallistumista, kun SM-keskimatkalla vedin kovinta vauhtia’.

Annika Viilo D55-sarjassa otti kullan peräti 9 min erolla. Annika otti SM-kullan myös jo lauantaina – tosin Jyväskylässä ratajuoksussa 800 metrillä (2.37 min). Molemmat veivät SM-keskimatkan kullat jo keskimatkalta kaksi viikkoa sitten.

Hopeaa nappasi H16-sarjassa Tuomas Leinamo. ’Alussa oli takeltelua, mutta sitten alkoi sujumaan hyvin’, myhäili Tuomas tyytyväisenä.

Ville Repo (H45) otti nyt hopeaa. ’Kuuluttaja sanoi, ettei tullut mitalia, mutta onneksi tsekkasin parkkipaikalla kännykästä, että hopeaahan sieltä napsahti’, naureskeli SM-keskimatkalla kultaa napannut Ville.

Mikko Eerola, 1.

Aleksi yllättäen pronssimitalille

Miesten wre-kisassa ja SM-kisan pronssipallille pitkältä matkalla nousi hieman yllättäen Aleksi Niemi. Aleksin lauantain karsinta ei sujunut lainkaan – ’jatkuvaa suunnassa seilaamista, enkä saanut karttaa sopimaan omiin ajatuksiini. Tänään sujui hyvin, vaikka lähdin alkupäässä, mutta nyt osasin mennä myös suunnalla – mahtoiko sitten auttaa se, kun jätin luupin pois’, kertoi Aleksi.

Elias Kuukka jäi niukasti 14 sekunnilla Aleksille ottaen 4. sijan. Elias oli vielä varvauksessa kakkosena, vaikka teki juuri ennen varvausta 1 min virheen. Lopun reitinvalintaväleillä niin MS Parman Akseli Ruohola kuin myös Aleksi nousivat Eliaksen edelle.

Aleksi Niemi, 3.

Runsaasti plaketteja

Plaketteja nappasivat siis Elias Kuukka (4.), D15-sarjassa Ronja Gröhn (4.) ja Isabella Lillqvist (6.), D16-sarjassa Siiri Julkunen (4.) ja Emilia Schmidt (7.), H15-sarjassa Miro Sivonen (6.), Aapo Liponkoski H16/6., Lotta Eerola D20/9.

Naisten sarjassa Venla Harju oli 5. oltuaan vielä 10 min ennen loppua kolmantena. Anni Haanpää alkaa vakiinnuttaa topten paikkansa oltuaan nyt 10.

SM-pisteissä selvä voitto

SM-pisteitä Pyrinnölle tuli Ryhmä1:stä (junnut ja H/D21) 75 pinnaa ja 11 pinnaa ikähenkilöiden tuomana eli yhteensä 86 pinnaa.

Pyrintö olikin selvästi paras seura SM-pisteissä. Toisena oli Helsingin Suunnistajat 68, sitten Lynx ja MS Parma 67, JRV 60, Essu ja KR 48.

 

SM-kisat jatkuvat viikon päästä SM-sprintillä Salossa AngA:n isännyydessä. Erikoisuutena tämän vuotisessa SM-sprintissä on se, että koronan vuoksi useimmissa sarjoissa ei järjestetä karsintaa lainkaan, vaan kisa käydään lauantaina suoraan loppukilpailuna. Sunnuntaina on sitten vuorossa SM-viestit Pöytyällä.

Venla Harju, 5.
Elias Kuukka, 4.
Annika Viilo, 1.
Ville Repo, 2.
Tuomas Leinamo, 2.
Anni Haanpää, 10.
Ronja Gröhn, 4.
Isabella Lillqvist, 6.
Siiri Julkunen, 4.
Emilia Schmidt, 7.
Miro Sivonen, 6.
Aapo Liponkoski, 6.
Lotta Eerola, 9.